Vintertid och elektriska pälsar?!


Blir era pälsar också väldigt mycket mer statiska och sprakiga så här års när det är kallt ute och torr varm luft inne? Man förväntar sig en mysig klapp på huvudet och får en stöt så att morrhåren krullar sig, det är inte skönt!!! Är det någon av er kattkollegor som har tips på hur man undviker detta?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Vintertid och elektriska pälsar?!”

 1. Finns en jättebra spray, som matte ibland tar fram. Det är bra. Det heter Espree, märket alltså….Bra för pälsar som är svårgenomkomliga även….

 2. Jaa usch, här har vi det så också.. Som tur är så är det inte så jämt. Önskar det fanns något sätt att bli av med det jämt men vi har tyvärr inget sånt hittat.. Nosbuff

 3. Mjaaa vi faktiskt 😀
  När din matte eller hussepusse torkar golvet ska de ha i liiiite Sköljmedel,efter ett tag blir pälsen mindre statisk!Eller…Att man sätter ut små Vattenskålar på nå’t bra ställe som kanske inte syns,förr…Hade man ju sånna där Vattenbehållare som hängdes på elementen för att ge luftfuktighet /Jam & Kram från oss!

  1. Mjau, lagom luftfuktighet är ju en av sakerna som påverkar pälselektricitet. Därför gillar jag att gosa när matte badar! Från badkarskanten! TassKram Wikki

 4. Här sprakar det om oss alla fyra också. *slokar med morrisarna* Det är inte alls skönt med alla stötar! *stampar med tassarna* Matte försöker smörja in sina torra händer så gott det går och då blir det lite bättre, problemet är att vi inte gillar lukten av hudkrämen fast hon säger att den inte skall lukta något. Pyttsan, det känner vi ju att den gör…
  Så vi vill också gärna ha tips som inte luktar illa!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, det skulle vara kul att komma på någon smidig och praktisk lösning på detta pälsdilemma! Vi vill ju gosa utan att vara som tomtebloss! NosPuss Wikki

 5. Jag har hört att man tillfälligt kan lägga blöta handdukar på elementen så man får mer fukt i luften, men jag har inte testat detta själv.

  Annars finns det ju antistatspray typ spraybalsam till katter som man kan köpa och spraya på katterna då och då.

  1. Mjau, men det där sprayet smakar blä när man ska tvätta pälsen sedan… Matte har kommit på att om man bara fuktar händerna lite så blir det inte så sprakigt! NosPuss Wikki

 6. Min päls blir minsann inte statisk, det är den där människojävulen som försöker straffa mig med elchockar varje gång jag gjort något bra. Hon säger ”duktig” och ger mig en stöt – pyttsan sa. De där människorna, de kan man ju inte lita på! Mitt tips är att vi katter sluter oss samman och ger upp de tvåbenta, en gång för alla.

  1. Matte säger att det t o m kommer blå blixtar från min svans ibland, men jag tror hon har sett för mycket anime!??
   TassKram Wikki

 7. Mjau, precis samma sak händer Tindra och mig. Det är jättejobigt. Tindra blev rädd och trodde att det var husse som slog henne, innan jag förklarade vad som egentligen hade hänt. Tydligen finns det speciellt schampo som ska åtgärda elektriska pälsar, men jag vägrar att bli blöt.

  1. Mjau, jag vill helst inte heller bli blöt – undantaget milda sommarregn på Landet – men det ska tydligen finnas antitstatspray för katter! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *