Mjurre fångade en sork!

Igår kväll flög Stora matte upp av ett märkligt jamande utanför sovrumsfönstret – det var en katt som ropade ”Ungar, ungar, här kommer jag med maten!”, precis det ljud en honkatt ger  ifrån sig när hon kommer med något till sina små att äta på… ”Umjää ummmjäääau!” – och blev stum av förvåning när den ropande katten visade sig vara en stolt och lycklig Mjurre som kom och lämnade en precis nyfångad sork i sängen hos Stora husse – som inte riktigt förstod att uppskatta den delikata gåvan!

Annars väldigt tystlåtne Mjurre jamade högt några extra gånger för att alla skulle höra att han kom med mat. Stora matte blev jätteglad och berömde honom massor – så orolig som hon är över att gammelkatten äter för dåligt blev ju ganska motbevisat av detta tecken på att han trots tunn figur fortfarande är en god jägare!

Sorken blev dock utburen på gräsmattan och då flyttade Mjurre in den under trappan till verandan för vidare förvaring.
Tanja tog en titt på fångsten men det var Mjurre själv som senare kröp in i sitt ”skafferi” och knaprade i sig godsaken. Att fotografera en ätande katt under verandan var inte så lätt – men genom springan i trappsteget skymtade en nöjd jägare!
Still going strong alltså! Heja Mjurre!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Mjurre fångade en sork!”

  1. Mjau, vi tycker att det är en strålande insats av en gammal stapplig gentlekatt att fånga stora sorkar – och dessutom vara chevaleresk nog att dela med sig! *buff*
   TassKram Wikki

 1. Heja Mjurre! Man skall inte räkna ut en katt för tidigt… *ler stort*
  Hoppas det blir många muslingar till du kan komma hem med!
  *nosbuffar*

 2. Åh Mjurrisen! Heja dej! Jättebra gjort och jag tror nog att Husse inte blir jättearg om du lägger lite byte i hans säng, han förstår nog att uppskatta din jaktlycka! Spinner glatt

  Indra o Bastian

  1. Mjau, det går nog över. Eller som Stora husse säger ”Det har aldrig varit något fel på den där katten, han är bara lite mager!” TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *