Eländes elände i kattvärlden?!

Klosterkatternas gammelmatte frågar mig: Hur gör vi en gemensam aktion för att verkligen lyfta fram behovet av en höjd kattstatus – för ALLA KATTER med bättre laga skydd, ett bättre grundvärde och en värdigare hantering av alla kattfrågor??? Hur ger vi katten rättigheter i samhället?

Det finns alla skäl att grubbla intensivt på det! Bara genom att sålla gårdagens nyhetsrubriker ser jag de fasansfulla signalerna som fortsätter säga ”Det är ju bara *axelryckning* en katt…” Se här:

  • 23-åring åtalas för djurplågeri efter att ha slagit en katt i en järnstolpe men nekar till brott. (Jag har god lust att rekommendera att han provar på sig själv först nästa gång?)

  • Någon har plågat en katthona med att köra upp något i hennes ändtarm, det var nära att hon dog… Hur kan man bara komma på idén?!

  • Hennes katt nära att dö av glykolförgiftning – två av hennes katter har redan fallit offer… Glykol ger en plågsam otäck död, så akta er alla missar i området! Och matte, hur kan du vara så dum att du släpper ut katt nr 3 ens, om du älskar henne?

semla

Det här är bara ett axplock under en nyhetsdag. Och finns massor mer. Tänk nu om det varit hundar eller hästar som råkat ut för detta – vilket rabalder det skulle ha blivit!??? Men det var ju bara katter… Det är så JAMARNS ORÄTTVIST!!! Vi katter vill också ha rättvisa och rätt till juridiskt försvar och lagstadgat högre värde!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Eländes elände i kattvärlden?!”

  1. Tänk om alla kattägare kunde se till att ha innekatter eller fixa katt-rastgård eller rasta sina katter i koppel. Kanske skulle kattens status höjas ett snäpp redan där och då.
    Vill även framföra att jag tycker väldigt mycket om denna blogg och det engagemang du har.

    1. Mjau eller åtminstone ha dem under uppsikt, samt försäkra, ID-märka och sköta om dem! *höjd tass* NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *