Avlivningstid bokad i morgon….

I morgon vid den här tiden
kanske inte Chili och Cassi
finns vid liv längre?

cassichili
Matte och husse har gått skilda vägar och matte har inget hem längre. KKS kämpar för att hitta ett hem till Cassi och Chili samt skjuta upp avlivningshotet, men har ännu inte lyckats.
nisse1

Likaså Nisse har avlivning inbokad i kommande vecka. Allesammans är kastrerade, sociala keliga katter från olika hem. Men det är alltså resp. katters ägare som bokat avlivning, och KKS som försöker rädda dem.

SOS – Kan du hjälpa till?

Det borde inte vara tillåtet att avliva friska katter! *gråter*
Det borde finnas Djurpolis som såg till att ett sådant förbud efterlevdes…
Det behövs bättre djurskyddslagar som räddar utsatta djur TILL LIV, inte avlivning!
Det borde finnas Djurhem med bidrag från kommun/stat…

Angående katterna ovan, har du en vrå till övers och ett kärleksfullt hjärta att bjuda på, kontakta KKS / Birgitta A!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

20 reaktioner till “Avlivningstid bokad i morgon….”

 1. TACK SÅÅÅÅÅÅ OTROLIGT MYCKET FÖR ATT DU GJORDE DET HÄR, WIKKI!!!! Nu får vi hålla tassar och tummar, tänka intensivt på dessa våra kära vänner! Måste ju finnas någon!Det får bara inte ske, att… kan inte uttrycka orden… horribelt, fruktansvärt, grymt!!!! Och ja, ja , ja , ja till allt det du nämner om ett förbättrat djurskydd!!!!

  Tusentals tasskramar

  1. Det var så självklart! Tack för att ni är min radar till sådant här, ger tips!
   jag är långt borta, kan inte göra mycket, bara skriva ord MEN JAG HOPPAS ÄNDÅ ATT NÅGON SER DEM, NÅGON SOM GRIPER IN???!
   TassKram Wikki

  1. Mjau, jag tycker inte heller om avlivningshot. Man hör tre om dagen ungefär. I synnerhet av människor som haft MÅNADER på sig att leta hem åt katter inför flytt och liknande, men som kommer på en dag innan att hoppsan, i morgon drar vi på jorden-runt-resa och kisse kan ju inte vara ensam hemma?! ”Avliva?!” Så när de ringer så säger jag ”Du har väl avbeställningsskydd? AVBOKA!” *morr*
   NosPussar Wikki

 2. Fyjam så sorgligt! *torkar en tår* Jag blir alldeles darrig i morrhåren när jag hör vad som hotar mina fränder. Jag önskar verkligen att vi kunde ta emot åtminstone en kisse. Men vi bor redan lite trångt och husses ekonomi klarar inte av en kisse till. Fy för folk som kommer med såna här ultimatum. De borde hängas ut med bild och namn på nätet, så alla vet att man inte ska sälja djur till dem.

  1. Men tänk vad många stackars katter som ”försvinner” i tysthet därför att ingen ens får veta om att de tas till avlivning… som aldrig ens får chansen till omplacering. *suckar* Hoppas någon ser det här nödropet och blir kär i kissarna! Nospuss Wikki

 3. Jag är fräsförbaskad över människorna. Hoppas… hoppas att… Nej, jag ska inte jama vad jag tänker. Men nu har i alla fall jag också lagt upp på bloggen om det sorgliga. *sniff*

  1. Tack Sippo, du är en heders kompis! Mjau man får försöka att hitta räddning på vad sätt som går! Så klart ser jag ju att två katter är lagom vad din husse förmår och då är han faktiskt Klok som inte tar hem fler, så det blri stökigt för er allihop. Nospuss Wikki

 4. Vi är så arga att vi skakar! Hur kan man göra så här?!?!?! Vi önskar att det finns någon som vill ta hand om dem. Men som våran mamma, som är så arg att hon säger saker vi inte ska skriva, så finns det ju två sidor av det här. Vi vill inte att friska djur ska avlivas. Men när det alltid finns snälla kattmänniskor som rycker in när den där typen av icke-lämpliga djurägare hotar så kommer det alltid att fortgå. Katträddarna är på sitt sätt det största hotet mot att katter ska få en högre status eftersom de gör allt som står i deras makt att göra det enda rätta: spara liv! Moment 22, tror vi att det heter.

  Nu håller vi tassarna för att KKS ska lyckas hitta någon i närheten som i alla fall kan se till att det inte blir någon avlivning innan man hunnit hitta för-alltid-hem till de fina kissarna.

  Nosbuff till KKS och dig och alla andra som skriver om det här. Klös, fräs, morr och riv till alla dem som beter sig så här!!!!

  1. Mjau, och i vanliga fall så vägrar jag att ta upp sådana där ”avlivning hotar” för det hotar nog många fler kissar även om det inte skrivs rent ut… och alla ska ha samma rättighet och chans till liv. Man kan inte alltid vika sig för hotet, för ofta går det att argumentera bort. Kattägarna har inte tänkt till riktigt och kan sedan t o m erbjuda sig att betala rundligt till den som tar emot deras katt – men det går inte fram. Det finns risker åt båda hållen, också. Hade en kattägare som mailade på morgonen om vi kunde hjälpa hennes kattunge. Vi svarade på kvällen – man sitter ju inte alltid vid datorn hela tiden – att jourhem var fixat. Och fick till svar ”Nej eftersom ni aldrig hörde av er så har vi skjutit katten.” Öde… NosPuss Wikki

 5. Wikki, fick precis ett mail från Birgitta A på KKS om att Chili och Cassi har fått ett stödhem (sååå lättade vi blev!!!), i Borås, och nu väntar man på att transport dit ska ordnas innan den 20/7. Nisses situation är forfarande den samma, hitintills. Birgitta nämner också att en svart liten kattherre som matas av en 88-årig dam i Sölvesborg nu också hotas av avskjutning och behöver akut hjälp!!!

 6. …och ja, visst ska alla kisar ha samma rättigheter och chans till liv, det är ju våran absoluta önskan, men får man också en chans att kunna göra något gott för en eller några individer, för det är ju just individer det handlar om, så måste och vill vi detta. Men, så klart som det bara kan bli, också fortsätta att arbeta vidare på den där synen på hur man behandlar och ser på katter etc., och andra djur!

  Tasskramar

 7. Husse har sagt att det är valår! Vi förstår inte riktigt vad det innebär….men han säger att vi kan påverka. Så länge vi får kel o godis håller vi med 😉

  Finns det något parti som verkar för att göra det olagligt att avliva ett friskt sällskapsdjur? Jag vet inte. Oavsett politisk färg, kontankta er representant. Dags att göra detta oansvariga beteende från oseriösa djurägare olagligt!

  FRÄS till ägarna av dessa raringar!

 8. Wikki, är det för att hemmet är fullt som katterna avlivas? I det nya nummer av kattliv finns en otroligt bra skriven krönika om att vara oönskad. Önskar att alla läste den.

  Han som skriver (människan) säger att han tappar förtroende för påstådda djurvänner som säger: ”jag var tvungen att avliva min katt…” Inget mer att säga den människan liksom. Det beskriver väl vad vi och våran matte känner.

  Din historia om skjutning… vi ryser så hemskt!

  NosPuss Sven och Signe

  1. Mjau det var bra skrivet det där i Kattliv.
   Det är konstigt också att folk kan lägga hur mkt pengar som helst på att boka t ex en utlandssemester men avlivar då hellre sin katt än tar med kostnad för kattpensionat i semesterbudgeten… *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *