Tänk dig att inte kunna andas?

Tänk dig att ammoniakhalten i rummet är så hög att du knappt får luft och att du inte kan öppna ögonen? *jag gråter* – i en sådan miljö på 12 kvadratmeter fanns 25 katter…!!

halland
GP skriver om de sammanlagt 38 katter som fanns hos en äldre kvinna i Halland, vanvårdade (Hur kan man säga ”vårdade” i ett sådant ord? Vård är omhändertagande och dessa stackare enbart misshanlade??!) så till den grad att bara avlivning återstod… På övervåningen där katterna var gick det inte att vistas utan gasmask. ”Vi uppmätte väldigt höga halter av ammoniak i de två rum där katterna förvarades.” säger djurskyddsinspektören Anna Söder. I ett rum var halterna så höga att mätinstrumentet inte räckte till!

Kattägaren, dotter till den gamla kvinnan som katterna fanns hos, menade att hon hade 25 katter som alla var friska. Vi som jobbar med hittekatter och kolonikatter vet att ammoniakångor snabbt bryter ned och kroniskt skadar slemhinnor i ögon och luftvägar, så man förstår ju hur orimligt detta påstående är! Somliga katter hade igenklibbade ögon och kunde inte öppna dem, en del var helt apatiska – de hade levt så här mycket länge. Totalt 32 katter avlivades.

 Det sägs att Påsken är lidandets tid. Må SkaparKatten lägga sin Mjuka Svans om dessa som sluppit sitt lidande och kommit till Frid!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Tänk dig att inte kunna andas?”

 1. Wikki, jag vet att hämnd inte är rätt väg men just nu önskar jag att de som hållit katterna inspärrade så här dömdes till samma straff. Många månader i ammoniakångor.

  Nu får vi nog försöka med SkaparKattens helande spinnsång………. R.I.P små kissar

  1. Mjau, man undrar vad det är för katastrofalt fel i huvudet på folk som kan leva intill en sådan misär och tycka att det är godtagbart???! Hur fasiken är man då funtad????! *suck*
   *spinner med*
   TassKram Wikki

 2. Varför varför…? Ja, Wikki, *snyft snyft*, du vet var våra tankar går… Kära små kisar…

  Tasskram

  1. Mjau, dumma dumma människor – hur kan man bli så kall, så blind, så döv!??? Hur kan man?! *suckar*
   TassKram Wikki

 3. Åh fy! Jag lider med katterna!! En av mina katter var på äventyr igår minsann…skrivit om det på bloggen. Gissa om jag aldrig kommer släppa blicken från henne igen. Busungen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *