Komplicerad Konst med Katt

guyingzhicat
Jag älskar kinesiska tuschteckningar, i synnerhet de som ofta synbarligen med enkla drag nästan perfekt återger en katt! Vad som sedan står skrivet intill med kinesiska skrivtecken, det har jag ingen aning om – det kan råka innehålla reklam för tvättpulver eller vishetsråd – men det är den ”levande” bilden som fångar mitt intresse.
166
Gu Yingzhi är en av de mest berömda konstnärerna som tecknar katter med denna svåra teknik. Hon arbetar med en bok som ska visa 100 egna kattmålningar, och även en 14 meter lång väggmålning ”Cats and butterflies”.
tn1

En del av hennes målningar har gjorts till vävda bilder som vid en första titt ser tryckta ut, men granskar man närmare så är det helt vävt i tråd för tråd… (Säkert med någon piffig digital metod, men häftigt ändå!)

168
Men det är ändå tuschmålningarna som fastnar i hjärtat – personliga katter med elegant attityd, detaljerade så att man vill kunna klappa dem:
montage
Fler av hennes och andra kinesiska kattmålningar hittar du här! Njut!
169

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Komplicerad Konst med Katt”

  1. Oj oj oj, vilka vackra kattbilder! Men du Wikki, matte hämtade ut ”auktionsthé-paketet” i dag och du så MYCKET fina och MUMSIGA saker, vi tackar allra ödmjukast!!! Det där kattgodiset har vi aldrig sett eller smakat tidigare, men det var sååå gott! Ja, det var verkligen en ”raket-paket”. Tack, tack, tack för din vänlighet! Massor av tasskramar!

  2. Oj oj oj, vilka vackra kattbilder! Men du Wikki, matte hämtade ut ”auktionsthé-paketet” i dag och du så MYCKET fina och MUMSIGA saker, vi tackar allra ödmjukast!!! Det där kattgodiset har vi aldrig sett eller smakat tidigare, men det var sååå gott! Ja, det var verkligen en ”raket-paket”. Tack, tack, tack för din vänlighet! Massor av tasskramar!

  3. Oj oj oj, vilka vackra kattbilder! Men du Wikki, matte hämtade ut ”auktionsthé-paketet” i dag och du så MYCKET fina och MUMSIGA saker, vi tackar allra ödmjukast!!! Det där kattgodiset har vi aldrig sett eller smakat tidigare, men det var sååå gott! Ja, det var verkligen en ”raket-paket”. Tack, tack, tack för din vänlighet! Massor av tasskramar!

  4. Oj oj oj, vilka vackra kattbilder! Men du Wikki, matte hämtade ut ”auktionsthé-paketet” i dag och du så MYCKET fina och MUMSIGA saker, vi tackar allra ödmjukast!!! Det där kattgodiset har vi aldrig sett eller smakat tidigare, men det var sååå gott! Ja, det var verkligen en ”raket-paket”. Tack, tack, tack för din vänlighet! Massor av tasskramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *