Stora mattes väg i månskenet

natt
Vi katter vet hur månljus en natt kan vara – det vet inte alltid människor! Men Stora matte, som är stjärnmänniska, hon vet… Vi var lite oroliga när hon skulle åka hem från oss i Örebro i kväll till Landet i Eskilstuna, när det varnats för frosthalka och bilen bara hade sommardäck…

Inte kunde vi veta att Stora matte åkte på en väg så silvrigt upplyst av fullmånen att hon knappt skulle ha behövt billjusen på, och njöt så av de nästan tio milens skönhet att hon lika gärna åkt tio mil till?

Himlavalvet täcktes av en tunn slöja cirrocumulus och månljuset gled som pilar genom dem… Natten var full av vilt i rörelse, många rådjur och strax i närheten av Kjula sprang en stor vacker räv på den månbelysta tegen intill vägen! Jupiter lyser starkt i söder i kväll och Cassiopeja, Andromeda och Svanen syns högst på himlen nu.

Så väntar vi på nästa natt med stjärnfall: Leoniderna som brukar lysa upp novembermörkret! Runt den 17e november ska som mest stjärnfall synas! Mjau!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Stora mattes väg i månskenet”

  1. Önskar att fler kunde fatta hur vckert det är när alla andra sover och bara stjärnorna visar vägen hem.
    Nalle

  2. Ååååh, så vackert, så stämningsfullt, så spännande… Vi och våran matte är också så fascinerade av natthimmelen. Ja, Bellatrix vet du ju var det kommer i från, och Will heter ”Will Riker” en karaktär ur Star Trek, ett namn som han fick med sig vid flytten. Sedan gav matte och jag, Bellatrix, honom namnet Regulus också för vi tyckte det var så passande till den lille kungen *fniss*. Och det vet du med all säkerhet, var det kommer ifrån, alfastjärnan i lejonets stjärnbild. Men det är Will i vardagsjam, hi hi. Tasskramar

    1. Mjau, ett tag tänkte vi döpa Nova till Cassiopeja – men nu blev det Cosmonova… Jo hos Stora matte är siktet ofta på stjärnorna. Just nu muttrar hon om var katten hennes stora stjärnkikare är undangömd?!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *