Vem kan ge Alina tryggheten?

imgb224

Nu har alla Alinas ungar flyttat och Alina behöver aldrig mer föda några nya. Hon förstår det inte själv, hon förstår överhuvudtaget inte trygghet och har just börjat lära sig att människor kan vara uthärdliga…

Alina föddes hos en kattsamlare som hade mängder av katter i en 2-rumslägenhet. Hon tillbringade sitt liv  under en säng och hon födde till och med en kull ungar där… Ni kan nog knappt tänka er den tillvaron för en katt!

När Alina räddades av Livbojen var hon dräktig igen. Hon var i trygghet men hade ingen aning om hur hon skulle fly från de skrämmande människor som omgav henne – så hon förhöll sig fullständigt orörlig och passiv, som förstenad!
imgb226
Stora matte var med om förlossningen och hade aldrig sett en så paniskt apatisk katt. Alina låg som paralyserad med fullständigt tom blick och bara klämde fram unge efter unge, utan att röra sig ur fläcken. Hon slickade dem inte, tog inte av navelsträngen – utan betedde sig som ett djur i fullständig dödsångest…

Ungarna hade lyckligtvis bra instinkter och när de torkats och navelsträngarna klippts av så letade de upp spenar på sin orörliga stackars mamma och åt med god aptit. Det var nödvändigt att formligen stjälpa över henne på en ren och torr bädd i en skyddande kattkoja – i den låg hon orörlig i över ett dygn!

Det är svårt att fatta att en katt kan vara så förfärad och lamslagen – hon borde ju ha sett människor förut. Men i vanvårdshemmet fanns tyvärr fler katter som ägarna inte ens visste om att de ”fanns”. Tack vare sina ungar tinade Alina i alla fall efter ett par veckor upp så pass att hon skötte om dem. Och när småttingarna var stora nog att börja röra sig fritt i hemmet, så smög Alina efter. Rädd, och utan att låta sig röras vid – men något litet mer vaket dök upp i hennes blick.

imgb225

Och nu är Alina som de flesta katter, äter och går på lådan duktigt, och tassar omkring. Ungarna har t o m lärt henne att leka – busa med tygmöss och jaga röda pricken från laserpekaren! MEN man får fortfarande inte röra henne… Är man riktigt stillsam så går det att komma 10 cm ifrån henne – men sedan drar hon sig vaksamt undan.

Alina behöver tid och mycket försiktig träning med hantering och människors närvaro, helst i ett hem hos någon som är hemma mycket, och gärna på en mindre yta där hon inte har så stor möjlighet att fly undan. Den som åtar sig det får kattmat, låda och sand och givetvis stöd på alla sätt. Alina är van vid andra katter naturligtvis. Hon är en utmaning för någon med lugn, stort tålamod och god vana vid rädda katter.

Vi hoppas den personen finns!?! Kontakta Livbojen i så fall!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

33 reaktioner till “Vem kan ge Alina tryggheten?”

 1. Lilla lilla Alina! Vad ledsen jag blir av att läsa hur rädd du varit! Vad roligt att du lärde dig av dina barn! Hoppas verkligen att du får ett tryggt hem att alla eget så du får blomma ut o börja leva fullt ut! Mina allra varmaste önskningar! Puss på nosen!

 2. Å, stackars lilla Alina. Vi lider verkligen med skyggisen och hoppas att hon en dag lär sig lita på människor.

  Husse säger att hans hem vore nog perfekt, för vi bor i en etta och husse är ju hemma hela dagarna. Problemet är ju att vi inte har riktigt råd… *gråter*

  1. Mjau, jag kan tänka att det kan bli lite tufft för dig Sippo att kollidera med TVÅ flickor hela dagarna också…. En gentlekatt behöver ju sin ”sfär” av lugn också. Men vi jobbar just nu på att ge Allina nya uppdrag i sin sociala träning! NosPuss Wikki

 3. Vi läser om framgångarna för Alina och blir varma i hjärtat! Har hon kommit dit hon är idag så ska det väl kunna bli riktigt bra för sötatse lilla Alina. Tålamodigt väntar vi på info om hur det går för henne framöver! Tasskramar

 4. Vi läser om framgångarna för Alina och blir varma i hjärtat! Har hon kommit dit hon är idag så ska det väl kunna bli riktigt bra för sötatse lilla Alina. Tålamodigt väntar vi på info om hur det går för henne framöver! Tasskramar

 5. Vi läser om framgångarna för Alina och blir varma i hjärtat! Har hon kommit dit hon är idag så ska det väl kunna bli riktigt bra för sötatse lilla Alina. Tålamodigt väntar vi på info om hur det går för henne framöver! Tasskramar

 6. Vi läser om framgångarna för Alina och blir varma i hjärtat! Har hon kommit dit hon är idag så ska det väl kunna bli riktigt bra för sötatse lilla Alina. Tålamodigt väntar vi på info om hur det går för henne framöver! Tasskramar

 7. Så vacker hon är Alina.
  Vi blir så glada att läsa att hon till slut blev en fin kattmamma till sina ungar och att hon är på väg att få ett bra liv.
  Lycka till lilla Alina

 8. Blir oxå så rörd vad lilla Alina gått igenom.
  Hoppas det kommer att gå bra för henne framöver. *Hoppas*
  Så bra att hennes ungar lärt henne hur det är att leka och inte vara rädd för tvåbeningar, det finns trotts allt bra tvåbeningar oxå.
  Tass Tass
  Mimmi, Chicko, Tarzan, Sessan

  och deras matte

  1. Mjau, det har kommit några nya ungkatt nu som hon kanske kan pyssla om lite – vi får se… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *