Blir kattjulklappen en laserpekare?

När vi ändå är inne på kattleksaker och julklappar, så är det säkert några missar som får en ”jaga pricken”-leksak i sina paket. Och det är motionsgivande och superroliga leksaker!
Men det här är INTE min uppfattning om kul och BRA kattlek med röd prick!!! Det här kallar jag kattmisshandel!

Tänk på de här sakerna:

  • Katten ska ha roligt – inte hetsas tillvansinne! En katt kan ganska fort bli stressad och börjar den flämta för upphetsat så ta en paus! Kisse ska inte få hjärtinfarkt av leken!

  • Det kanske ser festligt ut att lura katten att hoppa så den faller i sopkorgen eller fastnar i tavelramen – men kisse kan göra sig ordentligt illa i fallet, och det ill du väl inte?

  • En katt som snurrar runt runt runt tappar styrseln på tassarna och kan råka skutta rakt in i något – och göra illa sig själv eller ha sönder sådant du är rädd om…

  • Att lura katten att vända så den halkar omkull eller smackar rätt in i väggen – det är inte heller snällt! Sträckningar och muskelbristningar gör ont på en kisse också!

Alltså, reglerna för laserpekare:

Absolut inte lysa i ögonen! Och sedan mjuka svängar och lagom hastig lek i jakt på pricken, det är kul. Låt pricken gömma sig bakom något så man får leta… Kanske klättra lite i klösträdet, och kolla bakom soffan! Det är en bekväm leksak för husse och matte som inte behöver springa med nån grunka i ett snöre – menn det skulle kanske i samband med all deras julmat vara tvärt om? *blink* Så lek med din julklappslaserpekare – men utan HETS!

Har du skaffat leksaken för att banta eller träna en korpulent katt så tänk på att inte leka för långa pass i början! Jaga pricken ska vara kul, inte överansträngande! Annars kan man ju gå ut och jaga snöflingor?!!
Det här är en tre år gammal film. Det kanske hinner bli en ny version denna vinter?! *kurr*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *