Kattsons insändare – sänd du också!

Kloka Kattson har hjälpt många katter på Södertälje katthem att blogga sig till nya egna mattar och hussar genom att hjälpa dem berätta sin många gånger tragiska historier. Och just nu, inför stundande valtider, kommer ett Extra Klokt förslag från Kattson och katterna Pelle och Trulsa:

Skriv insändare, till exempel så här:

 

photojfk1

 

”För några år sedan kunde vi läsa om ett stort antal vanskötta hundar som levde i sin egen avföring, inte fick tillräckligt med mat, var sjuka och undernärda. Både tidningar och TV var snabbt på plats och man fick se när hundarna forslades till Hundstallet och sedan fick egna, bra hem. Det var en riktig solskenshistoria.

För några veckor sedan kunde vi läsa om en kvinna som hade 191 katter som levde under i stort sett samma förhållanden. Vad händer då? Jo, Länsstyrelsen rycker ut, avlivar 173 av katterna. Endast 17 överlevande lämnas till ett djurhem. Vi undrar om detta var nödvändigt och riktigt. Vi menar att detta speglar den status katter har i vårt samhälle.

Vi är många som arbetar för att på olika sätt höja katters status till den nivå de är värda. Vi saknar det politiska parti som talar för oss. Nu är det snart val.

Vilket parti vill HÖJA KATTERS STATUS och ha våra röster?

Undertecknat /NN/ – en av Sveriges många kattbloggare.”

…och så får vi texta några plakat typ på bilden och ta med ut på stan??! *blink buff*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Kattsons insändare – sänd du också!”

 1. Självklart funderar man om detta verkligen var rätt att avliva såå många……
  Tror inte det *slår tassen i bordet* /Kraam

 2. Ha vad lustigt.
  Träffade en som jobbade på Södertälje Katthem idag på Marknad i Tingsryd.
  Hon kände inte till dig Wikki men fick ditt visitkort.
  Så kul för henne att läsa att det står om detta just nu.

  Kramisar
  Nalle

  1. Mjau det är härligt att kunna hjälpa varann få kontakt! Tack för att ni sprider mina visitkort! TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *