Här är Lill-Wikki! Min namne!


Den här lilla sötnosen som visar sin fina prickiga mage heter också Wikki! Foto är taget av Skat-Ann som fixar bilder på alla katter från Evas Katthem i Skara, där Lill-Wikki med fyra syskon och mamma Wåfflan finns just nu och har det bra. Klickar du på länken till katthemmet ovan kommer du till fler fina bilder av kattungarna! Extra glad blir man att läsa vid lilla Wikkis presentation ”Bokad”! *spinn*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Här är Lill-Wikki! Min namne!”

 1. Åh så söt! Inte så vanligt med honor som är orange väl? Eller det kanske är helorange som är hanar och honor kan vara orange och vita?

  1. Mjau, det är något special med det där – så men det handlar om hur det röda arvsanlaget måste komma från både mamman och pappan. Det är lite ovanligare med röda honor än med röda hanar och det har att göra med att grundfärgerna svart/rött nedärvs via X-kromosomen. En hane har bara en X-kromosom medan en hona har två. En hane behöver alltså bara ärva rött till en X-kromosom medan honan måste få rött på båda X-kromosomerna (dvs. båda föräldrarna måste bära på rött anlag) för att bli röd. Honor utgör ca 1/3 av de röda kattern a(både med och utan vitt). 2/3 är hanar. Men sköldpaddsfärgade katter är alltid honor, så när som några få med ”kromosomfel” – Teoretiskt ska det inte födas några sköldpaddshanar. Trots detta så dyker det upp cirka 1 på 3000 hankattsfödslar! (http://www.shenandoahs.se/Rodmaskad.htm)
   NosPuss Wikki

  1. Å tack för Kattplimangen! Fast man måste ju undra hur jag såg ut som liten?! TassKram Wikki

  1. Mjau, det hoppas verkligen vi också! *spinner*
   SkaparKatten håll din Tass över liten Wikki!
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, hon är jätteduktig, hon blir nog en sådan där berömd kattfotograf en vacker dag! Fast för mig är hon redan den berömda vännen Skat-Ann med det goda hjärtat! Precis som du är Nalle med det goda hjärtat också! NosPuss Wikki

  1. Mjau, tänk om jag vetat det i början när jag var en olycklig hemlösing… Men nu vet jag! *stort leende*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *