Nu är sandkattungarna komna!

Till skillnad från de hemlösa katter som jag gör allt för att hjälpa, så är sandkatterna (som jag berättat om här på bloggen förra sommaren) verkligen Riktiga Vildkatter! Så när de tre små sandkattungarna som nu tittar fram ur lyan på Parken Zoo i Eskilstuna ser allmänt övergivna ut, så är det skenet som bedrar ögat:

sandkattw1

Tre ungar av den ovanliga arten har sett dagens ljus i en lya som mamma Ramella själv grävt.

”Sandkatterna är den enda katt som själv gräver sina lyor. Vi har låtit vår hona Ramella välja om hon vill föda ute eller inne, men för henne var valet klart. Hon grävde en egen lya utomhus och födde sina ungar där.” Detta berättar djurparkschefen Helena Olsson.

sandkattw2

Sandkatter är tuffa missar som lever av att äta sådant som giftiga ormar och skorpioner. För att de ska få jaga mat i djurparken kan man dock inte släppa ut sådana byten men tillfrädsställer ändå katternas jaktbehov genom att deras byte dras runt i hägnet med hjälp av en ombyggd radiostyrd bil!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

5 reaktioner till “Nu är sandkattungarna komna!”

  1. Åh Wikki visst är de söta! Vi har också läst om dessa skönheter! Mys pys! Ha nu en riktigt bra dag imorgon! Sven hälsar och tackar för Kattulationerna.

    Vi lovar åtgärda det som skall skickas snarats!

    NosPuss Sven (3 år : ) och Signe

  2. Vilka sötisar. Har en underbar bild på någon som målat såna här kissar nånstans skall se om jag hittar den och skickar den till dig i så fall.
    Nattapuss på din söta nos.
    Nalle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *