En godbit i chokladasken

Ibland hittar man den där extra goda pralinen i chokladasken och tänker ”Den här ska jag berätta för hela världen om!” – det är samma sak med  soliga kattberättelser… Här är en pralin som vi sugit på ett tag, men nu måste fler få känna solrosor gro i hjärtat:

Katten Tiger kom hem efter 4 år!tiger4
Var hon varit och hur hon klarat sig i fyra år, det vet bara Tiger själv. Men matte Bea blev förvånad när en veterinär från ett djursjukhus ringde upp henne och frågade om hon saknade en katt som nu hittats i Bålsta. Kattens chipmärke hänvisade nämligen till Bea, berättar Aftonbladet.

En kvinna som matat rådjur i skogen fick den tufsiga katten med sig in i stugvärmen – och hon tog katten till djursjukhuset som läste av märkningen.

Det var i januari 2007 som Bea skulle flytta från Stockholm till Västerås. Hennes två katter Tiger och Sot satt i kattbur i bilens baksäte. I närheten av Bålsta fick Bea sladd på bilen och voltade ned i ett dike. Kattburen sprack och katterna flydde omedelbart. Förtvivlad gick Bea och letade efter dem i flera dagar, knackade dörr och satte upp lappar, men utan resultat.

kattentiger1

Överraskningen var därför total när hon fick reda på att Tiger levde. Men visst var det Tiger – Bea kände igen vartenda hårstrå på henne. Och Tiger har flyttat hem till Bea, som numera bor i Jönköping. ”Hon visar inga tecken på att hon vill ut igen, hon springer efter mig hela tiden och vill bara ligga i mitt knä. Hon tycker nog att hon varit i skogen tillräckligt!” säger matte. Och Tiger spinner belåtet…

Jag spinner också – och tassar på ett hemligt hopp att systern Sot kanske finns vid liv och mår bra ändå, hon också – någonstans…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “En godbit i chokladasken”

 1. Mjausingen vad glad man blir när man läser om efterlängtade och saknade missar som hittar hem igen! Alldeles för lite solskenshistorier!
  *nosbuffar*

 2. vi har läst den! Helt otroligt Wikki! Tänk vilket hopp det ger andra som har tappat bort sin kära katt. Just nu har vi en liten Bosse i vårt område som saknas. Matte hjälper till att leta : ( Inga spår.

  Idag kom Singe med en stor fågel och la den som belöning i lillmattes rum… Så duktig : )

  NosPuss Sven och Signe

  P.S. så otäckt med branden!

  1. Vad lillmatte ska bli glad att få mellanmål av er! Duktigt! Hoppas Bosses familj sätter upp lappar och ringer polisen också! Håller tassarna! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *