En lång varm dag på kattutställning

Men det är givet att som vanligt börja med att säga TACK till alla generösa människor, d v s utställare, besökare, arrangören NERK och de som har montrar, alla som bidragit till och köpt lotter vid Örebro Katthems bord idag!

Sibirierflickan Apple Road’s Heavenly Haley tog på sig mössa i värmen:

Tammee’s Queen of Quick har fått en fin pokal:
Och vår vän skogkatten ”Jansson” fick så här fin rosett:

Här är snyggingen Spin Engines Gold-X ”Jansson” på besök vid katthemmets bord:

Janssons polare Pejst blev lite avundsjuk, så matte tröstade honom med en krona:
Stora matte som skrivit ovanstående fick troligen värmeslag, för det är ju Jansson med kronan!

Mjau – så måste vi jama grattis till Zorro – en f d Örebro Katthemskatt – som vann klassen huskatt/långhår/hanar:

Här väntar han på att få gå upp i panelen och tävla mot vinnande långhårig hona.

En kattutställning är ett mångfasetterat och spännande event, men det häftiga är alltså att en katthemskatt ibland blir Best in Show! Och det är ju det jag ofta jamar om: Alla katter har ett stort värde och ska ha status därefter! Stöd Ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

19 reaktioner till “En lång varm dag på kattutställning”

 1. Men nu tror jag minsann att dina mattar fick lite värmeslag (det fick i alla fall nästan jag, tjänstehjonet tog till slut t.o.m in mej på damtoan och dränkte in hela mej i svalt vatten), det är ju jag, KUNG Jansson som har kronan på mej. Surbrorsan syns ju på bilden med min fina krullibuttrosifett, den grinpellen!
  Fast jag tror han hade behövt bli neddränkt också, för hur mycket smält hjärna han hade fått det kan man undra? När vi skulle åka hem så började han nämligen spöa på mej i vår gemensamma transportbur så tjänstehjonet fick kuta tillbaka in och köpa en transportbur (från den egentligen stängda montern) så jag fick åka egen kupé… Men nu är vi sams igen, och tassar omkring nöjda och glada och jagar flugor på uteplatsen!

  1. Mjau, där ser man hur viktigt det är med svalka! Stora matte erkänner hjärnkollaps och har redigerat texten! Och grattis nu har ni ju varsin åkbur i alla fall?!
   TassKram Wikki

   1. *fnissjam* det hade vi ju redan, men vi brukar alltid gilla att åka tillsammans i den stora Dogman-buren, så det blev ju den som vanligt när vi åkte imorse… Jaja… Nu har vi fyra burar att välja mellan när vi ska ut och åka istället, två som både jag och brorsan får plats i, och två som blir enkelkupé.

    1. Så lyxigt det låter! Fast vi burkar också ha två rymliga resburar, men vi åker helst i varsin kupé mest för jag brukar bli åksjuk och det är ju inte så bussigt att kräkas på Nova då… TassKram Wikki

 2. Åhhhh! GRATTIS alla som vann priser! Heja Jansson! och heja husisen! JÄTTEBRA jobbat, tycker jag! Jag ska visas upp i Kalmar i juli och dååååå vill jag ha jättemånga heja från alla mina kompisar, så blir Matte tokglad! Jag tycker förresten att det är toppen när en Katthemskisse drar hem storkovan! YIPPPEEEEE

  Svansdans

  Indra o Bastian

  1. Mjau, det fanns visst fler katter i huskattklassen med katthemsbakgrund, men mattarna var ju tvungna att hålla koll på lotteribordet också, så de kunde inte följa alla tävlande. Önskar att jag hade kunnat skriva och berätta om varenda en av dem! *suck*
   TassKram Wikki
   PS. Det klart vi ska heja på dig i juli! *buff*

   1. Indra & Bastian: Då får man alltså träffa er och er Matte i juli då. Vår Matte ska också till Kalmar då och fotografera, men även träffa Nalle och Sören.

 3. Wow, vad roligt att Jansson vann en fin rosett och att en fd katthemskatt kom vidare. Ser ut som om Jansson har en sådan sele som Matte nu skaffat till oss, även ovane Puma går fint i den.

  1. Mjau, det verkar vara jättesköna selar – det är väldigt stiliga killar båda dessutom. Puma och Jansson menar jag! NosPuss Wikki

 4. Hoppas det gick bra idag! Men hur stora öron har Tammee’s Queen of Quick, vad är det för sorts katt? Måste erkänna att innan jag var på kattutställningen i januari tyckte jag att massa kattsorter var ”fula” , exempelvis de stackars nakenkattena. Men när jag träffade flera på utställningen så såg jag deras själ… Och det är samma med Tammee, vilka ögon! Måhända att öronen var väldigt stora, men hon talar ändå till mig! 😀

  1. Mjau, nog har alla dessa katter själ! Massor av själ! Och Tammee är siames, blåtabbymaskad tror jag färgsättningen heter. Hon var så pratsam och glad dessutom! Kanske stolt över sin pokal!? NosPuss Wikki

 5. Ha,ha tokigt det kan bli Jansson grattis till den vackra rosetten. Till Zorro. Vi bugar djupt och skickar Nospussar och hurrarop..Heja,heja.Vi blir såååå glada över att höra sån’t.
  Nalle, Lasse o Sören

  1. Mjau, jag är stolt över alla vinnare, tvåor, treor och så vidare som visar upp sig på kattutställningen i huskattklassen! På så gott som alla står det ”Fader okänd, moder okänd” men BIS-titlar och mycket annat kan de faktiskt knipa åt sig! *svansdans*
   TassKram Wikki

 6. Kul att ni uppmärksammar nominerade och vinnande f.d. katthemskatter från Örebro Katthem. Synd bara att det inte verkar gälla alla! Har lagt märke till att vissa som blivit nominerade och tom. BIS på tidigare Nerk-utställningar inte nämns med vare sig ord eller bild. Tråkigt att ni verkar göra skillnad på katterna.

  1. Alla som känner Wikki och ser syftet med bloggen vet att vi inte alls gör någon åtskillnad på katter, utan egentligen önskar att alla på alla sätt kunde vara med… Så din kommentar känns därför orättvis…

   Mjau, jag vet inte om du har hängt med i min blogg sedan jag startade den för mer än 5000 inlägg sedan, men jag har försökt hinna skriva reportage om mången utställd katthemskatt, både från Örebro katthem och många många andra katthem, som t ex Sören från katthemmet Kompis. Problemet är dock att att hinna bevaka och täcka in alla, plus att jag faktiskt inte alltid vet exakt om i fall en utställd huskatt är från ”mitt” katthem eller något annat katthem heller – man kan inte veta allt!

   Och faktum är att jag gärna visar upp sådana katter om någon ber mig och informerar (Som Zorros matte t ex gjort), så berättar jag med glädje den kissens historia och visar! Jag har visat bilder på fina Doris, vackra Norpan var med igår, en fin bild på Damian kommer, och flera andra tidigare… Och som jag förklarat – just för nu så finns det faktiskt en hel del annat som ska hinna göras, men som kanske inte syns… Som du nog inser så är det inte gjort i en blink att arrangera en monter för katthemmet som ska ställas upp, bemannas och sen packas ihop… Så kan jag heller inte lägga upp varenda en av cirka 200 fotograferade katter!!! Det är inte bloggen syfte.

   Dessutom är detta en högst personlig kattblogg, där vi kämpar för att hjälpa hemlösa katter i första hand och vi väljer gärna att visa upp dem som ställer upp för katthemmen – ändå är det inte så att vi mobbar bort någon. Ibland kan det nämligen vara så enkelt som att vi inte lyckades få några bra bilder på en alldeles jätteprisbelönt f d katthemskatt – tyvärr! Liksom det händer andra fadäser som kamerabatterier som tar slut just när en viss katt går upp i panelen eller på scenen.

   Men bortsett från sånt – vi har inte med vilja nonchalerat någon. Vi har genom åren fotograferat katter som Trisse, Matilda, Mimosa, Prinz, Stephanie, ja listan kan bli hur lång som helst – och den som vill fylla på med deras bakgrundshistorier för att visa det fina i ett en katthemskatt också kan ha ett liv på hög utställningsnivå är hjärtligt välkommen. Jag berättar den gärna vidare! Allt som kan höja huskattens och hittekattens status är välkomna inslag!
   NosPuss WIkki

 7. Jo, förresten, *skrapar lite med tassen*, är det så att man kan få norpa den fina bilden på mej i kungakronan och använda den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *