Gülümser – hon som alltid ler

Varning! Bilder som kan vara obehagliga!

https://youtu.be/ATjpHfcXm4s
Knappt fyra veckor gammal lämnades den här lilla kattungen in på en veterinärklinik i Istanbul. Situationen beskrivs så här av turkiska Let’sAdopt:s sida: ”She was brought to an Istanbul veterinary clinic in a box. When the box was opened the staff at the clinic gasped in horror. There it laid, a four week old kitten almost completely devoured by worms. The worms had eaten one of her ears, her lips and most of her tongue. I will spare you from the rest of the diagnosis…”
gulumser1
Nu ska ni veta att veterinärvård i Turkiet ligger ungefär på nivån att ”hoppsan skadat ben = vi amputerar och skickar hem” på många håll. Men Gülümser – ordet betyder  verkligen ”hon som ler” – hade tur och kom till en av de få veterinärer som verkligen anstränger sig med modern omsorg, även om katter i hopplöst skick…

Och Gülümser är en fighter – i dag är hon utadopterad, en stor tjusig sköldpaddsfärgad katta, som älskar att leka med vatten och är som katter är mest. Men för dem som träffat henne är hon ett mirakel!

(Man kan ju inte låta bli att undra om hur hon skulle ha hanterats om en svensk djurskyddsinspektör ”räddat” henne…?)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Gülümser – hon som alltid ler”

  1. Som jag grät…Tårar rinner fortfarande,stackars liten- men vilken fajter-

    Jam Kram & NosePûssar till denna söta Kattfröken ? från oss!!!

  2. Men du käre Skaparkatt… vi vet inte vad vi ska skriva…! Fina lilla ”honsomler”! Nej, man ska ALDRIG GE UPP! Låt oss inte ge upp kampen för alla våra mindre lyckligt lottade vänner – kampen för en högre status, en riktig och god syn och stor förståelse för alla katter i hela världen!!! Tasskramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *