200 katter avlivade i onsdags

..i ett ”katthem” i sörmländska Grödinge… Ofattbara mängder katter ska ha funnits i ett hus som utan tillstånd och utan godtagbar skötsel förvarade dem, enligt ett kort bildinslag i TV4 Stockholms nyheter:

grd1
Nu igen! Hur kan det ske, gång på gång? Och hur kan någon inbilla sig att han/hon gör katterna en tjänst genom att ha dem på detta miserabla sätt?
gr3
Och varför kunde inte någon eller några ha räddats åtminstone? Eller har så skett?! ”Större delen av katterna fick avlivas på grund av vanvård eftersom katter som trängs ihop så många på ett litet utrymme i regel blir förvildade och drabbas av infektioner och inavel.” I regel? KOLLADES INTE DET FÖRST?! undrar jag bara luttrat. Och sorgsen.

SkaparKattens frid över alla er tvåhundra katter… Den frid som varar! *Wikki gråter heta tårar på tassen*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

37 reaktioner till “200 katter avlivade i onsdags”

 1. Hua hemskt.
  Hur många människor har sovit gott i det grannskapet och gör det nu????

  Man kan väl inte ha så många katter utan att någon vet och kan reagera innan så att stackars missarna slipper lida sig igenom ett sånt liv.
  Otroligt.
  Nalle

  1. Sedan kan du ju tänka dig mängden med kiss som så här många katter kissar – vilka ammoniakångor det måste bli. Inte hälsosamt vare sig för människor eller djur! Har katter på katthemmet som haft kroniska ögon- och luftrörsbesvär efter att ha varit i sådana miljöer. Så… man frågar bara varför varför? NosPuss Wikki

 2. Så hemskt! Först att sitta instängd bland alla dessa andra missar. Sedan, när situationen upptäcks, så väljs regelmässigt avlivning. Vi hoppas, precis som du, att man gjorde ett försök att se om katten faktiskt var sjuk innan avlivningsbeslutet togs. *ledsna kurr*

  1. Mjau, en del av katterna såg ju trots eländet rätt välnärda och rena ut – inga igensatta ögon eller tufsiga pälsar. Då har man ju sett missar i betydligt sämre skick! Undrar…
   NosPuss Wikki

 3. Håller med … vet man inte vilka som var vilka, det kan väl inte vara svårt för en veterinär att se vilken katt som är mycket sjuk och inte.Kan vara bara ett journalistiskt antagande, du vet, journalistik ska gå fort, fortare än veterinärens undersökningar, för att få vara först i TV; det hör till deras jobb.Visst der stället miserabelt ut på bilderna, men inte säkert de är dödssjuka för det, eller förvildade .. Har själv sett ett sånt ställe med ”bara” 30 katter, men ingen av dem var förvildad, bara litet mindre persobliga pga antalet. Några var verkligen sjuka, äldre och vanvårdade, men över hälften ”gick att rädda” dvs kom direkt till katthem och jourhem (Sthlms katthem), bl.a. en 16 – åring omhändertogs. Det var jag som slog larm till alla myndigheterna. Och det värsta; De fanns hos DJURENS VÄNNERS JOURHEM hos en totalt oförmögen, psykiskt störd tjej ..Vid frågor fick jag till svar ”Bättre det än frysa ihjäl ute” .. men vad! Kan de inte annonsera efter fler jourhem då!! Jag VET att det finns bra folk som gärna är jourhem. Och då var det gratis annonser för katter om de var under tre rader. PUUUH säger jag. Hälsn Jo.anna (Jojos space, Windows)

  1. Mjau JoAnna det är tur att sådana som du finns – civilkurage är en bristvara i dagens samhälle. VILL man göra något, så KAN man göra det – hellre än att blunda! Man vill ju sova gott om natten också!
   Dessutom är katter ena seglivade rackare och överlever mycket, bara de får chansen! Tittar också på de här bilderna och visst det är brunt på väggarna men det är INTE som man sett på andra håll en meter skit och sopor på golven, det är rena rätt runda katter och de har skålar med vatten som ser rena ut. Golven ser rentav tämligen hyggliga ut också… Måste leta mer fakta, vet att LSTs papper utbegärda. Ska bli intressant…
   NosPuss Wikki

 4. Usch så hemskt! Regelmässig avlivning av katter som hittas i dessa miljöer är tyvärr vanlig. Men när det är hundar som utsätts för samma sak görs en individuell bedömning innan de ev avlivas. Varför ska katters liv vara mindre värda? Varför ser man inte individerna och räddar dom som kan räddas? Det är veterinärer som beslutar om avlivning – varför står dessa inte på katternas sida? Förb-e kattsamlare och förb-e grannar, släktingar, djurinspektörer mfl som inte ingriper tidigare!

  1. Så saknar också de djurskyddsinspektörer och poliser som ”gör tillslag” oftast etablerat samarbete med katthem eller djurorganisationer i området, så något stöd eller led till räddning diskuteras inte ens med den djurägare som är involverad. Det är mer bråttom att bli av med problemet än att lösa det långsiktigt. En stor uppgift ligger hos våra etablerade kattorganisationer att skapa detta samarbete och förebygga att sådant här sker. Vilka idag har tagit kontakt med Länsstyrelserna och ens ställt frågan ”Kan vi samarbeta?” Jo – djurskyddet i Kristianstad har visst det, och anlitas som LSTs stöd, har jag hört. En modell som fler skulle följa?!
   NosPuss Wikki

 5. Jag håller med om att så där mycket katter inte är bra i ett hem, vare sig för ägaren eller kattern själva. Har själv varit där för ett år sedan och då var det 14 katter, (5 stora och 9 små) och de var i toppskick men lukten utav katturin var väldigt stark. Ägaren sa då till mig att han funderade på att kastrera alla katerna så att de inte blev fler men flertalet av katterna har bott i ett annat hus i Grödinge några kilometer därifrån. Att då komma med katterna från detta hus och fösa in dem i en liten 2 rumskåk förstår jag inte.

  Som veterinär måste man kolla noga varje individ istället för en sån där ”massavlivning”. Hörde nånstans att fem stycken skall ha förts till något riktigt katthem. Om man som läkare har jobb att ge bästa vård till människor borde man som veterinäs ge bästa vård till djur

  1. Mjau, suck. Är det alltså i Grödinge inte Gröninge, känns lite förvillande!? En vän har kollat med LST i Stockholm som säger att 173 katter avlivades och att 27 tagits om hand, oklart av vem/vilka. Handlingar är utbegärda, så det lär ju gå att få veta. Skrämmande är det likafullt att inse att antalet i så fall på ett år ökat från 14 till 200 – det är fertilt minsann???! Hoppas att det kommer nån information från något håll i media också?! Jag har svårt att förstå den veterinär som med gott hjärta kan ta ihjäl detta berg med katter, en efter en?! Eller hur det nu kan ha gått till?!!!!!!! *gråter* NosPuss Wikki

 6. Det var 14 katter för ett år sedan i det där katthemmet men de fick troligen runt 10 ungar så det blev 24 stycken. Mamman till katthemsägaren hade över 100 katter i stt eget hus några kilometer därifrån. Allting börade med att de tog hand om herrelösa och upphittade katter. För tere år sedan tog grabben hand om en kattmamma och heenes unge som var en son, et år senare så fick de tre ungar och då var e 5 och förra året fick de nio ungar till och de var då 14 stycken. Nu kanske du förstår lite bättre hur det kan öka från 14 till 200 på ett år.

  När jag var där klappade jag katterna de var hur tama som helst och verkade friska. så det fanns ju inte bara ett katthem utan egentligen två.

  1. Du kattvännen, var fanns du hela tiden när detta hände? Jag förstår ju att om du var där för ett år sedan och det var lugnt då, så visste du troligen inte om att det blivit så galet nu? Fanns det några signaler på att det var så här illa? För hur skulle man ha kunnat hjälpt dessa katter i tid, om någon kunnat/vetat? De tankarna snurrar i mitt lila katthuvud. Visst vet jag mycket väl hur fort några få katter inavlar sig till massor. Tänker bara att folk runtom borde ha märkt det och ingripit! Och nu är det för sent. *suck* NosPuss Wikki

 7. Skulle väldigt gärna vilja veta hur de två i tidigare kommentarer som för ett år sedan varit i kontakt med ’katthemmet’ eller vad vi ska kalla en maniskt samlande persons hus för och som känt urinlukten tänkte när de inte sett till att katterna kastrerats. Bara det faktum att mor och son avlar är ju varningstecken. Inte för att jag är naiv nog att tro att katterna förstår det, men vi människor har väl för alla glödheta xxx lärt oss vad inavel innebär!!! Ni är definitivt medskyldiga till den här tragedin. Hoppas att ni har riktigt svårt att sova nu och att ni lär er något av er naiva inställning.

  Ja, Wikki, jag har full förståelse för om du inte publicerar det här men jag blir så fruktansvärt arg när det kommer undanflykter som ’att det verkade OK’. Litet ska man väl kunna begära av en människa i form av tankeverksamhet. Eller är jag för optimistisk?

  1. Suzanne, jag publicerar din kommentar – den står ju för din åsikt, eller hur, och den måste ju du få ha!
   Mjau jag hoppas innerligt att NÅGON lär sig NÅGON läxa av det inträffade – och jag hoppas och ber innerligt till SkaparKatten att NÅGON KATT räddades också!
   NosPuss Wikki

 8. Kattvännen har rätt i sak. Detta rör sig om en kvinna i 60-årsåldern boendes i villan samt hennes son i 30-årsåldern boendes i ett mindre tvårumshus en bit bort. Detta började för 5-6 år sedan med en upphittad kattmamma med unge. Grannar har varit observanta och vid åtminstonde en gång har kommunen eller länsstyrelsen varit på inpektion. Då flyttades en stor del av katterna från stora huset till sonens lilla och vid den föranmälda inpektionen hittades således inget ”onormalt”. Osemja har rådit mellan kvinnan och dess granne då denna reagerat på sopor och skrotbilar som samlats på gården. Kvinnans villa saknar el och sådeles både uppvärmning och vatten då kommunalt vatten inte finns. Polisen tipsades för ca två år sedan men vad som hände med detta vet vi inte. Kopiösa mängder sopor i form av kattpellets, konserver och mjölkförpackningar har sedan dess legat utspridda utanför båda husen men först nu under våren har det börjat lukta fränt i omgivningen utomhus. Vi tror att det är grannar nära sonen som fått upp ögonen först nu. Man ska ha i åtanke att detta är personer som håller sig mycket för själva, som är egocentriska och tappat det sunda förnuftet, hus och trädgårdar har man låtit förfalla. De bor rätt avskillt ute på landet där grannar inte med lätthet har insyn.

  1. Mjau, så det kan bli… Alla människor har inte samma vågskål när det gäller hur man relaterar till tillvaron! Jag sörjer ändå de katter som inte fick en chans. Kanske hade dessa människor goda avsikter i grund och botten, men det gick snett? Jag ursäktar dem inte, märk väl, men jag vet att ibland är det en tunn skiljelinje mellan gott och ont. Hoppas att ni kattvänner tillhör dem som hjälpt till och ingripit nu!? NosPussar Wikki

 9. 14 katter som blev till 200 på ett år.
  Om alla 14 katterna hade kastrerats istället.
  Tänker också på att en och annan katt som Lst(tog hand om)kunde ha varit en bortsprungen katt med en ägare eftersom det verkarsom om den här kvinnan och sonen tog in katter de träffade på och trodde var hemlösa.
  Hela historien är makaber och det är långt ifrån första gången som folk underlåter att låta utföra den livsviktiga kastreringen.LST har bara ett svar döda.Hemskt och otroligt dumt
  för att inte med rätt skriva djävulskt.Är jätteledsen för de här katternas skull när det varit så enkelt med ett TNR projekt istället.Förbannat dumma människor och LST.

  1. Mjau, jag är också ledsen för detta. Du har så rätt – tänk om de kastrerats från början, då hade 173 katter sluppit dö i onödan. Mitt hjärta värker så ohyggligt och tårarna bara rinner.
   OK 14 kastreringar kostar pengar men det är ingenting mot vad LSTs utryckning och allt elände senare kostar! Så dessutom i onödan! *fräser*
   TassKram Wikki

   1. LST får betalt vare sig de sitter på sina rövar eller gör en utryckning. Menar ni att de som är anställda på LST inte ska göra någonting?

    Jag tycker personligen att de ska koncentrera sig på djur som plågas på riktigt t. ex. minkar med uppfläkta och blodiga huvuden eller grisar som får leva sina liv på betonggolv och får sina könsorgan avslitna utan bedövningsmedel eller… ja, det finns gott om exempel men eftersom de djuren ska konsumeras så verkar de skita i dem. Handlar om pengar SOM VANLIGT. Jag äcklas.

    1. Dilemmat för dessa myndighetspersoner är att de siktar in sig på lätta jobb som enstaka kattgrupper istället för att göra det som de borde – rädda djur som VERKLIGEN lider… Och rätt skött borde de kunna RÄDDA katter istället för att avliva – genom att vara aktiva innan katterna blivit problem!
     TassKram Wikki

 10. Till Suzannes inlägg.

  Jag håller med om att detta är en tragedi men de som bär skuld till denna tragedi är MYNDIGHETERNA som trots anmälningar mot dessa inte agerat. Hade de agerat tidigare så hade det inte gått så här långt!!!!!!

  De två som du kallar för medbrottslingar till denna tragedi . Vad grundar du det på?
  Är det bara för att de råkar känna till den här kvinnan och sonen?
  Kvinnan och hennes son är kända i grödinge, men jag tror ingen i sin vildaste fantasi kunnat tro/vetat att dessa två individer huserade 200 katter i två st villor.

  Du skriver även att dessa två medbrottslingar skulle ha sett till att katterna skulle blivit kastrerade.
  Hur tänkte du att det skulle gå till?
  Skulle de bara stövlat in och tagit katterna framför näsan på kvinnan och sonen eller????
  Jag tror säkert att dessa ”medbrottslingar” samt ett antal andra personer påpekat för den här kvinnan och sonen att de måste kastrera katterna vilket tyvärr inte skett. Så mycket mer har de inte kunnat göra utan i detta fall ligger ansvaret på myndigheterna som trots vetskap agerat alldeles för sent!

  1. Och varför är det alltid ”myndigheterna” som ska röja upp när det är två komplett brottsliga individer som bedrivit regelrätt djurplågeri i många års tid?! Myndigheternas fel att det blivit som det blivit? När kvinnan och hennes son+dotter uppenbarligen är väl ökända i hela trakten (Och alltsammans är 100% DERAS FEL i GRUNDEN!!!), ja då samlar man faktiskt grannskapet och går man ur huse, kallar på polisen och ingriper! Man låter inte stillatigande det gå så långt, när alla signaler säger INGRIP! Lätt för mig att säga, som inte vet allt, visst. Och det kostar möda, eget ansvar och risk för trubbel att ingripa när redan störda personer landar i ens närhet. Men jag hade gått in. Om jag så bara fått med en katt. Men då ska den räddas!
   Jag har läst protokollen och jag håller med i det senare, myndigheterna har varit mycket flata och långsamma. En del av problemet är att ansvaret lades över från kommunerna på Länsstyrelserna först detta år, så det finns en risk i sådana här fall att de hamnat i papperskvarnen. Det är fel och man borde ha haft en övergångsperiod med gemensamt ansvar för båda myndigheterna. ”Medbrottslingarna” kanske inte kunnat göra mer, och det är dock alltid lätt att vara efterklok. Vad som skrämmer mig mest är att Stockholms katthem inte känt till detta/kontaktats, inte heller Kattstället. Varför? Och var är katterna som tagits om hand???! *suckar* TassKram Wikki

   1. ”Var är (de 17) katterna som tagits om hand?”

    Märkligt nog var det 14 kattungar och tre vuxna katter (antagligen deras mammor) som fick leva. Vissa här påstår att alla katterna kontrollerades men det är en självklar lögn. Det förstår varje person som har lite förstånd i huvudet.

    Kattungar går bra att sälja och det är kattstallens favoritobjekt. Kattstallen plockar ägaren på 5-6000 kronor plus 1000 kronor på köparen så en kattunge bringar efter en månads inackordering och efter veterinärvård på säg 2000 kronor en nätt summa av 4000 kronor per kattunge. 14 kattungar x 4000 kronor ger alltså kattstallet 56 000 kronor efter en månad.

    Var är katterna?
    Det finns tre kattstall/katthem i Stckholms län som samarbetar med staten och det är följande:
    Kattstallet i Åkeshov
    Stockholms katthem
    Solgläntans katt och smådjurspensionat (som finansierats med 841000 kronor från Länsstyrelsen samt blir sponsrade av Mjau kattmat + Toa-lätt kattströ + ovetande privatpersoner).

    Det handlar om MYCKET pengar. Så mycket att man ska granska dessa NOGA och vara KÄLLKRITISK.

    1. Tyvärr fungerar din ekvation inte alls. Det finns över huvud taget sällan någon förtjänst alls på att ta hand om en katt. Ägarna i ett sådant här fall (Och 99% av de flesta andra – om ens nån ägare finns) har inte en krona att ersätta katthemmen med, och de 1000 kr (oftast mindre) som betalas av den som adopterar katten ska täcka kostnaden av 2 vaccineringar, avmaskning, hälsokontroll och ofta mediciner, ID-märkning och kastrering, samt kost och logi. Som den vane kattägaren förstår så blir det minus ganska snabbt. Dessutom blir katterna ”inackorderade” betydligt längre tid än en månad. Ganska grymt underskott per katt, det är verkligheten som vi katthjälpare har att brottas med. Men vi gör det för katternas skull!
     NosPuss Wikki

 11. Hittade ett repotage om detta ”katthem” i den lokala tidningen.

  http://www.mitti.se/?p=tidn&t=botkyrka

  När man läser denna annons så blir man ju ännu mer bestört över hur detta har kunnat ske. Framgår i annonsen att länsstyrelsen har varit där och inspekterat och man hittade då ett 40-tal katter.
  När man sedan kommer tillbaka efter ca 6 månader så är det helt plötsligt 191 katter.
  HUR LYCKADES MAN MED KONSTEN ATT MISSA CA 150 KATTER???????

  Nu är det iallafall färdigavlat i detta ”Katthem” och jag hoppas att detta aldrig kommer att upprepas……

 12. Hmmm…intressanta kommentarer. Det första jag reagerar på är hur nån i Sverige idag kan förespråka TNR-metoden. Har du sett hur dessa katter ser ut efter ett tag?! Katter är tamdjur och klarar sig väldigt dåligt i det vilda. Det är människan som avlat fram dagens tamkatt och då är det vår uppgift att se till att de tas om hand, inte bara kastreras och släpps ut!

  Det andra jag reagerar på är alla starka reaktioner på att många av katterna avlivades. Katter, och särskilt i den här mängden, som levt utan ordentlig omvårdnad och skötsel är oftas väldigt ohanterade och reagerar starkt på mänsklig närvaro och inte minst kontakt. Man ser på hela katten att den mår dåligt och inte sällan gör de ifrån sig så fort en människa närmar sig. Har detta pågått länge tar det mycket lång tid för katten att återhämta sig och bli så pass hanterbar att det går att sköta den på ett tillräckligt bra sätt. Hur länge ska de då behöva sitta på katthem eller i fosterhem?? 3 mån är gränsen för att ha katten i box (som ofta är fallet på katthem) och dessutom finns en bestämmelse om att katter som levt sitt liv i vilt tillstånd inte ska tvingas leva inomhus (även om det inte gäller för dom här katterna). Oavsett om katterna i det här huset var sjuka eller inte så är det grymt mot katterna som troligtvis hade mått extremt dåligt psykiskt av en flytt, undersökningar, behandlingar mm för att sedan omplaceras! Självklart gjordes en bedömning av varje katt, varför skulle man annars ha låtit ett 20-tal leva, genom att höfta eller kasta tärning?!

  Till sist är det sorgligt att se att så många är så negativa mot myndigheterna 🙁 De kontakter jag haft har kanske gått långsammare än man önskat men tyvärr är det nog så i myndighetssverige idag. Och att det skulle vara myndigheternas FEL att detta hände är ju bara absurt! Det är ALLTID DJURÄGARENS ANSVAR att ta hand om sina djur. Sen kan man skylla på polisen, LST, den bristande psykvården eller de som sett nåt men inte agerat men det är trots det ALLTID DJURÄGARENS ANSVAR!!!

  Vad jag vet har i alla fall ett katthem i stockholm väldigt bra kontakt med polis och myndigheter. Tyvärr finns det ju dock alltför många katthem som tar in alldeles för vilda katter och som blir kvar i flera år utan att dom går att hantera. Det tycker jag är fel! Det är grymt mot katten och under tiden kunde man räddat och omplacerat kanske 10-20 katter!

  Och för er som undrar hur det kunde hända…för att folk inte fungerar fysikst och/eller psykiskt!! Och hur kunde man missa en massa katter vid en tidigare inspektion?? Antagligen för att folk ljuger och gömmer undan djur!!! Extrem misskötsel och vanvård av djur sker dagligen i Sverige och kommer alltid finnas så länge människor mår dåligt 🙁

  1. TNR handlar ju faktiskt inte bara om att fånga in, kastrera och kasta ut katten igen – ett ”rätt skött” TNR-projekt handlar ju om att också ge katten fortsatt kontroll, mat, skyddade liggplatser, vård vid behov mm. En TNR-grupp ska ju inte lämnas vvind för våg som somliga tror! Men vitsen med TNR är ju dels att en sådan katt som kanske annars skulle bli ”vild långsittare på katthem som aldrig adopteras” kan vara kvar ute, dels att en homogen kattgrupp ofta ”fyller sina luckor” med nya katter och det är i så fall bättre att dessa är kastrater än fertila, som förkar sig, dels att katterna får LEVA istället för att avlivas. Den ofta homogena gruppstorleken innebär att ungkatter stöts bort och strövar iväg med stora risker(Vilket jag tror ofta är en större bit av ”sommarkattplågan” än att folk kastar ut en sommarkattunge på hösten), så ju fler nya kattkullar som elimineras, ju bättre. Dessutom kan kastrerade alfahanar och alfahonor skapa en trygghet i gruppen då maktkamperna inte blir lika tuffa, de håller sig friskare och starkare. Det påverkar gruppsykologin i hög grad. Nu hade den här kattgruppen i Grödinge trots allt en viss människokontakt och skötsel, förvånansvärt mycket mer än andra vanvårdsfall jag sett, där man fått vada i 120 cm sopor för att ta sig genom rummen. Det FANNS toalådor, det fanns vatten. Nej det är inte så att jag ursäktar hanteringen i o m detta, för den är fortfarande oacceptabel. Men som jämförelse, jag har sett värre – och de katterna gick mycket väl att ta vara på, vilket också gjordes. Vilket gör att jag tror att hade kattgruppen hanterats med lite lugn och mindre våld som jakt med håv och SNARA, så hade det gått att fånga och hantera katterna mer än vad som skedde. Och förmänskligar man inte katterna i tron att de skulle må så grymt illa av en flytt och behandlingar? Om de t ex i mindre grupper flyttades till ren miljö med mat och foder, så skulle de så klart vara lite oroliga först, men med katters extrema överlevnadsförmåga skulle de raskt anamma sin nya miljö och anpassa sig till den – på en dag! Och i valet mellan döden och förändringen, så tror jag inte katterna skulle ha tvekat om de själva fått välja! Men jag håller 100% med dig att detta inte heller kan skyllas på myndigheterna, de facto är det ju den enskilde kattsamlarens/kattinnehavarens ansvar att ge varje katt en fullgod omsorg och det har ju brustit grovt och brottsligt i detta fall. Vad som ligger bakom kan jag omöjligt spekulera i, men man kan ju ana brister å förståndets vägnar likväl som den mänskliga artens i vissa fall fullständiga ruttenhet. Som tur är finns det goda människor som räddar tillvaron från total kapsejs. Ni är alla guld värda! TassKram Wikki

 13. Var är min Nisse! Myndigheter och kattvänner som har haft kännedom om kattsamlandet hos dessa personer.
  Min hankatt Nisse här i Gröndal, Liljeholmen har blivit matat av någon under den här vintern. Han försvann helt í början av sommaren. Nisse har en tatuering i örat 92WA.
  Jag har misstänkt hela vintern att det finns en kattsamlare, massor med annonser om försvunna katter.
  Och så här får jag veta i texttv och nu när jag kollar i Google att myndigheter och ”kattvänner” har haft kännedom om denna kattsamlarfamilj, ingen varning någonstans.
  Jag mår illa.
  Paula

  1. Å vad jag gråter när jag läser detta.. Det är just sådant här jag är rädd för ska hända, när myndigheter har så iniherrans bråttom att göra det som är enklast för dem själva, så att inte liv skonas…
   Ja tänk om din Nisse fanns bland dessa katter? Hur noga kollade de öron efter märkningar, katter efter chip? Inte alls, gissar jag, för då hinner man inte avliva hundratals katter på en dag! Det gör så ooooooooooooooont i mitt hjärta!Darrig TassKram Wikki

 14. Problemet är att katter INTE är tam-djur. I så fall skall katten hållas under uppsikt. Precis som alla andra tam-djur. Nä katter får springa lösa och göra som de vill. Pissa och skita i sand lådor eller på folks ute-möbler. Vi hade 6 st igelkotts ungar på vår tomt. De är alla borta nu. Håll reda på era katter så händer inte sånt här. lösa katter borde omhändertas precis som om vi haft lösa hundar.

  1. Sorry Stene, men där har du fel – katter är TAMdjur i allra högsta grad, och det är därför vi människor har fulla ansvaret för dem. Och det är därför katterna också behöver få samma status och omhändertagande som hundar. Allt detta vilar på oss människor! NosPuss Wikki

  2. Stene, vilket struntprat angående igelkottsungarna. Katter dödar inte igelkottar utan tvärtom är de nyfikna bara. Jag har igelkottar gång på gång i trädgården och inte blir de attackerade. Igelkottsungar växer upp och går vidare för att inte konkurrera om maten med sin mamma. Precis som de flesta andra djur alltså.

   Gnälls förbaskat mycket om nerpinkade sandlådor men köp ett lock då! Precis på samma sätt som du köper ett lås till bilen, hemmet etc. Ni skyller på saker och ting mest för att ni hatar katter tror jag. Detta trots att ni ofta gillar hundar – som att det inte går att gilla båda. Jag gillar katter OCH hundar. Jag skäller inte på hundar som skiter och inte gräver ner skiten (som katter gör). Sluta gnälla på katter och var tacksamma för att de håller ert område fritt från råttor. Katter betraktades inte som gudar utan anledning, vet du.

   1. Mjau, jag tror inte många fattar hur oerhört mhycket råttor och möss som katterna håller borta från folks hem. Och de vill nog inte veta heller… NosPuss Wikki

 15. Alltså hur kan man avliva så mycket katter några med sprutor men många med någon form av tillhygge och krossa skallarna på dem. Och så har jag fått höra att ägaren och ägarens son och ägarens gamla sjuka mor blev väldigt illa behandlade av polisen och veterinären. Polisen måste lära sig att man handskas försiktigt med gamla människor och inte håller på. Det var alltså 90 kater som skulle omplaceras och få nya ägare för de skulle bara bo där en vecka. Men polisen struntad i att kolla namnen och de nya ägarna som skulle ta hand om katterna blev ju alldeles förtvivlade. Ägaren sa också att endast 3 katter hade ögoninflammation och resten var i bra skick. Hon påstod också att vanvård var struntprat. Och dessutom de bilderna som finns på detta forum är tagna när de arbetat ett tag och hällt ut kattbajs på golvet för att svartmåla dem ännu mer.

  Vad jag sedan har hört at den här gruppen poliser veterinärer åkte till Värmdö och gjorde likadant. De har alltså åkt runt i landet och behandlat folk skoningslöst och dödat katter så ska det inte gå till.

  1. Mjau, man undrar verkligen hur något sådant här kan få ske i dagens ”humana” Sverige – helt obegripligt! suckar Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *