Skräck och fasa och lättnad

Vi katter hörde sirenerna igår, långt innan husse och matte reagerade och sedan kände vi röklukten – det brann någonstans! Lyckligtvis var det inte i vårt hus, men det var ändå otäckt… Elden var på Lyrikgatan, bara tre husrader från oss räknat. *burriga svansar*
img106
Matte och husse gick dit och blev oroliga, för deras vänner som bor i det huset som brann, de syntes inte till, inte deras hundar heller. Husse gick och frågade brandmännen för säkerhets skull – om hundarna varit ensamma hemma kunde de ju vara kvar inne? Brandmännen blev genast alerta, men kunde som tur var snart berätta att alla även hundarna var i säkerhet. Men husse fick beröm för att han sagt till.imgb228
Branden hade bitit sig fast uppe under taket och röken luktade otäckt. Jag har lärt mig att rök kan vara giftig och farlig både när man inte ser den och den inte luktar, så jag var ändå orolig – tänk om de glömt någon kisse inne i huset? Jag hoppas att de över 20 brandmän som sedan jobbade med att begränsa elden hade tänkt på rädda katter också.

Bilderna har matte tagit och jag tycker de är skrämmande. Den sista är konstigt nog vacker samtidigt. Hoppas att alla som evakuerades från sina hem mår bra idag!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Skräck och fasa och lättnad”

    1. Mjau det hoppas vi också. Alla skulle få tillfälliga bostäder som drabbats av rök- och vattenskador i a f. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *