Mer fakta i ärendet ”Lex Nisse”…

Önskar att jag slapp skriva det här sorgliga…

catangel_lordi

..men idag har jag fått veta att det troligen inte alls gjordes någon ID-kontroll över huvud taget på de sammanlagt 173 katter som avlivades av Stockholms Länsstyrelses djurskyddsansvariga tjänstemän i Grödinge i början av juli.

De handlingar jag tagit del av i ärendet 282-7729-2010 innehåller dessutom inget som helst besiktningsprotokoll annat än för de 18 katter, 14 ungar och 4 vuxna, som fick leva. Jag trodde det fanns regler som säger att varje individ ska besiktas?!

Till min sorg får jag också informationen att en stor mängd förtvivlade ägare till i området saknade katter hört av sig och väntar svar från sagda Länsstyrelse.

Skönt att ha semester då??! *tårar av vrede*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Mer fakta i ärendet ”Lex Nisse”…”

 1. Matte brukar fnysa åt de, i hennes tycke, fåniga fall där människor i USA stämmer än det ena, än det andra. Nu börjar hon inse, att det systemet kan ha sina fördelar också. Hade det varit risk för att myndigheten skulle få punga ut med skadestånd, tror vi många beslut hade fattats med lite mer eftertanke. Hur kan man låta bli att kontrollera ID-märkning? *uppgivet* För att inte tala om att göra en individuell, noggrann bedömning av katterna? *sorgsna kurr*

 2. men fy =)/¤#%##¤& vilken ?&%¤#¤%% LAG? Djurskyddet i sverige är bra ruttet! Nu ska jag snyta mig, snyft!
  Kram Jam o Spinn

 3. Om jag skriver vad jag känner och tänker om det här fallet kommer jag bli stämd för ärekränkning, men jag tror nog att alla som läser din blogg Wikki inser vad som försigår i mina tankar. 🙁

 4. Jag tror inte att Stockholms lässtyrelse har några djurskyddsansvariga för då kan man inte göra såhär. Alla som bor i området och förlorat sin katt mgm gåmg denna tid, borde skicka en anmälan om det. Detta är så sorgligt så någon borde få ansvara för det, komma med en förklaring t ex. Alla vi kattägare borde skicka ett klagomål till dem så får vi se vad de tycker om att bli mejlbombade av missnöjda personer. ”snyft, snyft”

 5. Höjer tassen i vredesmod…*gråter* & mitt ? brister………………..

  Denna söta lilla ängel har jag här hemma & äslskar den!!! Tack SAndra såå ?-ligt för den/Kram Annmi

 6. Det här är så fruktansvärt så man hittar inte ord!!! Det finns bara en massa Hemska känslor i kroppen som gör att kroppen k och huvudet känns explosions färdigt!!! Åååh, våra små kära kompisar…!!! Och alla mattar och hussar som så förtvivlat måste… ja, vi är så förskräckta.

  Tasskramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *