Vem i Karlskoga har en kattfälla och lite handlingskraft?

pls2
Om en hemlös katt är så tovig att pälsen formligen faller av honom i ett enda stycke, var finns hans hjälp? En kvinna i Karlskoga har länge försökt få hjälp till en långhårig gråvit katt som gått hemlös i området där hon bor. Den är skygg och låter sig inte fångas – och ingen tycks ha mandat eller kurage att bry sig om den ”hela vägen”… Allt enligt artikel i Karlskogakuriren.

Varken katthem, polis, Länsstyrelse eller kommunjägare tycks vilja ta tag i ärendet, eftersom katten saknar ägare. Den förtvivlade kvinnan vars egna katter förhindrar att hon kan ta in den hemlöse okastrerade hannen hittade i torsdags pälsstycket ovan under sin balkong. Då hade hon i flera dagar hört den stackars katten gå omkring skrikande med pälssjoket släpande efter sig!

Stackars misse… Jag hoppas någon som läser här känner någon i Karlskoga som kan ingripa??? Den här katten kanske kommer att vara aggressiv nu när den har ont, men om den skulle få mat och vård tror jag nog den skulle gå att rädda – hoppas hoppas hoppas jag…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Vem i Karlskoga har en kattfälla och lite handlingskraft?”

 1. Men stackars lilla katt.
  Om någon fixar lite bensin och en kattfälla så har jag tid och en bil att köra till Kga i, så här får inte katter ha det! Tänk vad ont det måste ha gjort när pälssjoket till slut släppte… 🙁

  1. Vore ju en god gärning – önskar jag kunde trolla fram allt det… Har lagt en tråd på Hittekatter om detta
   också… NosPuss Wikki

 2. Nån måste ha börjat klippa eller raka av den toviga pälsen, för jag kan inte tänka mig att den bara ramlar av! Tittar ofta på djurpolisen som går på Animal Planet och när de får in katter och hundar med vanskött päls ser det ut precis så där när den rakas bort. Där har man även fått sett hur fruktansvärt plågsamt det är för djuren med så tovig päls och hur hårt den sitter fast på djuret. Enda sättet är att klippa/raka bort den.
  Hoppas verkligen att katten fångas in och får vård! Den har förmodligen sår och irritationer i huden om den har så vanskött päls.
  Stackars katt!
  *morrhårsdarr*

  1. Mjau, de trodde att katten var sårig där pälsen suttit… Men om katten fallit från stegen vid den där damens balkong KAN pälsen – i alla fall teoretiskt sett – ha slitits loss. Stackars kisse, i vilket fall som helst!
   TassKram Wikki

 3. Neeej, men så fruktansvärt! Måtte han få förtroende för någon och bli omhändertagen snarast, lille vännen…
  Buff

 4. Om någon fångar in katten, och kan ha den till efter den 4 september, skulle vi kunna bli jourhem åt missen… vi samarbetar gärna med Kristinehamns djurhem, som har Karlskoga som sitt område, och tills de kan ta emot missen hos sig skulle vi kunna ha honom/henne hos oss en tid. Det skulle ju gå att stänga av ett rum åt honom/henne – plats har vi ju! Men kontakta Kristinehamns djurhem och prata med dem… om någon av er fångar in missen, kan de sköta det administrativa/praktiska.
  http://www.djurskyddetkristinehamn.se/
  En sak bara – vi skulle behöva ekonomisk hjälp för att ge missen vad den behöver i form av vård, foder m.m.

 5. På hittekatter i Fokus finns fond man kan söka för transporter.
  Vi har skramlat pengar hela sommaren och kommer att sätta in 600 kr till i morron.
  Kattfälla kan vi dock inte fixa men glöm inte kolla på Hittekatter i Fokus dom brukar fixa det mesta.
  Wikki o vi håller tummarna eller hur.
  Nalle o Lasse

  1. Mjau jag brukar också stötta de ”fonder” som går till katthjälp… Ni är underbara med all hjälp ni ger! ? NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *