En liten katts bön

praycat

Stora SkaparKatten,
du som ser till alla oss små katter:
Värm oss som fryser, trösta oss som sörjer.
Led oss som inte ser
och hjälp oss hitta kattmat, vi som hungrar!
Låt oss hitta hem, vi som söker…
Ge läkedom och frid till dem som är sjuka, trötta
eller till dem som är på väg till Din Bro!
Och när vi lägger oss ned för att sova,
svep din Mjuka Svans om oss och låt oss vila trygga,
i Ditt Namn, ge oss ro!
Jam på det!
Din Wikki

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

21 reaktioner till “En liten katts bön”

   1. Hej Wikki,

    Tack för allt fint du skriver och publicerar på din fina sida! Sitter här med ansiktet vått av tårar efter att ha läste dikterna från kissar, som har lämnat en så stor sorg efter sig. Känner samma sak och längtar så efter min lilla Tussan, som inte orkade med jordelivet längre!
    Jag skulle också vara tacksam att få länken, där man kan köpa kattängeln!
    Hälsningar
    Yvonne

 1. Hej !
  Kicki här igen !
  Mina tankar går till alla hemlösa små missar som jag följt i ur o skur o kyla . denna känsla att snälla missar , hoppa in i bilen o följ med mig hem i värmen o kärleken .
  Bildörren öppen , !!!
  Kom då !kom då !
  Rädda blickar , men ändå finns där en liten glimt i ögonen , att dig litar vi på ,
  det är ju du som ger oss mat o pratar vänligt med oss ..
  Kram / Kicki

  1. Mjau, det är den där gnistan av hopp och förståelse som gör att man fortsätter – och känslan av lycka när en räddhågad misse ändå ger den där frågande buffen med nosen ”Jag provar – du kanske är min vän?!”
   TassKram Wikki

  1. Det är Stora matte som hjälper mig att tassa ihop sådant där… Jag tror att hon är lite katt-poet eller något sådant. *ler*
   TassKram Wikki

 2. Det var en väldigt fin dikt som passar just när vi är så ledsna för vi har fått veta att våran Sullivan nog snart kommer att gå över Regnbågsbron till SkaparKatten. Igår ringde våran snälla veterinär och berättade att provet man tagit i Sullivans mun inte var bra alls. Fibrosarkom är ett otäckt ord på en otäck sjukdom. Nu håller vi våra tassar för att han i alla fall ska få vara med oss hela sommaren.
  Vått på nosen.

  1. Vått på nosen här också! Fina röda Sullivan! *gnyl* Sådant här vill man inte ska hända!? Du ska ju ha ett lååååångt lyckligt liv utan jobbig sjukdom, tycker jag! TröstTass! Håller alla 18 klor och hoppas!NosPuss Wikki

 3. Hej!
  La upp denna dikt på min blogg för den var så vacker. Jag undrar om det jag skrev om min katt Apache finns med. Eller blev det något fel. För han vandrar i katthimlen nu.

  1. Mjau, det var snällt av dig! Men jag hittar inte din inlaga om Apache, vad konstigt… *snyft* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *