Vad har hänt med Stora mattes räv?

I morse klockan 5 vaknade Stora matte, Stora husse och alla landet-katterna av ett våldsamt oväsen på verandan, det lät som om någon försökte stjälpa det lilla katthuset som står där. Ville och Tanja flög upp i köksfönstret och fräste, och när Stora husse öppnade dörren och tittade ut såg han en jättestor ståtlig räv störta iväg genom snön i trädgården med väldiga skutt. Lilla gammelkattan Semlan morrade och blåste upp sig och skulle absolut ut, hon är ju stridskatten nummer ett! När den värsta uppståndelsen lagt sig somnade alla om igen.
_b77
(Det lilla katthuset skymtar till vänster på verandan. Till höger står en gammal skinnfåtölj åt katterna att krypa upp i…)
_b78
Men senare på förmiddagen när Stora matte kom ut och skulle åka till jobbet fick hon se att det var fullt av blodspår i snön – så hon rusade in och gjorde en grundlig genomgång av alla fyra katterna… men allihop var prima och saknade skråmor!

Det blev att skjuta på att åka till jobbet och göra en bakåtspårning – blodstänken visade sig höra ihop med rävspåren, som gick flera varv runt huset, precis som om räven letat efter någonstans att krypa in. Den hade bökat liksom för att komma in under verandan…  men sedan gick spåret ut över åkrarna och upp i skogen, och försvann i spårkaos runt de vilttrafikerade stigarna, med blodpölar här och där.
_b79
Nu är Stora matte bekymrad om sin räv och har ringt efter en granne med spårhund och gevär, för en skadad räv kan bli ett problem… dessutom vill hon ju inte att den ska ligga och plågas av sina sår, om de är allvarliga. Stackars Mickel…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Vad har hänt med Stora mattes räv?”

 1. Stackars räven! Ni måste berätta hur det går.
  TACK snälla Wikki för kattgräset, nu kan vi njuta lite till! Ditt kattgräs är lika gott som Dentabits. Nosbuffar

 2. Visst är Mickel en avlägsen kusin till oss katter.

  Hoppas han inte är så svårt skadad utan kan läka. Annars är det väl bäst att han får vandra över rävbron. Matte har berättat en räv här hon såg för några somrar sen. Han hade tagit en saftig höna från någon bondgård och släpade sin höna stolt över fälten. Det var en så vacker syn på något sätt. Trots att en höna fått sätta livet till. Naturen är grym och vacker på samma gång!

 3. det där spåren är inte efter en löpräv tyvärr. Den kan ju ha fiender i skogen även den. Kan annars ha fastnat i något.Hoppas att de får fatt i den för det ser ju inte så bra ut . Stackars Mickel… men tur att ni såg det! Skriv hur det går sen!
  Kram Jam o Spinn

  1. Ja Stora matte har varit ute och spårat räven mer igår eftermiddag men inte hittat mer indikationer på var den kan vara. Det finns två bebodda väl använda gryt på ett par ställen i skogen så den kan mycket väl ligga där och trycka, eftersöket med hund gav inget. Och idag snöar tyvärr allt över… Stackars Mickel…
   TassKram Wikki

 4. Stackars mickel räv, vem/vad har skadat honom/henne så att det rinner blod. Usch då, matte är oxå rädd om de rävar som går här för de håller undan mössen och eventuella ormar som håller till i krokarna. Matte lägger varje kväll ut mat till rävis och talar bestämt om för jägarna att den räven får de inte skjuta för då får de med henne att göra.

  Taxkramisar.

  1. Suck, vi får leta vidare efter Mickel när snövädret lagt sig, men då kan det bli svvårt att spåra fram rätt räv igen…
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *