Musiker sökes! ♥

Vem kan hjälpa mig att spela in den här låten?!
Text: ©Wikki’s Stora matte
Melodi: Samma som till skillingtrycket ”I en sal på lasarettet”

I en bur på vårat katthem
där det många katter bor
satt en mager liten katt med
sorgsna ögon och tovig päls 
 
Allas hjärtan vann den lilla
med sitt milda mjuka mjau
och det enda som hon ville
var att få ett hem en dag 
 
Skötarn kom och katten fråga
”Kan jag få en matte snart?
Får jag komma hem till någon?
Mjau det vore underbart !”
 
Skötarn svarar då den lilla
”Kanske någon vill dig ha
nu på helgens Öppet Hus så
låt oss ha det hoppet kvar!” 
 
Helgen kom och katten väntar
ivrigt på en chans att det
finns nån människa med hjärta
som en längtande kisse ser 
 
Katten såg så många komma
men till hennes stora sorg
när dagen så var över
låg hon ensam i sin korg 
 
Skötarn kom och katten fråga
”Varför ingen vill mig ha?
Jag är snäll och glad och lekfull
ja precis som en katt ska va!” 
 
Skötarn grät då i sitt hjärta
som så många gånger förr
för hon ville gärna hjälpa
varje katt att få det bra 
 
I en korg på vårat katthem
liten katt nu slumrar in
Hon har aldrig slutat hoppas
på en vän att kalla sin!
 

Var finns du som kan hjälpa oss göra en hit av denna text
– och en bra youtube-film att sprida på nätet?!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Musiker sökes! ♥”

 1. Raaakt in i hjärtat går denna text!!! Vi ser den lilla fina kisekattenframför oss som önskar det alla små kära kisar skulle ha en självklar rätt till! Mattes ögon blev röda och kinden våt av några tårar… Stora matte din är ett textskrivargeni och till genialiteten måste hon ha ett så stort hjärta som bara kan finnas hos en människa!! Hon kunde stått både i Blåhallen i dag! I Oslo också! Massa tassakramar

 2. Min bästa vän, fröken Pelle somnade in för en vecka sedan. Hon var mittpunkten i vårt lilla familj för 13 år. Liksom sångens lilla katt, hittade vi henne i Oslo, i ”glömda kattars hus”. Det var någonting i hennes ögon som sa ”Jag är din” – och jag blev kär i den lilla stund. Vår Pelle, var en norsk skogskatt – men mycket liten. Hennes bakgrund var okänd, men enligt läkarna hade hon sett mycket i sitt forna liv. Hon var så rädd – ingen fick röra henne. Med tiden blev hon en annan katt … varje morgon skulle hon trampa på mattes mage och kvällen väntade hon sin matte att gå att lägga sig. Hon skulle ha kvällens sista minut för att berätta om dagens händelser. Och prata – det var hon duktig på … svarade alltid artig, när hon fick frågan. Hon fick resa mycket, men aldrig behövde hon att vara fastbunden varken i bil eller någon annan stans. Hon tog sig en runda i de nya omgivningarna, men kom sedan tillbaka. Hon skulle ta hand om sin nya famillj. Just nu är familjens sorg stor. Tårarna trillar ner i mina kinder, när jag tänker på Pelle. Sista orden till henne från mig (hos veterinären) var: ”Vi ses i himmelen, min lilla vän!” Pelle, hon var trött och gammal. Varken njurar eller lever orkade mera. Men vi kommer att se varandra i himmelen och under tiden vet jag att hon tittar ner bland målnen och övervakar vår lilla familj.

  Som sagt, just nu sörjer jag. Pelles korg med det gamla fårskinnet ligger kvar vid vedspisen … men vi har börjat att tänka på en ny liten katt … som kunde få flytta in och ta plats i Pelles korg. En katt, som vill flytta till oss … för det är hon/han som får bestämma. Vi får se, vem som vill ha oss och flytta till Svanesund. Under tiden är vi på jakt på en liten bondgård – så den lilla vännen skall inte vara rädd för ett riktigt bondeliv och jädrans massa hönor och allt annat som huserar på gårdsplanen.

  Kram Nina
  http://metrobloggen.se/sallysdaughters/

  1. Kära Nina, din katt lämnar dig aldrig! En liten del av hennes kärlek bor för alltid kvar i ditt hjärta och fröken Pelle kommer att hålla sin tass över dig och familjen och nya katter, som alltid! En älskad katt delar gärna med sig, och som hon fostrat dig i 13 år nu att bli en bra kattmänniska, så får du också gåvan att kunna älska en kommande katt, en som ger dig samma blick: ”Bli min!” – när tiden är mogen. Vi tänder ett ljus för Pelle och vet att hon tryggt väntar på dig i SkaparKattens famn! TröstTassKram Wikki

 3. PS. Pelle skulle ha gillat din låt i en ”rapp -variant”. Street -musik – det gillade hon. Tänkte kanske på gamla tider på gatorna. Markoolio?

  1. Men om vi sjunger den för många människor kanske de blir berörda och skyndar sig iväg och adopterar missen?! ♥ TassKram Wikki

 4. Vi har skickat förfrågan till vår musikerkompis Olle Björngren. Det är han som sjunger på min hemsida under Våra Katter. Du kan söka honom på You Tube oxå.
  Sörpingekatternas Husse kan alldeles säkert göra en alldeles underbar film på detta sorgliga tema.
  Nalle. Lasse o Sören. Som fö. träffat Olle idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *