Så kom då Mjurres provsvar…

dsc5
För ett par år sedan var Mjurre en hunk på nästan 7 kilo och nu väger han knappt fem kilo och har tunnat ur betydligt. Proverna som togs i förra veckan visar alldeles för höga njurvärden (20,3 som helst ska vara under 10), dock inte ”sjuka” njurar utan mer bara ”slitna”… Så vad som ordineras nu är en strikt njuranpassad diet så ska Mjurre snart må bättre och förhoppningsvis få tillbaka lite hull. Därför åker Stora matte bums in till stan för att skaffa provpåsar på alla upptänkliga sorters renal-foder som finns! Mjurre är nämligen petig med vad han vill äta! *slickar nosen*

Mjurre Landetkompis, vi håller tassarna för att du ska bli bra!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

25 reaktioner till “Så kom då Mjurres provsvar…”

 1. Håller tummarna för att Mjurre skall gilla något av allt foder som inköpts och att hans njurar skall hålla mycket längre med detta.
  Nalle

  1. Tyvärr blir nog Mjurre tvungen att vänja sig vid att äta det han får – så det blir säkert lite jobbigt för alla Landetmissarna i början, t ex kommer du nu att få vänja sig vid att inte ha fri tillgång till sitt torrfoder… NosPuss Wikki

 2. Mjurre, jag gillar k/d blötmat i burk, inte såna där chunks. Hoppas Stora matte hittar något du gillar också. Man mår väldigt mycket bättre när man får ’njurmat’. Du får nog låta bli att ’stödutfodra’ dig själv med möss i sommar. Bara leka med dem!!

  Tass-five!
  Sullivan
  Chanda och Pumba hälsar också

  1. Mjau, Stora matte har lovat Mjurre provsmakningsbuffé tills han hittar något som passar. Vi får väl se hur det går! NosPuss Wikki

  1. Mjau, och Royal Canins foder RENAL, det gillade Mjurre som väl var! Nu gäller bara att få honom att äta tillräckligt mycket! NosPuss Wikki

 3. Conny och jag älskar Royal Canin Renal Special – det är ett jättegott torrfoder! Och du, hälsa mattarna att Olle, vår vet, har sagt att man inte skall blanda njurfoder och inte heller ge blötmat som inte är speciellt för svaga njurar… *viskar* fast det händer att matte bjuder oss på lite godbitar av annat i alla fall *blink*.

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Mjau, tur att Mjurre gillade njurmaten – men tydligen är det noga också vilken kisse som ska ha vilken mat, så snart har jag väl bantmat i skålen jag också?!!!
   NosPuss Wikki

 4. Tror att vanliga Mjau på plåtburk är ett alldeles ypperligt foder för katter över lag. En vän till mig hade en katt med diabetes och han kom fram till att Mjau var den bästa för den innehåller mest proteiner av all kattmat.

  Bara en liten tanke, så här i torrfodrens tid! =)

  1. Mjau, det finns mycket bra kattmat. Samtidigt är det förbryllande att genomsnittskattägaren köper ett billigt uselt kattfoder som BORDE bannas från marknaden pga allt elände den ställer till?! *suck* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *