Bunden i tre år…

Mjau, jag får frågan om varför jag inte skriver om den hemska historien med Ystadskatten som omnämns i en mängd tidningar och på bloggar och Facebookinlägg. Sanningen är kort och gott: Även en Wikki blir matt och trött in i märgen ibland.

Men vad som hänt är: I april inspekterades det hos kattägaren och några dagar därefter så avlivades den nioåriga katten. I augusti, fyra månader senare, gjordes åtalsanmälan (Och då skrev jag ett blogginlägg om den otäcka historien, kan läsas HÄR.) och vad som hänt nu efter ytterligare fem månader är alltså att åtal väckts hos Tingsrätten. Rättvisans kvarnar mal långsamt, kan man konstatera, och kattägarens bleka försvar är ”Att hon inte visste att det var förbjudet att  behandla djur på det här sättet.”!

Trött och ledsen uprepar jag bara vad jag jamade i augusti: Var fanns alla andra människor som borde ha sett och ingripit? Och borde ha gjort det redan ANDRA DAGEN katten satt bunden???! Inte efter tre år, och INTE, som Länsstyrelsen i Ystad hela TRE VECKOR efter anmälan – ytterligare tre veckor av meningslöst lidande för en katt!

Och säg inte ”Bara en katt…” för då…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Bunden i tre år…”

  1. *ryser* jag önskar alla tvåbeningar vore på kattens sida och verkligen brydde sig innan det gått för långt. Vi katter är minst lika speciella som alla andra juh 🙁 Nosbuff

    1. Mjau, hade det varit en hund så hade det minsann hänt saker snabbare – och utan avlivning! NosPuss Wikki

  2. Det finns inte ord som beskriver den avsky vi känner för kvinnan, sonen och alla de som vänt bort blicken…

    1. Mjau, partiell blindhet är ett signum för människor som inte vill bli inblandade. Troligen. Suck…. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *