Fler radioreportage om vinterkatter

Även här i Södermanlandsregionen berättar radion om katterna som far illa nu ute i vinterkylan. Det är Djurskyddet Nyköping som ger röst åt de frysande hemlösa katterna. Bilden är densamma här precis som på Gotland (Och säkert resten av Sverige), och problematiken är ofta att folk sett katterna stryka hemlösa hela hösten, men reagerar först nu med att tycka synd om dem och inse att de behöver hjälp!

in
Tyvärr är katterna då ofta i dålig kondition när de väl kommer in, och det skulle ju vara en önskan att den som ser en hemlös katt ingrep långt tidigare – gärna hjälpte till med att annonsera efter ägare eller själva tog hand om missen, innan den börjat fara illa.

Tycker ni att jag är tjatig?!! STÖD DITT LOKALA KATTHEM!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Fler radioreportage om vinterkatter”

 1. Jag har jamat det förut och jag jamar det igen. Så länge människor fortsätter att låta sina katter vara ute dag som natt året runt, så kommer man inte reagera så mycket på om man ser en katt som smyger längs snöhögarna.

  Här hemma så såg vi förra vintern flera katter som ”bara var ute och sträckte på tassarna.” Man ska ju inte behöva fånga varenda katt man ser året runt, bara för att den kan vara hemlös.

  Oftast tror jag, det måste gå så långt som det gör innan man faktiskt reagerar. Jag tycker jamarsynd om mina fyrtassade bröder och systrar. *torkar en tår med tassen*

  1. Mjau, jag försöker alltid kolla med omgivningen var kissen hör hemma och verkar den fara illa så skickar jag ut matte att larma kattpatrullen… Kan man inte göra något själv så kan man ju ändå tipsa sitt lokala katthem. Och sedan kanske stötta dem på annat sätt som att tassa dit och hjälpa till, så de kan rädda fler katter… Alltid kan man göra nåt! Som att ge hem åt en fin Tindra t ex!
   NosPuss Wikki

 2. Iiiinte är du tjatig, Wikki! Mera, mera, mera upplysning och info om detta förskräckliga och tragiska! Upplysning och bildning, det är ett måste och det är det du är så bra på!!! Massa tassa-kramar!

 3. Åh så jobbigt med vinter : ( Matte har precis omförvandlat en pryl från svärföräldrarna till ett bidrag till katthem : ) Hon fyller år snart.

  Så lycklig att ingen protesterade : )

  NosPuss i vinterkylan!

  Sven och Signe

 4. Finns inte en chans att det kan upplevas som tjatigt att man uppmanar folk att stödja sitt lokala katthem! Vi måste alla kämpa för att folk ska ta hand om sina katter och inte låta dem springa vind för våg utan tillsyn, utan att vara kastrerade, utan att få kärlek.

  1. Mjau, jag tror också att om de som hade ”skötta” utekatter såg till att dessa bar ett säkert halsband och var ID-märkta och registrerade, så skulle vi komma en bra bit på väg! NosPuss Wikki

 5. Jag håller med Sippo – tvåbeningarna måste sluta att låta sina katter gå vind för våg, så att man inte vet om de har ett hem eller inte. Matte säger ofta att hon försöker klura ut hur det ligger till genom att titta på hur katten verkar må… om pälsen är fin, om katten verkar välfödd o.s.v…. men riktigt säker kan man ju aldrig vara! Och vad skall en katt ute och göra i det här läskigt kalla vädret?!?

  Bilden är hjärtslitande…!

  Tass från Imma, abbemissa.

  1. Mjau, sedan är det ju skillnad mellan dem som har sina katter under kontrollerad vistelse ute – t ex katter med kattlucka som kan komma in när de behöver – och dem som ”har en katt nånstans” men inte bryr sig eller ens ger den mat. de senare skulle inte ha katt öht, *fräser* för så här års ska inga katter behöva gå ute i onödan! Katterna på Landet som är ute mycket när de vill hälsar att de har en automatisk dörrvakt som heter Stora husse – dygnet runt. Men ändå hänger röda Ville i karmen på altandörren precis så där när han vill in! *fniss* TassKram Wikki

 6. Hallå där
  Vi håller på och ska försöka få med oss tre små kattungar ( ca 7-9 veckor) som lever ensamma utomhus bakom en farbrors vedbod. De hade en mamma så klart men nu har hon inte synts till.. Jag har lovat att de får vara här tills katthemmet jag pratat med kan ta in dem. Ge mig ett tips.. Ska de avmaskas INNAN de får träffa Slumpen? Hundar gör man ju så med för den goda sakens skull och jag antar att det gäller även kattungar? Ska jag ”slussa” in dem.. dvs ta in dem en bit i taget så det inte blir Pang in i värmen? De har väldigt tjock päls.. Och sist men inte minst.. Om jag ”tvingar” dem att sitta i min famn för att visa att jag inte är farlig, kanske ger godis samtidigt osv.. Går det snabbare att få dem tama då? Eller ska jag vänta ut dem?
  Jösses , jag hoppas de får tag i dem i morgon:)
  Kram Jam o Spinn

  1. Plocka du in kattungarna raka vägen in! Värmen inne kommer de bara att älska och tjockpälsen kan de ventilera. Katter är så anpassningsbara. Ju förr de kommer in, ju bättre! Och angående det där med avmaskning så kan det ju vara klokt att börja med att ge dem en runda först av allt hos veterinären och få en koll så att de inte har med sig MER än mask, jag tänker på öronskabb också. För har de skabb (drabbar ofta utefödda katter) så ska de INTE träffa andra djur förrän den är behandlad. Och så hinner du maska av också. Om det är ett tag sedan Slumpen avmaskats så kan du ju köra det på allihop samtidigt! Och ja gosa med dem massor, även om det är små fräsbollar! Ha dem i ett mindre rum så att de är lätta att fånga in och ”tvångsgosa” tills de lär sig att det är mysigt! Träna dem med borstning, kloklippning och sånt, och ge godis så klart. De är så unga så de blir fortare tama och keliga! Låt Slumpen vara med och visa hur mysigt det kan vara. En vuxen förebild är bra! Lycka Till! NosPuss Wikkki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *