En tillbakablick

En vänlig fråga från en medkatt om min bakgrund fick mig att rota i arkiven och minnas… Det här tassade jag ned för nästan precis 3 år sedan:

_b_large1ATT LÄRA FÖR LIVET

Jag är en katt med blandad bakgrund. Som alla katter landar jag för det mesta på tassarna. Men jag lär mig nya saker hela tiden. För en smart katt finns ingen gräns!

Mitt liv började kanske inte så bra, jag har flyttat mellan många hem, från Örebro – Arboga – Malmö – Örebro. Jag har varit utekatt, fått ungar och ständigt brutit upp, fast jag är så ung.

När jag kom till husse och matte var jag rätt luttrad och vågade inte tro på så mycket. Hade bott i hem där jag trängts med många katter och inte fått den omsorg jag behövde. Jag var en rädd liten pälshög…

I början spann jag aldrig. Låg aldrig i någons famn, ville inte bli upplyft länge eller bli pysslad med. Jag åt bara mat om någon stod bredvid skålen och vaktade så jag fick äta i fred. Att sova på en säng eller möbel eller kudde var uteslutet. När ingen märkte det petade jag ned tidningar eller gamla brevpåsar från skrivbordet och låg på dem på golvet. Så hade jag varit van att få klara mig själv, bädda där det gick, som inte var upptaget av människa eller annan katt. Jag hade inte haft ett eget namn länge och jag hade kanske inte blivit slagen men heller inte särskilt kelad med.

Den som träffat mig innan jag kommit hit till matte och husse, och sedan skulle träffa mig idag, skulle nog inte känna igen mig – ja om det inte vore för min alldeles speciella färgteckning… Dels för att jag dubblat min vikt men dels för att jag dubblat mitt självförtroende och ändrat beteende helt.

__large207Steg för steg har mina älskade människor märkt hur jag kommit allt närmare ett ”riktigt” kattliv med kel och spinn. Jag fick ett fint EGET namn, Wikipedia. Jag fick många vinkar om hur jag kunde få göra, men de var inte påträngande, utan jag fick våga saker i min egen takt. Ett delmål var när jag äntligen förstod att jag faktiskt FICK komma upp och ligga i sängen hos dem. Eller intill i vardagsrumssoffan. Vara med på så gott som allt.

Komma ut på promenader, resa på tåg och i bil. Mycket lär jag mig av Stora mattes och Stora husses katter, när jag varit på Landet.
_b50

Sedan försöker jag göra som dem…. de blir aldrig bortfösta från sängen eller famnen eller så. Ibland sover Stora husse med Semlan ovanpå sig? Och igår bestämde jag mig för att våga prova Semlan-sov-modellen för allra första gången, när husse låg utsträckt i soffan. Försiktigt kröp jag upp på husses bröstkorg och lade mig tillrätta med huvudet under hans haka. Och somnade. Så lycklig.

Matte satt förundrad och bara tittade på oss i en hel timme. Hon ville inte störa. Å vad jag har det bra!
// Wikki 2008-12-29

Idag har jag också kikat igenom SnuffeFonden och konstaterat att under året som gått har vi hjälpt katter med veterinärvård för lite över
15 000 kronor! Det känns så bra!

Jag försökte att summera vad mina auktioner och Tasserier gett under året – men det blev för komplicerat… Bara de fyra Tasserierna har inbringat över 6 000 kr! Jag kan nog inte mäta mig med vännen Sören Fernströms fanTASStiska klappslantar, men det är ju ingen tävling där vi konKURRerar! Det viktiga har liksom inte varit att räkna pengar heller, utan glädjen och värmen i att se till att de snabbt gått in hos KattHjälpare som gör nytta för dem! Jag är faktiskt bara en liten katt som står och viftar med Håven – det är ALLA NI som skänkt små och stora slantar som gjort att alltsammans blivit så bra!nyttar

TACK KÄRA VÄNNER I BLOGGKRETSEN
OCH DÄROMKRING FÖR ATT NI FINNS!
Ett alldeles underbart jamigt 2012 önskar jag er alla!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

24 reaktioner till “En tillbakablick”

 1. Naw…Sitter med tårar i ögonen av sorg först men sedan av glädje Tack så ♥-ligt Wikki för denna tassen &…
  ☆。*。☆。。☆。*。☆。。☆。*。☆。
  (¯`·´¯)……………。 ☆。*。☆。
  `·., (¯`·´¯)……….★。\|/。★
  (¯`·´¯).·´(¯`·´¯)…♥ GOTT NYTT ÅR ♥
  ..` ·.·´(¯`·´¯)…..★。/|\。★

  /Jam & Kram från oss!

 2. Åh va vackert skrivet kompis! *tårögd*
  Jag känner igen mig och mina syskon i din historia.
  Det är så jobbigt att så många just gått igenom jobbigheter.
  Tänk om vi kunde trolla och låta ALLA slippa, det hade varit nått det.
  Självklart önskar jag dig ett jättefint nytt år kompis! (Min idol)
  Hoppas vi hörs igen… Nosgos och Nospuss

 3. Du har haft det tufft innan du kom till din gulliga matte å husse!
  Du hade tur och gör så mycket gott för de katter som har det som du hade det förut.
  Du är så duktig!
  Tassen upp för dig Wikki!!!

  Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!

  Vi ses väl hos Mimmi 😉

  =^.^=

  Nosbuff

  1. Mjau, det var ett tufft liv innan jag fick mitt nuvarande hem… Men det har gjort mig till den katt jag är idag, och det är jag ändå rätt nöjd med! NosPuss Wikki
   PS Mjau Vi ses!

 4. GOTT NYTT ÅR till dig också Wikki!
  och TACK för året som gått, när du dagligen orkat förse oss med berättelser, fakta, glädje och sorg, och som hjälpt oss hjälpa där det behövs.
  Önskar dig och din familj ett alldeles underbart 2012
  Nospussar

  1. Mjau, ni har varit goda hjälpare också! Tack för att ni finns!
   Nu ser vi fram emot ett härligt nytt år med nya möjligheter!
   ♥ TassKram Wikki

 5. Ni får ha ett riktigt jamartrevligt gott nytt år!
  Tänk vilken tur att livet kan ta en sån ändring till det bättre för oss som inte har fått en så bra start i livet. Undrar hur många liv som har börjat olyckligt men slutat lyckligt tack vare alla katthem och alla engagerade kattvänner runt om i landet, det måste vara massor. *kurr* Man får försöka tänka så istället för att bara tänka på de stackarna som inte har hittat bra hem än. Förhoppningsvis så kan många av dem också få ett lyckligt slut.
  *nosbuffar*

  1. Mjau – jag hoppas att det ska finnas en god människa för varenda behövande katt! ♥ Alla ska hitta hem! NosPuss Wikki

 6. Nu har du ju äntligen ett bra hem och det förtjänar du verkligen. Tänk, annars hade vi kanske aldrig träffat varandra och det skulle ju varit jättetråkigt ju. Du ser ut som en riktig myskatt på bilderna, fast vi önskar att få se fler bilder av dig. *blink*

  1. Mjau, jag ÄR en myskatt. Fast en ganska persrig sån, säger matte. *fniss*
   Jag är glad att vi är vänner, Sippo. Och lite till? *blink tillbaka*
   TassKram Wikki

 7. Tack för att du delade med dig av din historia. Nu blir man förstås nyfiken på att höra mer, t ex hur du kom till din nuvarande familj!

 8. Vilket lyckligt slut på Wikkis trassliga tid men nu har hon det BÄST!
  Välkommen 2012 hoppas det blir ett bra katt-hår…ehhh huumm katt-år menar jag såklart.
  Tasskram o jam till er alla!

 9. Vi önskar givetvis detsamma till er hella familjen Wikki och håller med om att det inte är mängden pengar som kommer in som betyder nåt ´utan glädjen att få ge dom till någon behövande.
  Vi har kommit med på Hindersmässan. Så vi ses i Örebro i slutet på månaden.
  Kramisar
  Nalle,Lasse o Sören

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *