Dramatiska nyheter dröjde länge: Andrea

Idag har Aftonbladet en artikel om katten Andrea – påstådd ”vildkatt” – som TVÅ GÅNGER överlevde gaskammaren samt 45 minuter i en liksäck i frysen (!) hos det allmänna djurhemmet i amerikanska  West Valley City i Utah. Den hemska historien om katten Andrea, som efter bara 30 dagar på katthemmet ställs inför avrättning – det ryser i hela mig!

Händelsen inträffade i mitten av oktober och Fox13 sände ett reportage som gjorde att Andreas skrämmande behandling blev känd. Företrädaren för djurhemmet anser dock att det är en ”human metod” att gasa ihjäl djur och det är ett vanligt tillvägagångssätt att bli av med oönskade eller kringdrivande husdjur i USA. Många djurrättsorganisationer kämpar för att få till en No Kill-policy men vid merparten animal shelters är det 30 dagars placering som gäller. Har ingen kommit och visat äganderätt eller adoptionsönskemål för katten/hunden inom den tiden, så följer avlivning utan större procedurer.

”She’s the cat that refused to die.” Nu kom Andrea istället till en annan djurorganisation Community Animal Welfare Society (CAWS) , blev snabbt omhändertagen av en i personalen och adopterades strax innan Lucia. På filmen hos Fox13 ser man en tufsig men vacker svart kattdam med fantastiska morrhår leka avslappnat – knappast en katt som skulle dömas till avlivning vid ett svenskt katthem!

Problemen med för många lösdrivande katter har dock samma ursprung i USA som här i Sverige: Ansvarslösa djurägare som inte kastrerar och ID-märker sina katter… Och det är katterna som får lida för det…

Men sedan kan man ju undra varför det serveras tre månader gamla nyheter i svensk rikspress?

Vad vår svenska press glömmer att berätta är att dets om hänt Andrea just nu enligt The Salt Lake Tribune lett till att personal som jobbar på det allmänna djurhemmet ”plans to make her case before the City Council that lethal injection is preferable to the inhumane and expensive practice of using a carbon monoxide gas chamber” i West Valley City Hall igår… Kort och gott en mer oåterkallelig avlivningsmetod. ”Indestructible cat puts West Valley City euthanasia policy in question” är rubriken.

Det är nu jag börjar rysa på riktigt! Man kunde ju drömma om att i fall någon form av agerande skulle ske – så vore det för att få fram en bättre respittid än 30 dagar för en fin hanterbar katt, och överlag NO KILL-attityd! Men nej, man vill bara byta en avlivningsmetod mot en annan…

Animal Shelter volunteers – I thought you’d do better than that!!!! *sniff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Dramatiska nyheter dröjde länge: Andrea”

 1. Så djävulskt Wikki! Via Flickr träffar vi många kämpar i världen som räddar katter, har egna fällor, försöker hitta nya hem och även TNR i liten skala. Alla dessa beklagar sig över många av de dödliga-animal-shelters som finns. Hur kan det vara möjlight att sådant finns?

  Tur för den vackra Andrea att hon vägrade att dö.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau – man kan hoppas att hon blir ett wake-up-call för dem… Och något måste ju ha varit allvarligt fel på deras gaskammare dessutom. Det finns inte katter eller andra levande varelser som står emot den gasen! *ryser* Kontigt är det. Hon har fått ett hem och har det i alla fall bra nu. NusPuss Wikki

 2. Vad hemskt! Vilket trauma katten måste upplevt! Och att de idioterna anser att det mer ”humana” är att avliva på ett annat sätt. WHAT?

  1. Mjauuo – man kan ju undra vad det är för felkoppling i sammansättningen ”humant” och ”avliva” över huvud taget!?? NosPuss Wikki

  1. Tyvärr finns det många svenska katthem som gör så här också. I tysthet. (Fast inte med gas.) Och tycker att de gör något bra. *sniff* Tassen upp för dem som INTE gör det! Tassen upp för alla NO KILL-hem. ♥ NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *