Vilken fästingtid det blev…

Med en djup suck plockade Stora matte bort Landet-katten Villes 150e fästing för i sommar – trots regelbunden behandling med Frontline och ständig pälskoll flera gånger om dagen!

imgb65
Man kan ju undra hur det är med risken för borrelia på katter? En diagnos man ju sällan hört för djur – vad nu detkan bero på…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Vilken fästingtid det blev…”

 1. Mjau! USCH för fästingar och andra små sticksiga kryp! Jag har dock som tur är klarat mig bra från dessa i år – hitills…
  Skönt för Ville att han får hjälp med att ta bort fästingarna. Stackars alla kissar som inte har någon omtänksam människa…

  Nu har jag varit och pratat med några av politkerna i valstugorna. Det känns som att det var lite, hrrrm, BLANDAT intresse för djurfrågor. Hur går det för er andra?

  Kanske en viss Wikkikisse ska ställa upp i nästa val??

 2. Blöööörk!! Stackars Ville!

  Sent igår kväll, mitt i bästa godisstunden, började matte att ”IIIIiiiiääääääh:a” sig och brottade plötsligt ner mig på köksbordet och kom viftandes med en liten grön pinne mitt i nyllet på mig!? Som om den gick att äta!? Plöö! Smakade ju inte alls Dentabits!?
  Så hon brottades, och bände, och slet, och drog och plågade mej, säkert i flera timmar (eller tog det månne bara nån sekund och kanske bara sa ”plopp”?) med att få bort ett litet otäckt djur som tuggade på min underläpp!!! *rysa* Läbbigt! Tänk om den ätit upp mej!?
  Undras om det var på promenaden i utomhuset i lördags som den hoppade på intet ont anande lilla söta mej? I så fall tänker jag ALDRIG mer gå ut i utomhuset om det inte är helt asfalterat!

  1. Men asfalt är lite trist… Och ibland måste man ta taktiska risker för att få lite skön friskluft… NosPuss WIkki

 3. HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!

  Trots att Linnsen har varit ute flera gånger och Frank en gång då han smet, verkar de ha klarat sig utan fästingar! Jag har borstar och kammat flera gånger sedan dess och jag är så tacksam för att vi inte hittat några…

  Har du sett den här bilden på den stackars vovven?
  http://img217.imageshack.us/img217/8718/fastingar.jpg
  Fick de ta loss hela örat eller vad?!? 🙁

  1. Hu burr – nej jag tror man smörjer in örat med en ”fästingpasta” som tar kål på alltihop… Så där kan lösa hundar se ut i Afrika, här i Sverige är det inte lika illa. Men burr i alla fall! TassKram Wikki

 4. Sixten brukar få en hel del men i år har det inte varit så kopiösa mängder. Men i år har även Puma fått fästingar och det trodde vi inte för han har så tjock päls att det är svårt för fästingarna att få fäste. Sixten har den konstiga oturen med att få en del fästingar mitt i rumpan, vad de nu ska där och göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *