Vad är automatiserade sidvisningar?!

Tänk, jag är bara en liten bloggkatt. Det enda som finns i mitt hjärta är att göra goda saker för de hemlösa katter som kommer i min och mina människors väg – matte, husse och Stora matte. Och den här bloggen är min allra viktigaste länk till att sprida HitteKattens Bön:

STÖD DITT LOKALA KATTHEM!!!

Det är roligt att blogga – vansinnigt roligt, och det har gett mig otroliga mängder med nya vänner, kattkontakter och också tagit mig ut på trevliga äventyr på marknader, utställningar och i katthem!

Som mest har min lilla kattblogg kommit upp i 14 000 sidvisningar på en månad, en otrolig summa. Men genom att jag har noterat antalet visningar varje dag under åren har jag också sett hur läsarskaran sakta men stadigt blivit allt större och ödmjukt funnit att de trogna läsarna tittar in t o m flera gånger per dag för att hitta nya inlägg och kommentera, vilket är stort för en liten skrivande katt!

Allt detta gjorde att jag t o m hamnade på Metrobloggens Topp100-lista! Å jag var så stolt: top_5

Men så plötsligt var min blogg borta från listorna, i alla mina ”kategorier” dessutom?! Jag tänkte att det var något tillfälligt, men nu har jag förstått att något hänt och tog kontakt med Metrobloggen om varför Wikkibloggen inte ens fanns på ”små kategorilistor” där den BORDE synas – och får följande, för mig tämligen obegripliga svar:

Hej,
Din blogg är under bevakning då den gett utslag för automatiserade sidvisningar i vårt system. När bloggen inte längre larmar syns den på listorna igen.
Metrobloggen har inbyggda system som analyserar trafiken som kommer till alla bloggar hos oss. Om något av systemen larmar på grund av trafikmönstret på en viss blogg kommer vi utreda omständigheterna. Under tiden syns inte bloggen på topplistorna. När systemet slutat larma kommer bloggen åter synas på topplistorna.
Trafiken till din blogg har satt igång ett av våra larmsystem och syns därför inte på topplistorna under utredningstiden.
Vänligen, Metrobloggen
Jag är väl antagligen en väldigt oteknisk katt, så jag undrar ju bara vad i all världen är automatiserade sidvisningar? Kan det vara när någon lagt en ”prenumeration” för att bevaka alla mina inlägg, som ibland blir upp till 6 st på en dag? Eller kan det bli konstig statistik när matte och Stora matte, som sköter min blogg med min övervakning, går ut och in på den och redigerar (Från två olika orter och från upp till sex olika datorer per dag, beroende på om de är på sina jobb eller hemma, eller vilka datorer som finns lediga där?) Man kan ju inte annat än undra. Eller kan någon annan starta upp sådant och göra konstig trafik? Jag vet inte?!!

Och det som sårar mig mest är att vara utsatt för denna ”utredning” utan att ha fått minsta vink om det?!! Hallå, kan det inte vara så enkelt så att man hör av sig och meddelar ”Det är något konstigt med din bloggtrafik, kan du förklara ditt eller datt?!” så man vet?

Jag som katt ser ju verkligen till att ha ren sand i kattlådan, om ni förstår vad jag menar! Det är ett stort förtroende att vara anlitad bloggkatt och det får man inte svika!!!

Så jag deppar verkligen över att inte kunna sådant här längre:158

Men nu vet ni varför. Jag är MISStänkt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Vad är automatiserade sidvisningar?!”

 1. Ja nu har jag också hittat ett katthem lokalt att stötta. Halkade in på ett bananskal, kan man säga. Jag är numera hovkattsfotograf och webmaster, dessutom har jag tillverkat diverse skyltar och julkort som ska säljas till förmån för evaskatthem.se

  Du får lägga till ”brottskatt” till ditt CV nu när du är under ”utredning” 🙂

 2. Skärpning Metro! Vi fattar ingenting! Du har den bästa bloggen ever Wikki! Tack dina människor som hjälper dig med tassandet : )

  Tycker med att en förklaring kan vara på sin plats! Vi läser flera gånger om dagen oftast om matt har tid att läsa för oss.

  Just nu regnar det och vi sover bredvid henne. Tänker på Semlan gör vi med.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau, jag är så besviken! Om nu andra utomstående gör saker med program som inte jag rår över, så ska väl inte det drabba mig? Jag vet ju knappt hur jag ska få över bilder från mobilen till datorn, än mindre hitta på något sidvisande som jag inte visste fanns? *suck* Ledsen Wikki

 3. Man kan säkert begära ersättning för att vara oskyldigt misstänkt för något.

  En slant till att skicka till nån av alla dina ensamma kompisar därutanför.
  Deppa inte söta Wikki.
  Kram
  Nalle, Lasse o Sören

 4. Stackars Wikki. Fy så elakt att anklaga dig för att ha begått brott. *tröstar* Husse hälsar att det inte är första gången Metro beter sig lite fult mot bloggare. Själv försöker jag återigen att locka över dig till wordpress istället. *blink blink* Komsi lilla Wikki så ska du få Dentisar…

  1. Mjau, det känns ju så ojysst eftersom jag inte ens vet hur jag fått ett problem eller vad jag kan göra för att bli av med det? Om de kunde peka på konkreta fel så kan man ju styra upp dem, men det här är så fjärran från nåt jag ens kan kontrollera – så hur ska jag kunna vara ansvarig???! Det stör mig! *sniff* Men jag vill ju faktiskt ha min inarbetade lilla Metro-vrå – men då ska det vara på jyssta spelregler som jag kan följa… Varför ska JAG ta smällen för sånt jag inte kan påverka???! Fattar ingenting och känner mig så oskyldigt dömd. Och när man inte får veta något – hur ska JAG då ens kunna åtgärda trasslet? Besviken… Och under tiden stjäl det kraft från mig…. (Som om man inte hade nog sorg omkring sig ändå???!) *dubbelsuck* TassKram Wikki

 5. Metro stinker när de gör så mot dig, Wikki! Det dummaste är ju att de inte berättar för dig att det är något som inte stämmer och inte heller förklarar VAD. Det ser ut som ett automatiskt svar du fått. Dumma, dumma Metro! Misstänka en hårt arbetande liten bloggkatt som bara ser till att få ut viktiga budskap om kastrering, ID-märkning, varningar för farliga veterinärer och som STÖDJER KATTHEM och HEMLÖSINGAR!!
  Tröstande nosbuffar från oss alla. Mamma hälsar att hon också håller på dig!

  1. Mjau, det kanske är METRO som ger automatiserade sidvisningar? De har ju helt klart, som ni säger, gett mig ett automatiskt standardsvar som inte säger NÅNTING!!? Alltså är det troligen de själva som pajar min blogg? Eller vad ska man tro? När jag googlar på svaret så ser jag att många andra fått ordagrant samma anklagelse och svar – hur blekt är inte det???! *fräs* ? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *