Rapport från vårt ”Kattens Dag”

På grund av det ruggiga vädret som bäddade in hela Örebro i snödrivor, så blev kanske inte besöksfrekvensen så omfattande som man kunnat hoppas – men jag vill verkligen inte klaga, för de människor som vågade sig ut i snöyran under lördag resp. söndag köpte både lotter och skänkte pengar, kattmat och saker – vi fick ihop exakt 938 kronor och det är en välkommen summa!

hundokatt

Vi vill också ge vår Allra Varmaste TassKram till hjärtevarma Peter och hans familj och personal på Pet Products, som gav oss möjlighet att vara där och informera om katthemmet och katterna – plus att de bjöd på god smörgåstårta!

imgb174

Hittekatten Tissot, funnen på en parkering i Tybble, visade upp sig och fick många hjärtan att smälta! Han lät sig lugnt klappas och kramas och visas upp utan en enda protest. Det belönades med räkor från smörgåstårtan!

imgb173
Under lördagen hade också veterinären Karin Simonsson drop-in-mottagning, och då fick hittekatten Rafaela – eller ”lilla Blå” som hon kallas (Och som jag berättat om i
det här inlägget – varning för obehagliga bilder!) – komma förbi på koll. Jourmatte var nämligen ganska säker på att hon redan var kastrerad och med en liten rakning på magen så kunde det konstateras att den saken stämde. Någon märkning hade hon dock inte, så nu fick hon det. Och se så skimrande silverblå och pälsfin hon blivit!!!
imgb175
På besök för en koll kom också lille Saymoore som fångades in i fredags, räddad från kylan! (Ett syskon var tidigare infångat och ett tredje fångades idag! Mamma Katt och eventuellt två syskon är kvar ute tyvärr, så jakten fortsätter…)

Som ni ser så händer det mycket när man är på Kattens Dag och jag hoppas på många sådana i framtiden!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Rapport från vårt ”Kattens Dag””

  1. Synd att vi missade alla missar på kattens dag! De hade skrivit fel på nätet så när vi kom till Djurmagazinet på söndagen så var det inga katter där :/

    Vi fick i varje fall en tävlingsfolder från Royal Canin. Men en fråga där var så klurig. ”Vilket sinne använder katten först när det gäller att välja föda?” Syn, luktsinne eller känsel. Tror du att de menar synen? I varje fall om det gäller jakt. Det är ju starkaste sinnet. Men luktsinne och känsel är ju viktiga i fråga om smak och konsistens. Men nog borde de mena synen? Vi blir så förvirrade!

    1. Mjau, det var tydligen samma tävlingsfrågor i alla butiker, för vi känner igen frågan! Och ja jag tycker ju den är lite förbryllande, för just när det gäller ”jagad mat” så spelar ju alla sinnen in. Men handlar det om att VÄLJA mat ur burk och påse – så är det nog lukten som betyder mest? Sedan kan man ju – som en liten pojke visade oss – läsa frågan på fler sätt: ”Så klart är det känseln som är viktigast när en katt ska föda ungar!” sa han… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *