KattKärlek börjar tidigt


Den här lilla tösen heter Lilli och katten, som kommer att bli hennes trygga läromästare i KattKärlek, heter Berra. Kika in på bloggen augustifamiljen och se och njut av en helt underbar fotoserie med nyfikenheten mellan katt och barn – full av ömhet och kärlek! Ni måste bara se dem! Det värmer ett katthjärta att se, för katter är viktiga för barn!

Tack mamma Zandra för lånet av bilden!

Att tidigt lära barn umgås med och respektera katter och andra djur, är ett bra sätt att ge barnet goda värderingar, förmåga att känna empati och så får man förstås djurets kärlek tillbaka! Så länge inte allergi sätter hinder, så borde alla barn få den glädjen!

Man skulle önska att det fanns djurkunskap som ett obligatoriskt ämne i grundskolan, ungefär som REDE som Djurskyddet skapat. Det, och kloka föräldrar som Lillis ovan, skulle hjälpa oss att tassa fram en bättre värld! Lycka till i livet, Lilli!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “KattKärlek börjar tidigt”

  1. Mjau, jag håller absolut med dig – empati, etik, moral och så gott om människor som föregår som goda förebilder – det är vad barn behöver. Som en fostrande Tass från en katt till exempel! NosPuss Wikki

   1. Absolut! Här tränar vi ”mjuk” hand med Connor. Vår katt Tetris är riktigt duktig som ”tränare” 🙂 Yatzy däremot vill inte vara med, men hon är ändå gärna i närheten.

    1. Mjau, när det gäller barnträning så brukar missarna sköta det själva på bra tass, och ha matte med som support. Connor kommer att få bra lära av dem båda, och när han blir stor nogatt förstå katterna helt, så kommer Yatzy att våga släppa honom inpå sig också. *kurr*
     NosPuss Wikki

  1. Mjau, verkligen – man kan sitta och kika på den där magnetiska ögonkontakten som Lilla Lilli har med sin kattvän Berra… Bildserien är så vacker och värd att ta sig tid att kika på! TassKram Wikki

  1. Mjau, och så viktigt! Man behöver inte lämna bort sin kisse bara för att familjen utökas med barn! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *