En hittekatt kan vinna!

När vi jublat åt Sörens framgång så måste vi ju höja ett jubeljam också när det gäller f d kolonikatten Måns:

mns6

Sveriges bästa huskatt! Best in Show! Hallands Nyheter skriver om framgången vid Varbergs kattutställning i Lassabacka Arena i helgen som var. Måns matte Anna Henriksson kramar stolt sin fina katt!

Det kan man inte tro att Måns var en av de många kolonikatterna som fanns under och runt fiskebodar och bryggor på Sturkö? Under 2008-2009 räddades mer än 50 katter från denna plats av KKS, och vackre Måns var en av dem! Under hösten 2008 hotades hela kolonin av avskjutning och att KKS lyckades rädda så många katter är en bragd. Samtidigt blev kolonin ett TNR-projekt och många katter finns efter kastrering kvar på Sturkö, men omskötta och övervakade av de boende där. Mer om Sturkökatterna finns att läsa på sajten Ronnebys hittekatter. Så här kunde det se ut:
sturk
Så jag jamar som vanligt: Stöd ditt lokala katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “En hittekatt kan vinna!”

 1. Va´kul.
  Grattis till Måns o Anna.Måste vara en härlig känsla både för Anna och busögde katten Måns.
  Från Kolonikatt till till vacker vinnare.
  Kramar till dom från oss allihopa.

  Vi kanske ses därute i vimlet nån´gång.
  Nalle

 2. Så stilig, förstår att han är en vinnare! Det är klart att matte stöder sitt lokala katthen och några till.Nosbuff

 3. Heja Måns! hihi mattes pappa kallade henne för Måns när hon var liten ..fnissjam

  Men de e jamarnas så bra att Måns vann..han e ju såååå snygg! Mmmmm

  Och vet du Wikki, min matte stöder både sitt katthem och flera andra också!…å vi har almanckor å julkort me katter på som vi ska skicka i år, dom kan man köpa för å stödja små katter som inte har nåt hem!

  Jo du Wikki, min brorsa kommer i morrn! jag har jamat lite om det i min blogg

  Stor NosKram från

  Indra

 4. Det är klart att Måns är en vinnare, katter från Sturkö är ALLA vinnare, och snygga är vi allihop, eller vacker kanske man ska kalla mig, Sigrid FD Skrållan funderar, från Sturkö kolonin,
  numera bor jag i Upplands Väsby, tillsammans med Östgötakolonins Alice, och Flisan, också från koloni, samt Beata perser, vart Hon har bott, är det ingen som vet, men ingen koloni i alla fall, säger matte,lite fisförnäm är hon också, men eftersom hon är blind har vi överseende

  1. Mjau det var ett fantastskt jobb gjort med Sturkökolonin – undrar hur det är därute idag! Fina missar blev det till många lyckliga människor också! Grattis till dig Sigrid också – du har fått en fin matte! NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *