Stort klös till Kyrkebyskolan!

Kommer ni ihåg den modiga pojken som jag skrev om i november, han som klättrade ned i Sävsjökanalen i Arvika och räddade en katt som inte kunde ta sig upp?! När dramat äntligen var över, eftersom räddningstjänsten fick rycka in och hjälpa honom upp, slutade det med en utskällning i skolan – något som jag har svårt att fatta och som säkert var väldigt sårande för de rättrådiga djurräddarna! Hur modigt är det inte att hoppa ned i iskallt vatten i november? Men dramat slutar inte där!

Igår  berättade Värmlands Folkblad att pojkens mamma med all rätt är besviken på skolan, som inte på minsta sätt hört av sig (Som de lovat att göra!) efter händelsen men också som reaktion på vad som hände sedan: Pojkarna fick anmärkning för SKOLK!!!

Skolinspektionen har nu anmärkt på skolan för bristande tillsyn och kräver en utredning! Mjau, jag tycker också de skulle ta en grundlig titt på skolans värdegrunder och hur de omsätts i levande livet! Så här fint presenteras nämligen Kyrkebyskolans mål: ”I samspelet mellan vuxna och barn/ungdomar ska lärandet byggas genom att locka fram individens egen kreativitet och initiativförmåga och omsätta dessa i upplevelser som ger kunskaper och erfarenheter för framtiden. Helhetssynen på lärandet speglas i att lärandet äger rum både på skolan och i omvärlden, både på skoltid och fritid.” Är det dags att lärare och rektor tar och stavar igenom det en extra gång, så de förstår vilken tabbe de nu gjort?

Skolan är en chans att lära för livet. Vi katter har tolv veckors obligatorisk livsskola med mamma katt, innan vi ska stå på egna tassar. Då är varje lektion livsviktig. Jag är helt säker på att det är samma sak för människoungar – men somliga skolor verkar tyvärr inte förstå sitt stora ansvar.

För mig är dessa tre pojkar fortfarande Livräddare med goda hjärtan – de skulle ha haft en belöning på julavslutningen, inte skolkanmärkningar! *suck*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

26 reaktioner till “Stort klös till Kyrkebyskolan!”

  1. Mjau, min stora TassHonnör får de om och om igen! Och jag vet en speciell katt som är dem mycket tacksam… Visst är de värda mer! TassKram Wikki

  1. Mjau, min åsikt också! Kanske lite obetänksamma hjältar men ändå: Ska man rädda liv finns det ibland inte tid att tänka och planera så värst! NosPuss Wikki

 1. Fräääs!

  Och en klo (som den är precis före den regelbundna tassikyren, dvs perfekt spetsig och vass!) i rumpan på rektor och skolledning!!!

  Vi hoppas att pojkarna och deras föräldrar tar denna skolkanmärkning för den ”blöta skällis-skit” den är är, och istället i stolthet bär vetskapen om att de räddat ett liv!!!

  *nosbuff* och Tasshonnör till pojkarna!!!

  1. Mjau – det säger ju sunt förnuft att killarna gjorde rätt – det kan de vara stolta över! Och deras föräldrar kan säga ”Vilka bra pojkar vi har!” eller hur!!! NosPuss Wikki

 2. Jag hoppas i alla fall att pojkarnas föräldrar berömmer dem! Att lärare inte inser att man inte alltid kan gå ”by the books” är bara beklagligt. Livräddande initiativ borde uppmuntras. Jag skulle inte vilja ha nåt barn i en skola som ger såna pojkar anmärknng.

  1. Mjau, det kunde ju ha blivit ett jättebra uppslag för skolan att arbeta med 1) Säkerhet vid vatten och hur gör man bra livräddning 2) Omsorg om utsatta djur 3) Civilkurage vad det är!
   Istället schabblar skolan bort ett bra sätt att förhålla sig och utveckla sig. Knasigt!
   Verkar mest som någon småsint lärare vill rädda sitt eget skinn! NosPuss Wikki

 3. Fullständigt vrickat! En sak att man blir skärrad för att barnen kanske riskerar sina liv, men att sedan anmäla dem för skolk. Sånt gör mig förbannad. Så himla smågnetigt svenskt.

 4. Håller med om det där med vassa klor i baken! Nu förstår vi var ’jag, mig och mitt’ inställningen kommer ifrån. Man lär det i skolan och mest självisk får högst betyg. Empati ska tydligen bestraffas. Fy hundan för det samhällsklimat skolan (vissa i alla fall) ser till att skapa!!

  Våra stramaste tasshonnörer för pojkarna o för alla andra med civilkurage!!!!!

  1. Mjau, civilkurage är något fint när det behövs och fungerar som det ska! Ibland måste man våga vara modig! TassKram Wikki

 5. Men vad är det för en skola och framför allt vad lär de ut för värderingar till barnen? *FRÄÄÄÄÄÄÄS*
  Killarna får iallafall svanshonnörer från oss fyra och en kram från matte!
  *nosbuffar*

  1. Mjau, när de inte ens följer det som står FÖRST i deras egen förklaring av skolans MÅL!?? Det slår ju alla rekord! NosPuss Wikki

 6. FRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄS! Vilka idiotiska tvåbeningar som inte ger pojkarna det beröm som de förtjänar att få. De räddade liv! Hade det varit en sån där tvåbening de räddat så hade de säkert fått det.. Jamars! Det är himla fel att tvåbeningar tänker så! Pojkarna är också våra hjältar och förtjänar att få höra att de var JÄTTEDUKTIGA som gjorde som de gjorde.

  Nosbuff

 7. Vi stämmer in i Stora Fräskören!
  Vi är ledsna över att behöva jama det, men det finns fler lika dåliga skolor.
  ALLTFÖR många.
  Killarna är värda allt tänkbart beröm!
  Vi bidrar gärna med vässade klor i rektorns bak!
  Nosbuff
  M & V

  1. Mjau, eller någon oförstående lärares?!! *suck* Sedan är det ändå sådana här killar som kommer att rädda världen! NosPuss Wikki

 8. Vi hjälper också till i KLÖS-och-FRÄS-kören.
  Vad tänkte skolledningen att pojkarna skulle gjort istället? Tittat bort? Och vad har i så fall skolan lärt eleverna? Anar att pojkarna åtminstone har kloka föräldrar eftersom dom agerade som dom gjorde!!
  Nosbuffar

  1. Mjau, precis! Kloka föräldrar har fått fina barn! Alla kan känna sig hedrade! Skolk?! Fnys – jag skule vilja se den timplan som inte kan ge utrymme för lite livräddning?! TassKram Wikki

 9. Fett bra av grabben, han e grym och ska hedras för sin insatts…. Och den såkallade rektorn säger jag bara tjacka ett nytt liv ditt jävla pucko, jag trodde inte att en rektor fick va så jävla pantad i skallen som hon…… Bomba hemme med mail!!!! Cecilia Brodin
  Rektor år 7-9
  Tfn 0570-819 61
  Mobil 070-638 96 63
  Email cecilia.brodin@arvika.se

  1. Mjau, vi gör kanske inte saken bättre genom att bråka med skolan… Men med att stötta de här killarna så kan vi i alla fall visa hur viktigt en liten katt KAN VARA! Att det är iten BARA en katt, utan ett LIV! TassKram Wikki

   1. Japp jag håller med Wikki! Det man kan göra e att bomba skolan med beröm mail till grabben, och kommentera att skolledningen ska skämmas…

    1. Fniss mjau – jag ser framför mig scenen på måndag: Skolans mailserver ryker svart och hostar ur sig ett berg av papper som säger ”Ge killarna medalj!” eller ”Vilken stolt skola ni måste vara som har så fina elever, vilka förmår värdesätta och undsätta ett utsatt djur!” typ!?? I mitt mail kommer det att stå: ”Jag föreslår att det ägnas minst en hel skoldag, om inte fler, till att bearbeta skolans värdegrunder och i dessa implementera respekten för allt levande, inkluderande även små drunkningshotade katter!” – för om inte räddande pojke kunde ta sig upp utan hjälp av räddningstjänsten, hur skulle då katten ha klarat det?! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *