Kattgräset har kommit!

JubelTass! Årets KattGräs från Landet har kommit! FEMTON KILO!!!
Hela min mathink blev proppfull.

Ompackat till 150 gr påsar blir det HUNDRA PÅSAR…! Men jag ska nog packa i olika stora påsar, så det blir lätt att skicka på posten, t ex lagom så att en försändelse blir 100 gr och två frimärken räcker?

Oj, nu blir det jobb i helgen för mina människor!!! Jam kommer senare när Wikki’s kattgräs finns klart för leverans!

Bäst att leta reda på odlingsinstruktionerna också, hm… jo där är dom:

kattgrs1
I vinter när det är grått och trist och inget ätbart gräs ute, då tar jag fram en gammal blomkruka, fyller den till 2/3 med vanlig plantjord och vattnar jorden. Det ska vara ungefär 5 cm från jorden upp till kanten. Så lägger jag på ett lager havre, så lite tunt tunt med jord, bara så att det täcker och trycker till lite försiktigt med tassen. Då kommer havren ned i den fuktiga jorden medans täckjorden ligger kvar. Så drar man en bit gladpack över, pickar små hål i den med en tandpetare, ställer alltihop i fönstret och väntar. När groddarna kommer upp sedan går det snabbt och när de räcker upp till plasten kan man ta bort den. Sedan kan man vänta ytterligare någon dag så det får växa till sig – så kan kisse få smaka!

Katthavre är faktiskt en delikatessgrodd som du också kan äta, prova! Mums!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Kattgräset har kommit!”

 1. Hurrjam!!! Tur det, för nu börjar det verkligen bli missväxt i vår plantering, det är bara några fattiga små gröna strån kvar!!!

  Då beställer vi gärna en stor och rejäl påse för en lämplig slant till ”vårt” katthem, och så kan vi hämta den när matte ska lämna tasseri-saker, så behövs inga pengar slösas på frimärken!

 2. Vi vill naturligtvis också beställa!!! Matte ser till att vi alltid – året runt (vi är ju innekatter) – har färskt gräs. Hon är faktiskt rättså Ok när det gäller gräs.. annat är det med GODIS!!

  1. Mjau, ska strax kunna ta emot beställningar! Men ni har bidragit med så mycket redan, så er bjuder jag på en påse! NosPuss Wikki

 3. Majsan vill också att matte köper lite katthavre…
  Hur ska matte göra?
  Nosspussar & Tasskramar

  1. Mjau, info kommer inom ett par dagar! Vi måste bara kolla hur mycket porto och sånt kostar och hitta bra påsar att skicka i – det ska nog vara klart till helgen! Ha tålamod! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *