Om att lussekattsrösta… och Vilsefunderingar…

Det var när Strängnäskatten Vilse både fått sina ögon opererade och var anmäld till Eskilstuna-Kurirens Lussekattävling som signaturen Lillfisen skrev en kommentar till ett tidigare inlägg om det… Jag har grunnat ett tag på det. Kommentaren löd: ”Men nu hoppas man ju på Vilse just för det han varit med om, extra kul när sådana katter vinner än sådana som alltid haft det bra och är söta ändå. Tänk om alla katter i hela världen kunde vara vinnare i att ha det bra och vara älskade, det hade varit skönt.”

Vilse kom inte med i omröstningen – troligen för att han skulle ha blivit en alltför given vinnare?! – men till min glädje är det flera katthem, Södertälje bland annat, som har egna Lussekattävlingar just för katthemskatterna. Och det ligger så mycket i detta att sätta spotlighten på de BEHÖVANDE katterna… För de andra får så mycket ändå!!!

Signature:6b350e5a8f56963fb58ad5baa3c851ee5194c8b7c93ebc8e6525719c442195a6
Signature:6b350e5a8f56963fb58ad5baa3c851ee5194c8b7c93ebc8e6525719c442195a6

Igår var Stora matte inne på en kattbutik och såg hur en välklädd man köpte katt-krimskrams för nästan 800 kronor. I julklapp till sin dotters katt!?!! Hon viftade lite med katthemmets bössa och sa ”Bryr du dig så mycket om en katt som inte ens är din, så kan du väl hjälpa några som VERKLIGEN behöver hjälp?!” Jag lovar att mannen studsade. Och Stora matte tänkte ”Nu blir jag väl utfräst…”

Men ibland sker ”Julens under”… Han stoppade ned 500 kr i bössan och sa glatt ”Ja men så klart – här kommer en liten klapp också till dem!”

Så låt oss göra hemlösa katter till julens vinnare – stöd Ditt Lokala Katthem!

Lillfisen skrev förresten en sak till: ”Sen hittade jag en pojkvän till dig! Vilka söta barn ni hade fått…” Här är han, katten Busen:busen
(Det där med barn hoppar jag ju över, men tjusig det är han!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Om att lussekattsrösta… och Vilsefunderingar…”

  1. Naw..Såå sööööt du é Wikki….
    Får ju nästan hål i tändrna 😉 *thihii*…

    Härliga tassar & såklart skänker man något mer i Jultider…….
    Tassa & läs mitt Tasstips /Jam Kram & NosePûssar!!!

  2. Jag har sagt det förut och hade jag bara haft makt och pengar så hade jag köpt ett helt land, hägnat in det och fyllt det med djur och människor som verkligen älskar djur, sen kan de andra hålla sig till sitt skit. Förstår inte att man vill djur illa. Nu menar jag bar inte de som misshandlar utan även de som låter katterna löpa frtt osteriliserade så det blir ungar som de sen gör sig av med på mindre trevliga sätt. Våra katter är kastrerade och går endast ut i sele för jag skulle inte överleva om de försvann och dog eller kom i fel händer. Begränsning av kattens frihet? Nej det tycker jag inte, däremot ett långt välmående liv i en trygg miljö. Tyvärr så är inte det som förr i tiden, det finns mer bilar mer ondska och mer sjukdomar som drabbar dem ute. När våra dör av gammal ålder så kommer vi rädda nya till ett tryggt inne liv 🙂

    1. Mjau, det har du helt rätt i. Och om fler människor, likt dig, tog ansvar för sina katter så skulle vi ha en bättre värld!!! Tass5! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *