Dumpade i -15 grader…

När personalen kom till Örebro katthem i morse hade någon ställt en bur med 2 katter i trappan utanför. När det är 15 grader kallt? De var rejält frusna och mådde inte alls bra. Hur innerst in i glödröda kan man göra något sådant mot sina katter???

Nu har vi ingen karantän på katthemmet, så det är en jakt på jourhem nu att placera dessa nykomlingar i. Två vuxna katter – som ingen vet hur länge de lämnats hjälplösa i kylan…

Bor du i Örebro och kan hjälpa till? Kontakta katthemmet – länk HÄR.

Jag mår illa. Kan man annat?! Om katterna har någon märkning och ägare kan spåras blir det definitivt ansvarspåföljd. Så här gör man inte!!! MORR!

Man överger inte sina katter ute i kylan!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “Dumpade i -15 grader…”

  1. Mjau – de stackars katterna hade tydligen suttit där ett tag, för de hade kissat ned sig. Frågan är ju hur länge… USch i den iskalla trappan ner! Fy så otäckt! NosPuss Wikki

 1. Vad min matte säger osar för mycket för att kunna skrivas , men jag MORRAR och FRÄSER från djupet av mitt hjärta över detta urdumma beteende !!!

  1. Mjau, de stackars kissarna är vid fint hull och keliga men lite blyga. Hur kan man bara ställa av dem i kölden?! TassKram Wikki

 2. Och jag som nästan frös svansen av mig när tvåbeningarna tog mig till veterinären häromdagen, trots att husse bäddat in mig i en filt… Puss in Boots kan säkert spåra upp elakingarna och lära dem en läxa ;)!

 3. Så har det alltså hänt igen. Hur kan man leva med sig själv om man vet att man gjort något sånt här? Hur kan man se sig i spegeln? Hur kan man äta med god aptit? Hur, hur, hur? Hoppas det löser sig med jourhem nu när ni fått överta nån annans ”problem”.

  1. Mjau, man kan verkligen undra – hur står man till svars inför sin familj eller sig själv? Vilken tragik kan ligga bakom en sådan här sak? Något måste det ju vara… Genom att ställa buren vid ett katthem så har man i alla fall troligen tänkt tanken att det ska ge katterna en chans att få det bra, kanske? Men på ett oerhört korkat sätt! NosPuss Wikki

  2. här en sann katt älskare blir så illa berörd av att se in i dessa kattögon fy vilket katt öde tur att vi kattälskare finns ….har de som gjort detta nåt bra samvete tror inte det… krama godingarna från mig lisa i örebro….blev i november av med våran älskade Tisse kille men ska så småningom skaffa en som vi säger brorsa till Tisse…

   1. Dessa katter kommer i alla fall att få det bra nu – de har hämtat sig fint och tilltaget är polisanmält.
    Det låter härligt med Tissebror! Lycka till!
    TassKram Wikki

 4. Wikki det var det värsta. Så ledsen man blir i lilla katthjärtat. Tänk vad förtvivlade de missarna måste bli. Kan vi hjälpa till med en peng gåva till katthemment?

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, hjälp är ALLTID välkommen! ♥ Bugar djupt och tacksamt! Ni är underbara vänner! NosPuss Wikki

 5. De bor i mitt kök för tillfället. Är gosiga och mycket tjocka, fina öron, ingen märkning, fin och tjock päls…så de har varit älskade en gång….vad hände, varför blev det så här och varför den panik och känna att enda utvägen var att åka ner till katthemmet.

  Kunde de inte ha lagt något varm i buren och en filt ovanpå i alla fall. Nu har de ju visserligen hull och päls som värmer…men, det är ju inte det som gör en så förbannad. Detta är ju några som i åratal varit deras vänner och mått bra tillsammans med…varför var de så lite värda, för att få den här behandlingen av sina ägare.

  Jag mår så illa av såna här situationer och ägarna ska vara glada att jag inte är i närheten, för jag hade gladeligen stoppat fingrarna i halsen och kräkts riktigt ordentligt på dem…både maginnehåll och svada.

  Men…de mår bra nu, rödisen sover, går omkring och ropar och jag får kela med honom. Det är en stoooor klump men så vacker. Den grå sover, går på lådan och leker…jag har till och med fått några nospuffar rakt i ansiktet, så jag tar det som ett gott tecken och ett tack för att de blev hämtade.

  1. Underbart BM, det är gott att höra. Ja hur kunde någon överge ett par så fina pojkar?! Ofattbart! TassKram Wikki

  1. Mjau, om det hjälpte…? Nej min medicin i alla lägen är: Missdådaren ska drabbas av sådan ånger att han/hon för all framtid ägnar sig åt att gottgöra det skedda! DÅ har man fått till förändring! NosPuss Wikki

 6. Det är så mycket vi undrar när sånt här händer. Om nu dom som sätter buren där har ludd i hjärnan, så måste det ju finnas folk omkring dem som undrar vart katterna tagit vägen. Vad säger ludd-människorna till dom? Hur förklarar dom för barnen, grannarna, vännerna. Erkänner dom att dom åkt iväg och lämnat katterna i en bur utanför katthemmet mitt i smällkalla vintern? Hur kan dom som får veta vad som hänt leva med vetskapen? Törs någon avslöja vem som lämnat katterna där?
  Vi önskar Rödisan och Grådan allt gott!!
  Nospussar

  1. Mjau, man undrar ju – ligger en tragedi bakom eller en männisaks grymma beräkning? Det är svårt att ana. *morrhårsdarr* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *