”Inte direkt uppsåt att låta djuren lida”!???

Hur – ursäkta kraftuttryck – jäkla korkat får en domstol döma? Kvinnan som systematiskt avlivade sin katts ungar genom att lägga dem i påsar i frysen och låta dem LÅNGSAMT FRYSA IHJÄL medans hon gick ut och bedövade sig med alkohol för att slippa höra dem skrika i sin dödskamp hade inget direkt uppsåt att låta djuren lida???!!!!

Jag tappar andan! Hon fick enligt tidningen Expressen en mild villkorlig dom på 30 dagsböter a 700 kronor. Det innebär krasst att varje kattunges utdragna plågsamma död hade ett faktiskt värde om 553 kronor… Försvaret tyckte att man skulle ta hänsyn till kvinnans levnadsförhållanden. Kattungarnas LEVNADSförhållanden då? Beklämmande!

Här i frysen dog de stackars små:
I den här frysen förvarades de döda kattungarna. Foto: POLISEN
Mammakatten blev aldrig kastrerad och fick antagligen förtvivlad lyssna på sina ungars lidande. ”Inget uppsåt?” trots att människan bevisligen gång på gång upprepat dådet att döda kattungarna så här… Vad ska man tro att hennes uppsåt var då? Att svalka ned dem?!!

Och hur osannolik rättvisans hantering förefaller mig, så blir tyvärr ändå aldrig heller att vare sig domar eller straff sådana så att vi katter fortsättningsvis gagnas av dem… Om ändå böterna kunde vara garanterade att bli betalda och öronmärktes till katthem eller annan katthjälp. Men omständigheterna säger mig snarare att den här damen kommer aldrig att kunna betala sina dagsböter i alla fall om ”omständigheterna” är som de är. Alltså är hon i princip straffri!

Må hon ha de döende kattungarnas kvalskrin ringande i sina öron för resten av livet!!!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “”Inte direkt uppsåt att låta djuren lida”!???”

  1. Måtte vi andra med friska ögon och vett att ingripa innan nåt sånt här sker i vår närhet! TassKram Wikki

 1. Herregud vad hemskt 🙁

  Något måste göras så dessa människor får i alla fall ett fängelsestraff!

  Nyligen kom det in sju katter till Borlänge Katthem. De hade blivit inlåsta av en kvinna som ”plockar upp katter” på gatan, låser in dom och låter dom leva i misär i hennes hus. Hon hade blivit dömd tidigare och fick då bland annat ett djurförbud på sig. Den här gången hade hon tydligen börjat skaffa katter igen.. ett fängelsestraff vore verkligen på sin plats då det tydligen inte räcker med djurförbud!

  Katterna kanske har ägare så då är det ju både kidnappning och djurplågeri…

  Stackars små katter 🙁

  Länk till artikeln om kvinnan:
  http://www.dt.se/nyheter/dalarna/1.4362553-polistillslag-mot-djurplagare

  1. Vilka rysliga människor det finns – tur att ni goda människor dock också finns! *kurr* TassKram Wikki

 2. Det är märkligt så mycket hänsyn som tas av svenska domstolar till förövarna. Varför ska inte den här människan få ett straff som står i paritet till den illgärning hon utfört?

  1. Mjau det är ingen logik i nånting. Och brottslingar på fängelse har det bättre än äldre i vården… NosPuss Wikki

 3. 30 dagsböter à TVÅHUNDRA kronor står det i artikeln.
  och så var hon tvungen att dricka sprit eller gå ut i skogen för att slippa höra…
  Hoppas hon ALDRIG slipper från att höra skriken!

 4. Det här är så ruskigt så man tror att det är hämtat från en skräckfilm och inte från verkligheten. Sippos förslag om att låta den här människan dela de små kattungarnas öde är mycket bra, tycker vi *gråter också*
  Kramar och tassklappar

 5. Uschjam, det är förfärligt vad somliga människor lyckas klara sig väl medan vi katter får betala med livet. Matte säger att hon läst i en annan artikel att dagsböterna var 30 à 200.- vilket skulle innebära att en kattunges liv är värt 157,89. Mindre än spriten hon klämde i sig alltså! Hur kan det vara utan uppsåt om hon söp sig full och/eller gick ut i skogen medan kattungarna kämpade för sina liv och förlorade kampen!?!?!?!?!

  *FRÄÄÄÄÄÄÄÄS* åt både djurplågare och rättsväsende

  1. Mjau, jag skakar av både sorg och ilska bara jag tänker på det! Och än mindre fattar jag varför man år efter år sparar alla kattungar kvar i frysen? Människan var väl medveten om vad hon gjorde, det visar ju hela beteendet. Instämmer i fräsandet! Hoppas det överklagas! NosPuss Wikki

 6. Vilken mardrömshistoria… hemskt att djur liv aldrig värderas i närheten av en människas liv. Vad är det för skillnad?

 7. Finns det inget sätt för oss att överklaga domen. Om ngn vet ngt om katter så är det ju vi.
  Jag ska allafall försöka ta reda på om kvinnan har fått djurförbud så att de tagit ifrån henne katterna så de slipper lida mer för om hon får ha kvar dem så gör hon ju om att säkert.

  1. Mjau, vad bra! Sorgligt är det alltsammans. Och undrar just hur detta kom till rättens kännedom! NosPuss Wikki

  1. Och sjuk i knoppen på något sätt. Var dras gränser? Tänk om hon lagt ett barn i frysen? *darrar* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *