Vem skadade Marilyn?

Treåriga katten Marilyn ligger nu på Strömsholms Djursjukhus med svåra skador efter att ha utsatts för en kattplågare i Ställdalen (Mellan Kopparberg och Grängesberg) där hon bor! Någon har med ett skalpelliknande föremål skurit sönder henne i underlivet och formligen flått hela svansen! På något sätt lyckades den medtagna stackars katten släpa sig hem, och veterinärerna på Djursjukhuset kämpar nu för att försöka rädda henne… Knäpp tassarna och be en bön för Marilyn!

Det är ofattbart att någon lyckats med detta djurplågeri utan att det setts eller hörts? Som Marilyn måste ha skrikit? Det finns en grym sjuk människa därute som gjort detta – någon som borde visa spår, kanske av att ha blivit biten eller riven? Eller finnas platser i Ställdalen med blodspår och andra märken?

revenge

Tårarna rinner på nosen – det finns inte ord för hur hemskt detta är… Men tillsammans kunde kattvänner och människor med goda hjärtan stoppa kattplågaren som härjade i Lerum – det borde gå att hjälpas åt också att skydda och rädda Ställdalens katter från denna marodör! Marilyns matte polisanmäler nu överfallet.

Kattägare och kattvänner i Ställdalen, hjälp oss hålla ögonen öppna och se till att få denna kattplågare fast!  Vänd er till polisen med tips eller ledtrådar!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

28 reaktioner till “Vem skadade Marilyn?”

 1. Jag hoppas verkligen att denna person åker fast. Inte bara för andra katters skull utan också för sin egen. En sån människa är inte frisk, och chansen att han/hon skulle sluta plåga djur, och förmodligen så småningom även människor, är tyvärr liten. Vårdbehovet är stort hos en sån människa. Vi håller alla tassar och tummar för att de duktiga veterinärerna på Strömsholm klarar Marilyn.

 2. Man blir fullständigt rosenrasande över alla dessa galningar som går lösa i samhället. Stackars lilla katt! Imorse hörde jag om ett antal baggar som blivit så illa skurna i pungen att det inte gick att rädda dem. Ibland känns det som om ’öga för öga, tand för tand…’ vore lämpligt straff.

  Håll era små kissar inne så de inte drabbas av någon idiots infall.

  1. Mjau, hur ska man skydda oss från idioterna? Jag går BARA ut när jag har mina body guards (Husse och matte) med mig i koppel! Det känns tryggast! TassKram Wikki

  1. Mjau, har pratat med Marilyns förtvivlade matte och kisse ligger kvar på Djursjukhuset, det är fortfarande ovisst… Stackars lilla misse! TassKram Wikki

 3. Åh Wikki det tar aldrig slut! Vi orkar knappt tänka på hur ont det måste göra, hur ensam och rädd Marilyn måste ha varit. Vi gråter tårar i våra pälsar. Hoppas hon klarar sig! Hoppas hoppsas!

  Våran kusin katt bor i Lerum och vi har varit så rädda när det pågick. Som tur var hände inget vår älskade Tiger.

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau man önskar att det gick att lova att säga ”Det kommer aldrig att hända igen!” och tro på det. Men vi i hittekattsvängen ser så mycket elände… Det är därför vi jobbar så hårt med att rädda dem vi kan! Då är det så skönt att ha vänner som er, som hjälper till så gott ni kan! NosPuss Wikki

 4. Hur blir människor så störda och sjuka? Vad och när går det så fel?
  Stackars lilla Marilyn! *gråter*

  1. Mjau, ibland önskar man att sådana här sjuka människor hade en self destruct-funktion… Men öga för ögametoden genererar bara mer hat och våld. Vi ska inte bli likadana som dem vi vill straffa. Men min önskan vore att dessa skulle tvingas att arbeta – övervakat – med vård av djur ända tills de lärt sig ÄKTA EMPATI och skulle få full insikt om sin skuld… Då först skulle det ha en effekt: De skulle se vidden av sitt brott och ägna resten av sitt liv till att av egen vilja sona det. Men dit är en svår väg… TassKram Wikki

 5. Fyjam så vidrigt! *fräser* Jag behöver väl knappast jama om vad husse tycker vi ska göra med den skyldige?
  Tass på dig och var glad över att vi är innekatter. *ryser*

  1. Mjau, vi är nog rätt väl skyddade med matte/husse i andra änden av kopplet när vi är ute också! Plus att det är rätt kul att ge sina människor motion ute! Hoppas att det går att fånga in den skyldiga – göra Ställdalen säkrare för missar! TassKram Wikki

 6. Detta år fullkomligt sjukt, att plåga en stackars missekatt så,,ja du Wikki jag vågar inte jama om vad min matte skulle gjort om hon hade fått tag i denne vidriga person! En sådan människa måste vara komplett störd och skulle…..ja som sagt det finns inte ord att beskriva det!

  Matte gnisslar tänder och morrar….

  NosPuss
  Indra

  1. Mjau, det är så tungt att veta att denna ondska finns – den är ofattbar för oss vanliga normalsnälla individer, som knappt kan göra en fluga förnär… NosPuss Wikki

 7. Fyyy F*N!!! Hoppas denna personen får tillbaka femfaldigt…
  Hur KAN man göra något sånt mot en annan levande varelse?? HUUUUR? Kattens plågade skrik måste ju ha varit enormt höga. Hur kan man lyssna på skriken och fortsätta göra något sånt här. Den här personen kan inte ha något samvete alls och måste sakna ALL form av empati och medkänsla.

  1. Det otäcka är ju att en sådan här knäppgök kan skada andra – både djur och människor?! *ryser* Hoppas det finns chans att gripa honom… det är tyvärr nästan uteslutande män som gör dessa brott dessutom. *dubbelsuck* TassKram Wikki

 8. ”Mir svarade 2 november 2010 klockan 08:00:
  Det otäcka är ju att en sådan här knäppgök kan skada andra – både djur och människor?! *ryser*
  Hoppas det finns chans att gripa honom… det är tyvärr nästan uteslutande män som gör dessa brott dessutom. *dubbelsuck*
  TassKram Wikki”

  Uteslutande män? Kan väl diskuteras. Senast jag hörde om något uppmärksammat djurplågeri så var det en flicka som stod och kastade hundvalpar i sjön. Men det som hänt är helt sinnessjukt. Jag bor i Ställdalen och just nu känns det som att man vill dra ihop ett gäng och gå ut på heltid och leta på den jäveln.

  1. Mjau, jag tror att många i Ställdalen är oroliga för sina katter nu… Nåväl det handlar ju lyckligtvis om en bråkdel av alla män som gör dessa dåd – resten av er är underbara hussar, pappor, vänner och goda män. Ni goda män ska ha TassKramar allesammans! NosPuss Wikki

 9. bor i ställdalen har min katt som inne katt och det är jag glad för kan inte ens föreställa smärtan hos katten stackars liten är så arg å ledsen så jag mår illa hur fan kan man göra så mot en stackars liten katt…min tankar går till marilin å ägaren i detta a nu
  alla msået hjälas åt att hålla ögonen öpna så dett monster åker fast

  1. Bra, tack snälla Ställdalen-bor som engagerar er! Toppen! Håll ögon och öron öppna! Missen har fått komma hem från djursjukhuset nu i alla fall – hoppas hon läker utan komplikationer! NosPuss Wikki

 10. Det var jag… som hämtade svansen. Flickvännen hittade den.
  Jag kan säga att det var ingen trevlig syn när jag fick se katten när jag lämnade svansen.
  Tyvärr så tittade jag inte speciellt ingående på den för då kunde jag ha sett om dom gör som jägarna gör när dom flår en rävsvans. Men det tror jag inte medtanke på att dom hade skurit vid anus oxå.

  Någon trodde att det skulle kunna finnas spår av blod men tyvärr så går alla vener och artärer i musklerna.

  Tror inte att det är speciellt lätt att hålla i katten, den måste ha varit sövd eller ordentligt fastspänd.

  Just nu passar vi mattens hund när hon hämtar kissen.
  En fruktansvärd handling av någon sjuk fan, kan inte förstå hur eller varför man kan straffa ett djur.

  1. Stora SkaparKatt, så hemskt… Man kan ju undra om en person ensam kan ha gjort en sådan ”operation” – usch… Snällt att du hjälper Matte ? – och kanske uppgift om var svansen hittades kan ge någon ledtråd ändå om var det skett? Stackars stackars Marilyn… TröstTassKramar Wikki

 11. håller tummarna för att allt ska gå bra med den lilla kissen, har själv 2 små pälsbollar.

  skott pengar på den som gjorde detta.

  1. Mjau man tror att det är skada från en trafikolycka – jättekonstigt men uppgifter som kommit fram. TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *