Nyheter om poliskatterna!

Jag sitter här med tårarna sprutande. Av mild tacksamhet. Katthemmet i Kristinehamn (Djurskyddet) och några till har gått ihop för att rädda poliskatterna!!! De kommer att hämtas på måndag. Det finns tydligen mer om detta på Facebook för er som har det… (Inte jag…)

Katterna är nu alltså räddade tack vare flera av mina vänner som ryckte ut och bl a kontaktade Katinka Ridde-Coffey som i sin tur ringt runt hela förmiddagen – till styrelsen på djurskyddet Kristinehamn, ett annat djurhem samt polisen i Örebro… Ja, eldsjälar, vad gjorde vi utan er?

Jag är illamående av detta dock – dessa katter har Länsstyrelsen alltså placerat på kattpensionat och sedan bara ”glömt” – de har inte veterinärundersökts trots att några var svårt skabbangripna i öronen eller ens könsbestämts! (Och pensionatet får uttryckligen INTE göra något mer än FÖRVARA dem, dvs ge mat vatten och hålla med kattsand…!) Och där har de alltså suttit i en vecka innan polisen ens lade upp annonsen som jag visade här på bloggen igår!

angrycattabby

Med andra ord: LST bryter mot sina egna föreskrifter och ANSVARAR FÖR och FÖRVARAR fler än 9 katter på ett undermåligt sätt nämligen utan att tillgodose deras behov av vård!???? *vill svära* – hur dåligt skött är inte detta??!

SkaparKattens välsignelse till dem som nu går in och räddar!

Och nu vet jag vart den blivande behållningen för den hemliga auktionen ska gå: Till katthemmet i Kristinehamn!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Nyheter om poliskatterna!”

 1. Det här är ett fall som man skulle kontakta Djurens jurister om. De kanske har en bra ingång till hur man gör en JO-anmälan (eller nå’t) på LST. Så här får det bara inte gå till!!

  Stor eloge och svansdans från Sullivan, Chanda, Pumba och mig till katthemmet i Kristinehamn som räddar de stackars kissarna!

  1. Mjau det är det verkligen… *suckar* Men SkaparKattens välsignelse till dessa eldsjälar… NosPuss Wikki

  1. Här är uppgift om Djurskyddet Kristinehamns pg:

   Vill du bli medlem eller stötta oss så använder du postgiro 23 92 03-3. Skriv på talongen att det gäller ett medlemskap eller en gåva. TassKram Wikki

 2. Så kom det då ytterligare en liten solstråle.
  Skönt att katterna nu får vård och omtanke.
  Men hur kan förvararna bara se på att man har Skabb och inte göra något åt detta.
  Så mycket kostar ju ändå inte Skabbmedel.

  Det är väl det minsta man kan kräva att Polisen betalar denna lilla summa.
  kunde ju lagt en liten slant var inne på Polishuset tex.

  Hejja Djurskyddet i Kristinehamn och Katinka STOR KRAM till er.
  Nalle

 3. Blir så upprörd av detta så jag har skickat mail till Uppdrag Granskning. Vet inte om de tar upp det, men det är värt ett försök.

  1. Mjau! Jättebra gjort! Jag vet inte om det vore nåt att sätta i händerna på Djurens jurister också?! Skicka ditt mail till dem också?!!
   TassKram Wikki

 4. Om ifall vi inte vinner auktionen är det nog lika bra att vi redan nu sätter in en slant till Djurskyddet Kristinehamn. Vilka hjältar!

 5. Meeeen, kan man inte anlita Djurens jurister och skicka in en anmälan/stämningsansökan på Länstyrelsen för lagbrott etc? Matte jobbar på ”tinget”… (Oj, nu såg vi att det var fler som skrivit ungefär samma sak!) Toooppen att auktionspengarna går till hjärtevännerna och änglarna i Kristinehamn!!! Tassakramar

  1. Mjau, man önskar ju bara att någon ville göra det. Men först på måndag, EFTER att katterna hämtats! *blink* TassKram Wikki

 6. Suzanne, jag har skickat mail både till Uppdrag Granskning och till Djurens Jurister. De senare fick jag ett automatsvar från att de har så många ärenden att det inte är säkert att de hinner läsa alla mail en gång. Vi får se om det händer nåt på nån front. Hoppas det.

  1. Suzanne?? Hm? Fel adress? Nåjam, jag hoppas i alla fall någon vaknar av dina mail! Bra jobbat! NosPuss Wikki

  1. Kanske kan vi puffa för granskning men det gäller också att få det till katternas rätta fördel… Åh det är så mycket arbete kvar. Och under tiden fryser små missar illa. Suck. Tur att ni finns, alla kattvänner, som räcker ut tassen! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *