Otäcka kattförgiftningar i Halmstad

Någon riktigt otrevlig person verkar ha tagit sig för att förgifta en grupp hemlösa katter som håller till i ett parkeringsgarage i bostadsområdet Andersberg i Halmstad. Flera katter har dött, och några är svårt sjuka, kanske döende, ännu några har försvunnit.
sjuk1
Ett par godhjärtade kvinnor har fått hjälp av bostadsbolaget genom att få låna ett förråd i garaget som de inrett med bon åt de hemlösa katterna, och där dessa kan få mat och skydd i väntan på att det lokala katthemmet ska kunna ta emot dem. Både Expressen och Hallandsposten berättar om situationen.
halm1
Tragiskt nog har några motståndare till detta varit grymma nog att sabotera katternas utrymme vid flera tillfällen, bland annat tömdes en brandsläckare över deras krypin och bäddar, och maten förgiftades med glykol. Nu tror man att de stackars katterna fått i sig råttgift! ”Flera av katterna har inte klarat av att dricka och haft fradga kring munnen. Man ser att de lider enormt av giftet de fått i sig.” säger en boende till HP.

Ynkligt att det finns människor som beter sig på detta sätt… Så ynkligt!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Otäcka kattförgiftningar i Halmstad”

 1. Neeeej, så fruktnasvärt!!! Åååh stackars misarna…!!! Bara de skadade nu blir friska, vi håller alla tassar och tummar, vi sänder våra varma tankar till dem! Må de människor som orsakat detta gå ett liknande öde till mötes…*morrrrrr frrrääässss*

  Nosbuffar

  1. Mjau, man skulle vilja bita och klösa någon skyldig alldeles extra… Men då skulle man ju vara grym själv, och det vill jag inte heller! Nej hoppas denna person får så dåligt samvete att det svider ändå!?
   TassKram Wikki

 2. Kan bara säga suck. Om dessa okänsliga människor visste vad en katt betyder för vissa skulle dom ha dåligt samvete resten av sitt liv.
  Har idag tyvärr fått skicka vår gamle Buse 16:on år över regnbågsbron.
  Dina tidigare inlägg om detta tröstar lite i all sorg Wikki. Förmodligen var det hans lilla goda hjärta som inte orkade mer och jag kunde inte se honom lida längre.Jag vet ju att vi ses vid grindvakten och han kommer att träffa sin brorsa o alla andra kompisar han haft här.Framförallt så blir han ju pigg o frisk igen.
  Tänk om man kunde fått rapporter där i från.
  Nalle

  1. Å Nalle, känn hur mina starka små tassar kramar dig jättemycket! Det är alltid tungt att säga farväl till en älskad katt och veta att tomrummet efter honom kommer att eka länge…
   Mjau, Busen din har i alla fall fått vara lycklig och älskad. Och han kommer nog att ordna en rapport på ett eller annat sätt, tror du inte det?!
   NosPuss Wikki

 3. Vilka idioter det finns, att bara kunna gör så.
  Som om det inte räcker med att vara hemlös.Förstår inte hur man kan göra så. Tasskram

  1. Nej, det är så ofattbart. Och så dumt, eftersom det fanns en plan för att hjälpa katterna bort därifrån till nya hem!
   TassKram Wikki

 4. Ja, det har du rätt i, Wikki, inte vill man vara grym och sjunka till en så ”rääälig” nivå, fruktansvärt vore ju det!!! Men man blir ju så ledsen och arg och frustrerad över att dessa grymma människor aldrig upphör… :-(!

  Tasskram

  1. Mjau, ibland undrar jag om det är något konstruktionsfel på människor med denna tanklösa grymhet! *suckar* Tur att vi har varann, vi som har lite hjärta i alla fall!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *