Räddningskort i bilen – vilken bra idé!

Men varför tar inte alla biltillverkare och höjer sin goodwill med att då skicka sådana kort till alla bilägare?

Räddningskort är ett dokument som många bilägare kan skriva ut från gratis pdf-fil på nätet och sätta i sin bil på baksidan av sitt solskydd på förarsidan. En dekal i fönstret visar att dokumentet ska finnas där. Om en olycka händer och bilen kläms ihop så visar räddningskortet exakt vilka moment som räddningstjänstens personal ska göra för att på ett säkert sätt snabbt klippa upp bilen och rädda personen i den.

Varför skriver jag det här? Jo för att jag vill vara rädd om mina medkatters och mina egna människor… Särskilt så här i semestertidernas resande!

Kortet finns det mer information om på Motormännens hemsida. Våra bilar idag med allt säkrare karosser blir också allt svårare att vid en olycka klippa upp. En förkortad räddningsinsats sparar mycket och ökar chansen att rädda liv!

Sedan hoppas jag att kortet som din husse eller matte skriver ut aldrig kommer att behöva användas! Må SkaparKatten hålla sin skyddande tass över alla katter och människor på resvägen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Räddningskort i bilen – vilken bra idé!”

 1. Wikki du är världens smartaste och mes upplysta katt! Det här är en så himla bra idé att vår matte gick i spinn. Inget snyggt att se på skall du veta!

  Bums här skall det skrivas ut och beställas klistermärken! TACK för det här bästa tippset. Vi skall sprida det vidare!

  NosPuss Sven och Signe

  P.S. Vi gillar inte vämren och husse är hysteriskt rädd för åskan!

  1. Mjau, man försöker ju hänga med i lite av varje – och omtanke tycker jag är en bra sak att ägna sig åt! Angående detta tips så hoppas man ju för allas väl att det aldrig ska behöva användas i verkligheten, eller hur! TassKram Wikki

 2. Jättebra tips!! Matte är nojig (inte så lite) när vi ska ut och resa. Hon har satt adresslappar på våra transportburar med foto på oss på ena sidan och adress och telefonnummer på andra. Vi hoppas att det är alldeles i onödan! NosBuffar

  1. Jag måste säga att jag tycker ni har en riktigt KLOK och förtänksam matte! Tänk vad många som skulle behöva sådana vettiga människor! Man vet aldrig vad som händer – men är man lite förberedd så ordnar sig alltid saker, säger matte, och påminner oss om att vi ska träna brandövningsuutrymning hemma med husse och oss katter! Sånt kan man också tänka på! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *