Viktigt StyrelseMöte på Örebro Katthem idag

…pågår just nu till följd av Länsstyrelsens projekt och inspektioner. Som ni säkert sett på katthemmets sida och i media, så har alltså Örebro katthem och dess verksamhet gjorts till ett ”projekt” – som troligen kan bli ganska normgivande för andra katthem beroende på hur det faller ut. Cirka 14 jourhem har inspekterats, liksom katthemmet. Det krävs att stadgar ändras, hantering av skyggisar ändras, katter avlivas på andra grunder om de är ohanterbara m.m.

…och vi kan inte vara med *suck* för här firar vi ju mattes födelsedag…

Känns lite synd att det krockar, för det finns många saker vi skulle vilja veta nu: Hur ser Länsstyrelsens krav på Örebro katthem ut? Vad kan styrelsen göra och vad kan hela föreningen behöva veta?! *oroliga morrhår* Jag är mycket rädd att allt det här tumultet stryper hjälp till många nödlidande katter.

zlatan_och_larsson

Här finns en intressant tråd på HitteKatteriFokus som debatterar vad Länsstyrelser och Katthem har olika syn på när det gäller skyggisar, ett viktigt ämne tycker jag!

Tyvärr är rim och reson mellan Djurskyddslagen och verkligheten helt ur spel och det är för mig en gåta och en paradox att den instans som ska fungera djurSKYDDANDE – i mina ögon alltså föra djurens talan så att de sköts på rätt sätt och lever gott – istället blir en grupp bödlar som i många fall ordnar så att djur AVLIVAS snarare än att de RÄDDAS? Har man inte då syftat fel i sin funktion?!

I Örebro katthems stadgar står något som jag hoppas ALDRIG ändras:
”1§g. Att avlivning av katt endast får ske vid obotlig sjukdom eller om katten är så svårt skadad att den inte kan få ett fullvärdigt liv. Avlivning skall alltid ske av och i samråd med veterinär. Att vara rädd och skygg är ingen sjukdom.”

Sedan vill jag inte SÅGA alla personer på Länsstyrelsen. De saknar nämligen inte alla helt empati, och de är inte ute efter att göra sitt jobb bara för att de fötts med en lätt sadistisk ådra. De är tyvärr kringskurna av ett regelverk och en ekonomisk gräns som gör handläggning över tid både svårgripbar och obegriplig. Över huvud taget har de en otacksam och oaptitlig arbetsuppgift i att många gånger städa upp i skit som andra oansvariga personer ställt till – det är ju de senare som vi skulle morra mest åt!

cat_with_rose

Nej, jag skulle vilja önska en djurpolis som agerar FÖR djuren, MED djuren – och ställer laga krav på människors ansvar för sin djurhantering, men inte (Annat än vid svåra skador och liknande) väljer avlivning som ”smidigaste utvägen”. Jag skulle också välkomna en Oreos lag i Sverige…

Matte och jag återkommer med information när vi vet mer… Men nu ska hon få öppna paket…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Viktigt StyrelseMöte på Örebro Katthem idag”

 1. gud vilken söt bild!gillar örebrokatthem, tänkte adoptera en katt därifrån för ett tag sen, men sen fick en kompis katter helt oväntat 18 kattungar(!), så det blev 2 kattungar därifrån ist:)

  1. Å men då tog du hand om ett par kissar som slapp komma till ett katthem eller avlivas istället, så det var väl bra!
   TassKram Wikki

 2. Den paragrafen du nämnde är viktig! Hoppas verkligen inte att katthemmet kan pressas till att ändra den? Ska försöka läsa mer om projektet vid tillfälle – visste inte om att det pågick. Tack för tipset! Kurr och burr.

  1. Länsstyrelsen har hittat på det där projektet bara för att katthemmets tillstånd ska förnyas senare i år. *suckar*
   Jag är verkligen orolig!
   NosPuss Wikki

 3. Lycka till med mötet. Hoppas de blir till de allra bästa för alla hittekatterna. De e jag säker på att de bli speciellt med tanke på vilken engagemang ni har.

  1. Jag tror det är ett häftigt och helhjärtat engagemang FÖR skyggisarna och fortsatt kamp för dem!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *