Lämnade att dö i en kartong?

Vem är man? Vad tänker man? Hur kan människor göra så fel?

gvle
De låg ihopträngda i en grundligt igentejpad kartong, berättar Aftonbladet, inställd i ett cykelförråd på Stallgatan i Gävle: Tre vuxna katter varav en dräktig och åtta cirka 6-veckors ungar… Jag fattar inte hur man kan!…

Några mer rätt tänkande unga män hittade de instängda katterna och tog dem till Gästrike Katthem i fredags. Personalen undrade först om de kom för att sälja kokosbollar med sin låda, men blev gråtfärdiga när de såg innehållet.

Rädda och paralyserade låg katterna orörliga, de fick lyftas ut en efter en. Nu, efter helgen, börjar kattungarna att ha hämtat sig från chocken och leker igen, eller trängs kring matskålarna.

gvle1
Den dräktiga honan kan komma att föda när som helst, berättar Gävle Dagblad. En av männen som kom till katthemmet med lådan hade kommit från arbetet och skulle ställa in sin cykel då han hittade lådan och hörde kattungarna gnälla och pipa. Hur länge den stått där är okänt. Nu kommer katthemmet att behålla ungarna tills de är tolv veckor, men redan har några av katterna fått intressenter, vilket är glädjande.

Men jag vågar inte utrrycka vad jag skulle vilja göra med klorna på den som ursprungligen ställt kattkartongen i cykelförrådet!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

65 reaktioner till “Lämnade att dö i en kartong?”

 1. Helt ofattbart – någon måste ju ha levt med dessa katter … hur hade dom stackarna det då? När sånt händer undrar vi alltid – många måste ju inse vems katter det är och vem som gjort det.. Ställer dom sin vän/släkting till svars?
  Våra klor är också redo att användas!!

  1. Mjau, man tycker ju att någon borde ha ett mycket ÖMT samvete! Elva gånger ömt! Och lite till! NosPuss Wikki

 2. Fy fn för den som gjorde detta. Det är väl tyvärr inte sista fallet? Kattungesäsongen jar ju bara börjat. Ryser.
  Nalle

 3. Stackars katter. HUR fick de plats i den där kartongen o hur länge hade de varit där…? Det är helt sjukt hur människor kan göra nåt liknande. Det är psykopater enligt min mening, folk utan känslor och samvete. En granne, en kollega…VEM gör sånt?!!! Uppenbarligen en sjuk person…vad hade hänt om den här mannen inte hört de pipande ljuden, bryr sig den som ställde ned dem eller VILLE den att de skulle plågas ihjäl sakta…???!!!
  Usch såna här människor får mig att må illa.
  Tasskramar Sara fr Livbojen.

  1. Mjau, det är ju levande varelser? Man blir så upprörd! Någon måste ju ha älskat dessa katter? Eller? Kanske t o m finns någon som saknar dem… TassKram Wikki

 4. Grrrrr, vi blir så jamarns arga! Om vi skulle få tag på en sån ”människa” så har matte lovat att hålla fast, så kan du Wikki få komma och klösa efter tycke och smak, Pejst erbjuder sej att använda sina fina huggtänder och själv funderar jag på att hosta extra slemmiga hårbollar med halvsmält blötmat i nyllet på’n

  1. Mjau, fast ibland undrar jag: Då blir ju vi också dumma?! Det kanske blir ett bättre ”straff” om vi kan få personen att förstå ända djupt in i hjärtat hur ohyggligt illa detta handlande varit och personen sedan får sådan ånger att resten av livet ägnas åt att gottgöra??? DET skulle jag vilja hände egentligen med ALLA som gjort elaka saker…¨Fast några bollar i nyllet innan kanske. Bara så att vi får avreagera oss lite… NosPuss Wikki

 5. Fruktansvärt – Ofattbart –
  *Grrr & ? smärtar!
  Hoppas allt ordnar sig för dessa sötisar Vi håller tassarna!

  /Jam Kram & NoseGos!

 6. Undrar om någon eller alla vuxna katter varit en ”trevlig julklapp” eller ”födelsedagspresent” en gång i tiden. Men kastrering ingick visst inte… 🙁

  Är alltid så sorgligt att läsa om slit&släng-hanteringen av katter, ja av alla djur! Det finns så många annonser om katter… men finns det bra hem till alla dem? Nej, det vet vi väl alla här att det inte finns, tyvärr…

  En liten tröst i detta fallet är att de var ”hopsamlade” (ursäkta ordvalet) i en kartong och inte utkastade. Och att någon hittade dem – o även om de var jätterädda var de ganska friska(?) – och de fick komma direkt till ett katthem. Inte gå ute o fara illa o ingen katthjälparvolontär behövde hålla på o vakta kattfälla för dessa katters skull… eller fler kolonikatter.

  Men visst skulle jag vilja ha ett samtal med den som hade katterna förut… Kanske ta med mig Sambo o Roxy efter att de vässat klorna ordentligt!

  1. Mjau, ibland så tänker man ju att folk skulle tänka sig för och ta sitt ansvar på ett tidigare stadium. Visst är det gulligt med åtta kattungar, plus några till som inte hunnit födas än. Men om de vuxna katterna kastrerats innan de blivit med dessa ungar – då hade 8-10 andra katter fått dessa hem istället = 8-10 hemlösa färre… *suck* Så det är bara att tjata på: Stöd Ditt Lokala KattHem! NosPuss Wikki

 7. Så sorligt Wikki, så många nya att omplacera… det tar aldrig slut! Men heja de unga männen, det finns alltid hopp! Tänk att de visste vart man skulle be om hjälp och vägledning, på ett katthem!

  Vi hoppas att alla får nya hem! Snart!

  NosPuss Sven och Signe,

  Vi älskar din nya outfit!

  1. Mjau, de killarna ska ha en stor NosPuss! TassKram Wikki PS Jag kanske får börja modeblogga nu? *blink*

 8. Vi som jobbar för att katter ska få det bättre upphör aldrig att förvånas över hur en del människor beter sig. Tyvärr är det här inte det första, eller sista, fallet med katter i en igentejpad låda. De här hade tur som hittades. Människor som gör så här kan väl inte må bra?

  1. Nej någonstans hos dem som gör detta sitter den stora huvud-skruven lös… Vi kommer att möta det igen och igen, vi som är i hittekatt-svängen. Lådor utställda i skogen, slängda i containers och ”glömda” i förråd och vindar. Ohyggligt, onödigt och grymt. Dessa katter hade tur. Hur stort är mörkertalet, som inte lyckas klösa sig ut ur lådan och hittas för sent, eller aldrig hittas alls? Det är tungt att tänka på! *suckar* TassKram Wikki

 9. Man upphör aldrig att förvånas och förstår inte hur man kan göra så. Samvete finns tydligen inte. Bra av killarna. Nosbuff

 10. Jag blir så oxtokig och fullständigt befriad från politiskt korrekta åsikter när jag läser om sådan här grymhet.

 11. Åh fy! Jag förstår inte! Det var på det viset min, nu bortgångne, katt Silla hittades med sina syskon. I en tejpad kartong som bara kastats i ett dike mitt i vintern. Några av syskonen hade redan dött när de hittades 🙁

  1. Mjau, men då vet jag i alla fall att Silla hade det gott hos dig resten av sitt liv, även om det var så hemskt i början… *buff* TassKram Wikki

 12. USCHJAM vi läste oxå detta på nätet, *GRÅTER* hur F*N är vissa tvåbeningar funtade?????
  Tur att det var ngn som visste vart han skulle gå med katterna, så dom kunde få komma till rätt ställe.
  Så väldigt ofartbart så man fattar det inte riktigt
  Önskar att man kunde stänga in sådana som gör så mot katter i en likadan kartong och tejpa för ordentligt, flera varv, och ställa ngn stans låååångt bort i skogen, där ingen ser kartongen så kanske denna persosn fattar ngt att man INTE gör så mot katter.
  *funderar*

  Tasskram
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  1. Mjau, tänk om någon gjorde så med den där gärningspersonens barn, la dem i en låda och tejpade? Nej man får bara inte kasta bort katter på det sättet! *sniff* TassKram Wikki

 13. Åter igen ett bevis på att folk inte fattar att katter är lika mycket värda ( ibland mer) som människor! Man vill bara gråta och jag kan fortfarande känna panik då jag tänker på lilla Slumpen med syskon i plastkassen. När jag ser honom nu tänker jag ibland att den som gjorde så mot dem borde få se och känna vilken underbar varelse det blev.. samtidigt skulle jag önska att han satte klor och tänder i den som gjorde det. Jag undrar- har folk tappat all empati? SNYFT!
  Kram Jam o Spinn

  1. Mjau man fattar inte ens hur någon kan missunna en misse livet?! *suck* Tur för goa Slumpen att du fanns där just då!!! *blöt kattkyss* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *