Bara att mellanlanda och ladda om…

Vet ni hur det är att vara lotterikatt åt ett katthem som mitt?!! Det är stökigt men jättekul! Så här går det till: Stora matte och matte samlar ihop – med god hjälp av många andra – allt möjligt som går att ha till lotterivinster. Det ska vara till barnlotteri (Fem kronor lotten och vinst på två olika slutsiffror på lottnumret), vuxenlotteri (Tio kronor lotten och vinst på en slutsiffra) och ett lite lyxigare lotteri (Tjugo kronor lotten, exklusivare vinster och vinst på en slutsiffra). Dessa vinstsaker läggs upp på bordet och vinnaren får själv välja bland sakerna, så blir det roligare att ta en lott. Följdaktligen skaffas mer än 20 vinstsaker till varje ”slutsiffra” så det ska finnas extra att välja på och locka köpare.

Och det i sin tur innebär att allt vi får skänkt till detta ändamål måste sorteras i rätt vinstgrupper, blandas till en lagom mångfald och allt ska så klart vara fräscht och fint. Mattarna har lärt sig bra av våra marknadsvänner Nalle och Lasse hur nyttigt det är med att ha bra lådor att packa allt i, så emellanåt är det stapelvis med plastlådor som ska fyllas! Här ser ni generös sponsring från kollegor i kattsvängen också:

Merparten lagras hos Stora matte, som sorterar och trollar ihop bra vinstlistor. Sedan kommer det jobbiga: Bärandet! Så här gick det t ex till i helgen när vi hade Loppis-Lotterier: Stora matte packade allting hemma hos sig och bar sedan ut till bilen och åkte hem till oss i Örebro dagen innan. Eftersom inget kan lämnas i en bil över natten där vi bor, så packades allt ur bilen och bars in i vår hall över natten. Lördag morgon bars allting ned igen, in med det i bilen, iväg till katthemmet och så packa ur bilen igen! Efter avslutat Loppis packades det som fanns kvar ned i lådorna, in i bilen och hem till oss, packades ur, bars upp över natten…. För det fanns inte ork för Stora matte att åka hem till Landet just då… Söndag eftermiddag bars alltihop ned till bilen igen, hon åkte hem och stuvade in allting i sin bod.

Till helgen som kommer gör vi om alltsammans inför NERKs kattutställning på Conventum i Örebro… Är vi lite tokiga????

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Bara att mellanlanda och ladda om…”

 1. Vi jamar som Dui och Deco – ni är alldeles, alldeles, alldeles fanKATTiska!
  *nosbuffar*

  1. Vi trixar och fixar och får lite saker gratis, så gör vi lotteri men det är ju alla generösa kattvänner som betalar pengarna – de är också fanTASStiska katthjälpare! NosPuss Wikki

 2. Ni är ju så goa!!! Och godhjärtade! Tänk om alla gjorde ett uns av allt ni gör och ger en bråkdel av den tid ni satsar på att hjälpa till, vilken annorlunda värld det skulle vara! Tack!!!!
  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar!
  M&K

  1. Mjau det är så många så många som gör minst lika mycket – och som gör de ”tunga sakerna” med att ha all slags missar hemma hos sig: Sjuka, skygga, skabbiga, snuviga, busiga, gravida, keliga, stökiga… Och alla behovs verkligen! Tack så hjärtligt för berömmet!
   NosPuss Wikki

 3. Ojojoj… nu säger matte att hon fick en oemotståndlig lust att åka hem till Stora matte och shoppa loss i hennes bod… hon undrar om ni har klistermärken med katter på, som hon kan köpa? Vi har förstås inga pengar just nu, men senare kanske? Och så måste vi få jama med henne om boken som ingick i senaste auktionen! Du kan väl be henne ringa oss?

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Stora matte hör av sig i morgon – nu är det sovadags, och Mjurres kramstundsdags! NosPuss Wikki

 4. Det är ju sånt som vi gör varje helg. Packa upp o packa ner. Asa o dra i bland är det kul det är dom gånger vi möter kattvännerna. Spara den Beiga katten till Vilsta. Den med knorren. Sören skickar 500 spänn till Smurfen i morgon.

  1. OK, beiga knorrkatten speciellt undanlagd till Vilsta! *buff* och *myskurr* till Sören med tack i förskott för Smurfhjälpen!!!
   NosPuss Wikki

 5. Vi är jamlösa, saknar jam att beskriva hur imponerade vi är av era ständiga storsatsningar – inte för att nå framgång för egen del, utan enbart för att hjälpa andra.
  Tack för att ni finns och för er oegennyttiga kamp!
  Kramar och tassklappar

  1. Vi är bara små medhjälpare i den stora kattvärlden! Men sedan jamar jag ständigt ”Det är de små flödena som bildar ett hav!” – och ni har också bidragit generöst, det ska absolut framhållas! Tack själva! *buff*
   TassKram Wikki & crew

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *