Klättrar i spiral?

Kära bloggvänner som är av rasen norsk skogkatt, är det verkligen sant att ni klättrar i träd annorlunda än andra katter? En kattkompis hävdar nämligen att en norsk skogkatt som klättrat upp i ett träd INTE backar ned som de flesta katter vanligen gör, utan klättrar ned liksom i spiral med huvudet före?

Ärligt talat så klättrar jag rakt ned med huvudet före om jag inte är så högt upp, och hoppar sista metern – men har jag kommit mycket högt i ett träd så backar jag ned till hopphöjden…

Hur gör ni andra? Tar hjälp ned?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Klättrar i spiral?”

 1. Coolt…Vi klättrar ju inte i några träd alls 😉
  Men..Nu är vi Tbx i bloggen liiite *mjauuthihii*

  /Jam Kram & NosePûssar från oss i ☼

 2. Mjo det sägs att vi skogisar klättrar ner med huvet före, nu är det så att jag inte klättrat så väldans högt upp i nåt….ännu! Men NÄR jag klättrat upp i nåt så går jag ner med huvet före! Hmmm det gör i och för sig Bastian också! fnissjam. Fast han kan ju ha lärt av mig!

  Ska be matte fråga min riktiga mammas matte! Om mamma gör sådär…eller mormor, eller morfar kanske

  Nosisar
  Indra

  1. Mjau, vad spännande, det vore ju kul att få veta om det är sant eller inte! Nyfiket väntar jag på besked!
   Krama matte!
   NosPuss Wikki

 3. Alltså… *rodnar lite på öronspetsarna* Vi är skogkatter, men vi har faktiskt aldrig klättrat i något riktigt träd, bara i vårt golv-till-tak-klös här hemma, och där löser vi nedfarten med att hoppa ner i soffan…

  Vi kanske tar chansen till trädklättrande när vi ska campa tillsammans med tjänstehjonen i sommar, då ska vi får springa fritt på en liten ö, fast matte säger att hon är gladast om vi låter bli, för det blir så svårt att få ut brandkåren till ön om vi inte vet hur vi ska ta oss ner igen. Vi får väl testa med ett litet lågt träd kanske!!!

  1. Vad spännande – ni får hjälpa mig med en utvärdering av klättrandet då!?? Det där med ön låter så spännande! Berätta mer när ni kommer hem igen!
   TassKram Wikki

 4. våra katter Gustaf o snövit klättrar just så med huvudet före och som en spiral ner… snövit hoppar även mellan grenar som en ekorre ungefär…hon e galen 🙂

  1. Tänk vad fanTASStiskt – jag har alltså lärt mig nya klättertekniker på detta sätt! *blink*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *