Vill du ha ett sot?

Alla som har sett den söta Miyazaki-animen ”Min granne Totoro” kommer ihåg de små dammbollarna som kallades ”sot”:
soot
Hos Djurhjälpen i Vaxholm finns sedan ett par veckor också ett sot:svart_troll
Eller är han ett svart troll? Djurhjälpens blogg berättar: Lufsen fick han heta, katten som gick i fällan i Mörby när en helt annan svart katt skulle fångas in. Några dagar senare fick Lufsen koll hos veterinären som konstaterade att han var okastrerad och omärkt, kanske 10 år gammal. Hans tänder var i väldigt dåligt skick, öronen förfrusna och sönderbitna, och märkena i ansiktet var gamla skador. Han är med andra ord en ärrad äldre herre med ett förmodligen hårt liv bakom sig.

Men Lufsen har fått ett löfte som rör mitt hjärta: ”Nu ska han få vila upp sig och äta god mjuk mat som inte gör ont i munnen och ha det varmt och gott de sista åren.”

Lufsen, jag gnuggar nosen för att se om jag kan hitta på något som kan hjälpa till! Jag vill att du ska bli ett lyckligt sot! Kan du hjälpa Lufsen att hitta ett hem för att leva fridfullt pensionärskattliv i!??

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Vill du ha ett sot?”

  1. …Stora Mattes dröm är att starta ett ”Äldreboende för Slitna katter” att få goda sista år på… Med massor av kärlek! TassKram Wikki

 1. Oooooooooooo…Jag är KÄR ?….
  Sååå sött litet Troll en lite go kisse vid namn Lufsen….
  Har tyvärr ingen plats hos mig 🙁

  // Ger Lycka Till tassar från oss & stoor NosePûss!!!!

  1. Mjau, jag har ju lite svårt för att ha herrar på rummet också, men vi håller tassarna för att någon ser detta söta sottroll! *spinner* TassKram Wikki

 2. Vi läste inlägget i din blogg högt för Lufsen. ( Han är lite blyg än. )Sot:arna är ju för söta! Lufsen blev helt till sig av den vackra bilden på dig Wiki! Stickan vart nästan lite svartsjuk efterdom han är inte så hemligt förälskad i dig. Alla vi på katthemmet älskar din blogg! Och alla skickar vi NosPussar tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *