”Om något händer mig” sade matte

Mjau, mattar och hussar har ett ansvar när de blir kattägda att vara lite strategiskt beredda  – det är klokt att ha en back-up även om husse eller matte inte är ”på fallrepet”! Saker kan ju hända ändå, som en längre vistelse på sjukhus eller annan kris, när hjälp kan behövas. Det är klokt att planera för sådant, men ännu klokare att dokumentera det också!

En kompis till oss har t ex gjort en ”Om något händer mig”-pärm, som står i köket väldigt väl synlig. Där finns en förteckning över hennes katter, vem som äter vad, behöver vilken medicin, har vilka vanor etc, samt vem som kan ta hand om katterna ”OM”. Likaså innehåller pärmen uppgifter om andra saker som hur husets vattenpump fungerar, hur man eldar i kakelugnen eller hittar snöskyffel och allt sånt som nån som skulle ”ta över” kan behöva veta. Ganska smart eller hur!

Vi ska stjäla idén och göra en Wikki & Nova-pärm med spännande fakta i!

Sådana här saker kan också vara bra att ha med i sin kattdokumentation:

  • Presentation av katten – namn + smeknamn, ålder, färg, kön m.m. och naturligtvis foton.
  • Kattens hälsa – kontaktuppgifter till kattens veterinär, vaccinationskort, eventuella medicinföreskrifter, om den är känslig för något, lite om eventuell päls- och klovård, tandstatus, om dietfoder krävs. Veterinärjournaler kan vara bonus.
  • Uppgifter om försäkring och ID-registreringsnummer.
  • Kontaktpersoner som kan ta ansvar för katten om det behövs.
  • Kattens vanor – inne- eller utekatt, hur den trivs med andra katter, barn, hundar, bilåkning och transporter, vana vid koppel och sele, allt möjligt som den kan reagera på som smällande dörrar och höga röster eller fyrverkerier.
  • Kattens bakgrund och historia – var den kommer ifrån, händelser i kattens liv, kanske utställningsresultat eller andra äventyr, som kan vara roliga att minnas!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “”Om något händer mig” sade matte”

    1. En bra-å-ha-sak är det ju, och kan bli ett fint minnesalbum över kuliga saker man gör tillsammans också! ♥ TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *