Katt-i-solen-dag

”Vem av oss kan fånga solen?
Bara den som siktar högt!”

_b309

Det är en strof ur en sång jag hört nånstans. Den illustrerar vad jag tänker göra idag: Ligga i en solstrimma och slappa!

NosPuss Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Katt-i-solen-dag”

 1. Låter som en god idé det ska vi också göra! och hålla tassarna för Snuffe förståss. Nosbuff

 2. Wikki, vilken jättefin bild på dig. Hoppas att du haft en skön slappardag!!
  Tusen tack för de fina vinsterna från Sommartävlingen!!! Pling-leksaken var mycket poppis, särskilt när matte skulle sova i går kväll!;)

  1. Mjau visst är det konstigt att vi katter kan väsnas som mest när det är sovdax för er 2benta! *fniss*
   TassKram Wikki

 3. Högt ärade – och mycket dekorativt konstruerade – bloggmisse.

  Strofen som snappats upp kommer från låten Solfångaren, kreerad anno 1979 av proggisarna i gruppen Tundra. (Se http://www.progg.se/band.asp?ID=737 för lite mer info om bandet.)

  Att gotta sig i solen är givetvis en högst hedervärd syssla och inte minst för bloggmissar.

  Men nu tror jag inte att det är riktigt så som texten ska tolkas. Jag har inte truddelutten tillgänglig men om jag inte minns fel så lyder nästa textrad: ”Bara den som vågar brinna själv.”

  Andemeningen i raderna borde då snarare bli att för att nå ett till synes ouppnåeligt mål så måste man satsa ordentligt och kanske också vara beredd att offra sig själv.

  Så lite fridfullt sol-lapande a la katt är nog inte vad låtmakarna tänkt sig som association. 😉

  Allt det här givetvis sagt som vänligt menad upplysning och kuriosa utan minsta avsikt till pretentiösa moralpekpinnar och dito felfinneri.

  Mvh/Mordacil.

  1. Mjau, det hade nog inte Tundra räknat med att en katt skulle kunna ta deras låt som signaturmelodi! Hi hi! Men jag tror att alla vi som jobbar med hittekattfrågor, vi både brinner, vågar och siktar så högt vi kan för att rädda så många som vi förmår… Det är nog inte så fel siktat i alla fall!?? *kattleende*
   NosPuss på dig! EldWikkiPS Tack för kattplimangen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *