Ville räknade stjärnfall

I natt var det KattStjärnornas natt. Nova och  jag försökte spana på Persieder, men det var lite disigt över Örebro och gatljusen utanför tog bort stjärnljuset. Men Stora Matte och Landetkatten Ville rapporterar att de skådat stjärnfall och stjärnor med framgång en stor del av natten från Eskilstuna som hade klar himmel.

A Perseid meteor streaks across the sky during the Perseid meteor shower on Tuesday, Aug. 11, 2009 in Vinton, Calif. (AP Photo/Kevin Clifford)
A Perseid meteor streaks across the sky during the Perseid meteor shower on Tuesday, Aug. 11, 2009 in Vinton, Calif. (AP Photo/Kevin Clifford)

Natten var ljummen och lite fuktig, syrsorna spelade som besatta och fladdermössen svirrade omkring som ryckiga nattsvalor. Redan vid elvatiden syntes det första stjärnfallstrecket i sydost, och sedan blixtrade det till över den tysta natthimlen då och då av en persied.

Stora matte hade gjort ett skönt bo av filtar i en trädgårdsstol och fick så klart kattsällskap. Ville och Mjurre turades om att spinna i famnen och kommentera meteoriterna som ljudlöst gnistrade till i natten. Och för varje stjärnfall önskade alla några viktiga kattsaker. Framåt tretiden konstaterade katterna att Stora matte (Efter en dag med svettigt vedlastande) hade somnat… och missade det kulmen på perseiderna som var utlovat till strax innan gryningen. Men alla var nöjda ändå!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Ville räknade stjärnfall”

    1. Det kan gå att fånga några infallande stjärnskott i natt också, ungefär samma tider, så försök igen. Jag har satt väckarklockan på 03.30…
      NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *