Jag tror att jag har träffat Riktiga Änglar…

Eller nej – de var två! En riktig, förvisso med helt osynliga vingar, men ändå helt säkert äkta ängel och hennes medhjälparängel… *rörd tår på nosen*

koll

Kära bloggvänner, ni vet att jag är en enkel och alldeles vanlig f d katthemskatt. Jag har ingar stora krav på tillvaron mer än min dagliga promenad och en skål mat och nystädad kattlåda… Däremot lägger jag gärna hela tassen på att hjälpa andra katter som far illa och matte och Stora matte får hjälpa till… Så kommer då dessa tillfällen när man liksom får mer hjälp med det än man nånsin drömt om, och man grubblar förundrad om möjligen inte SkaparKatten själv har lagt ett morrhår med i det som sker?

Jag kan inte själv riktigt förklara hur det kom sig, men jag fick ett sådant där erbjudande som man bara måste förvalta: Nalle, som skapar så vackra kattsaker, skulle komma till Eskilstuna med sin marknadsvagn och erbjöd ett hörn av den ”om vi ville göra något för katterna” – så vi sa ”Mjau visst!” utan att helt veta vad vi gav oss in på…

Matte och Stora matte fixade kattsaker till ett lotteri och gjorde lite Wikki-inspirerat material till det, jag tassade min personliga prägel och lite päls på det (Bilden ovan), skickade med min FlatWikki som hjälp och skickade dem till Vilsta Marknad, en hel jätteplan med över 130 knallar och säljtält. För att inte tala om tusentals besökare!

koll1

”Det lilla hörnet” visade sig vara ett helt bord… Komplett med tak och duk och husbonden Lasses kaffeservice (Tackar!) och ett fantastiskt läge, dit folk lockades av Nalles underbara kattsaker. Vilka som var kattentusiaster gick verkligen att se på deras lyckliga leende och då var det inte svårt att vifta med lottringen och prata för hemlösa katter!

Nova och jag bestämde att intäkterna skulle gå till Livbojen och till Djurskyddet Eskilstuna, och så fick vi chans att göra bra katt-PR för dem samtidigt, för båda är viktiga verksamheter som sannerligen behövs! Och lotterierna sålde verkligen väl… Plus att vi fick några extra slantar i gåva av kattvänner, och även generösa knallar skänkte saker till oss att lotta ut – stort TACK till er alla! Eftersom lottvinsterna skänkts kan varenda krona gå oavkortat till katterna dessutom.

koll2
Vädret var inte alldeles nådigt, åskskurarna kom och gick så emellanåt såg man marknadsbesökarna fly genomblöta.
koll3

Men marknadsproffsen Nalle och Lasse hade ALLT i sin husbil och fina marknadsvagn, så där  var torrt varmt skönt – och framför allt mysigt med deras trevliga sällskap!

Trots regn och rusk stod Nalle bara och myste, och när andra knallar packade ihop och for hem, så värmde Lasse bara på lite mer kaffe…

Vi hade väl tänkt att ett lotteri skulle gå åt med 100 lotter men vi sålde TRE sådana lotteriomgångar! Tack alla snälla kattvänner som köpte lotter, som stannade och pratade katt en stund och delade era underbara berättelser om mången hittekatt som fått hem, eller om älskade katter som bara måste få ordas om! Vi älskade varenda sekund av detta och njöt av glädjen att se våra lotterisaker bli till lycka också!

cat2

Men det var ändå mest av allt tack vare Nalle och Lasse som detta blev av och gick att genomföra. Vi hade inte klarat en sekund utan dem… (Och inte nog med att de bjöd på hjärterum i sitt marknadsstånd – de skänkte också de två fina kattbäddarna, som jag visade i ett tidigare inlägg, plus mycket annat fint som jag kommer att auktionera ut här på bloggen till förmån för olika katthem!) Så förstår ni nu varför jag kallar dem Änglar???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Jag tror att jag har träffat Riktiga Änglar…”

 1. Allt det där låter fankattastiskt =^:^=! Ja, Nalle är en favorit och en hjälte hon med! Verkar ha ett stoooort hjärta, och, väldans duktig hanverkare!

  Tasskram

  1. Mjau, sällsynt trevliga dessutom… Vet vad en liten trind svartvit kattflicka älskar!
   TassKram Wikki

  1. Vissa människor blir man bara så lycklig utav! Och vet ni, Nova som annars är så blyg och försiktig med främmande människor – men när Nalle och Lasse kom in i Stora mattes kök då kilade Nova fram och hälsade på dem! Det är ett högt betyg på KattGodkänt med extra ++++ TassKram Wikki

 2. Vi hör nästan suset av änglavingar… Man blir så glad, att man blir varm ända in i hjärterötterna när man hör talas om så genuint snälla och generösa människor. Varma tasskramar och innerliga kurr till både Nalle och Lasse, samt till dina människor, som tillsammans genomförde detta.

  1. Mjau, fast vi är inte riktigt klara, vi har kvar det rent praktiska med att lämna över pengarna som kom i – det sker nu under veckan!Man behöver ju inte de där pengarna själv, jag har det ju så bra ändå! TassKram Wikki

 3. Förvånar mig inte att lilla Nova kom fram och hälsade på Nalle och Lasse. De är ett par med rena hjärtan, fyllda med kärlek och positiv energi och som kan få vem som helst på det bästa humör bara genom att titta på en och ge ett leende. De smittar av sig av sin positivitet och de är bäst! De har verkligen satt spår i mitt hjärta! Det finns inga andra som Nalle och Lasse! De ÄR änglar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *